Cătălin Scărlătescu dezvăluie cea mai bună rețetă de sarmale. Ingredientul secret al bucătarului chef
Cătălin Scărlătescu le propune tuturor o rețetă delicioasă de sarmale. 

Sarmalele se află printre cele mai populare rețete din bucătăriile românești. Și, tocmai din această cauză, ele sunt „vedetele” și pentru mai mulți bucătari chefi celebri, care și-au dezvăluit rețetele, de-a lungul timpului. Cătălin Scărlătescu le propune acum gospodinelor și nu numai, propria rețetă de sarmale și promite că rezultatele vor fi unele dintre cele mai gustoase.

Ingrediente:

  • 4 kg de carne tocata de porc;
  • 500 g orez;
  • 2 kg ceapa;
  • 40 g piper;
  • 45 g sare;
  • o bucată de afumătură;
  • bulion;
  • -runze de varză murată;
  • cimbru;
  • -oi de dafin

Mod de preparare:

Prima dată, se toacă mărunt ceapa, după care aceasta se pune la călit într-o tigaie, până când prinde o culoare ușor aurie. După acest pas, urmează prepararea cărnii pentru umplutură, ce trebuie amestedcată cu orezul spălat, cimbru, sare și piper. După ce am terminat, pregătim frunzele de varză murată și începem să împăturim sarmalele, spune cheful bucătar.

„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a mărturisit Chef Cătălin Scărlătescu, potrivit spynews.

După ce am terminat de împachetat toate sarmalele, acestea vor fi puse într-o oală, unde nu trebuie să uităm să adăugăm și niște afumătură, pentru un gust și mai delicios. Acesta este trucul peste care bucătarul chef nu trece niciodată. Sarmalele sunt lăsate la fiert în jur de patru ore, până când carnea, dar și frunza, devin perfect fierte.

”Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai spus bucătarul.

Când și-a dat seama Cătălin Scărlătescu că trebuie să slăbească: „Mi-a pus o găleată lângă mine și mi-a spus...”

Cum a ajuns Cătălin Scărlătescu să fie bucătar

Cătălin Scărlătescu este astăzi unul dintre cei mai cunoscuți bucătari chefi din România, însă puțină lume știe cuma a ajuns acesta să profeseze în această meserie. 

„Am văzut că şeful bucătar era cel care avea cea mai tare maşină, cea mai frumoasă casă, cel mai bine îmbrăcaţi copii şi mi-am zis că asta vreau să fiu şi eu. În anii 90 am plecat în Germania, apoi m-am întors şi am plecat pe mare, unde am lucrat ca stewart pe un vapor cargo şi am văzut lumea.

 M-am plimbat din Hong Kong până-n Brazilia. Am văzut vreo 50 şi ceva de ţări, şi nu câte trei-patru ore, cum le văd cei de pe croazieră. În niciun port n-am stat mai puţin de 4 zile.

Apoi, am plecat iar în Germania, unde am început încet, încet să lucrez în restaurante pretenţioase, de top, printre care Kempinski Sporting Club Badsarrow, a urmat Filippo Nisi în Koln.

M-am întors în România şi am devenit şeful bucătar în anul de glorie al unui restaurant de top după care am fost Executive Manager la Museum, în Cotroceni, am devenit copartener cu un prieten foarte bun italian, la un restaurant , iar de 6 ani lucrez la un alt restaurant de renume”, povestea chef Scărlătescu într-un interviu pentru csid.ro, citat de VIVA!

Cătălin Scărlătescu a renunțat DEFINITIV la un aliment. A reușit să slăbească peste 30 de kilograme

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Andreea Cercel | Dată: 30 sep 2022, 10:47

Foto Freepik

Horoscop CHINEZESC 2023. Anul Iepurelui de Apă. Previziuni pentru toate zodiile

Mihaela Bilic, foto Arhiva Personală

Ce mănâncă Mihaela Bilic de Crăciun. Trucurile celebrului nutriționist: „Răsfățul suprem este salata de boeuf, de care nu mă pot sătura”

Sfantul Andrei, foto creștinortodox.ro

Sfântul Andrei. Tradiții și obiceiuri. Ce trebuie să faci pe 30 noiembrie 2022

Sursa foto: Gina Pistol, Instagram

„Minte că are un copil cu Smiley”. Acuzațiile șocante primite de Gina Pistol. Cum a reacționat prezentatoarea

Lidia Fecioru, captură video Youtube/ Ilinca Vandici

Ceaiul care te ajută să nu mai mergi des la toaletă. Lidia Fecioru: "Rezultatele se văd după două luni"

Andreea Bălan, Dana Budeanu/ captură video Youtube, Instagram

Dana Budeanu o face praf pe Andreea Bălan: „Copiii vor cere despăgubiri la 18 ani” / VIDEO

Florin Piersic Jr./ Florin Piersic. Foto Instagram

Florin Piersic și fiul său nu mai „comunică”. Gestul care a dus la ruptura dintre cei doi: „El a venit și a făcut cumva bășcălie. M-a șocat gestul”

Sursa foto: Andreea Esca, Instagram

Andreea Esca, îndrăgostită de fiul unui actor celebru: „Primul iubit nu se uită niciodată. M-a iubit ani la rând”

Cristina Demetrescu, captură Video PRO TV

Horoscop DECEMBRIE 2022. Cristina Demetrescu: „Este momentul adevărului”. Zodiile norocoase ale lunii

Carmen Harra, Foto Facebook

Carmen Harra, avertisment pentru 2023: „Ăștia sunt anii fatidici. Biblia mereu vorbește de perioada aceea de 7 ani în care oamenii suferă de boli, de sărăcie, de foamete”

Dan Negru și Fuego, Kanal D

Dan Negru, motivul pentru care Fuego îl sună mereu. Prezentatorul TV l-a dat de gol: „N-am prea zis-o, dar o zic acum, la televizor!”

Sursa foto: Andreea Bălan, Instagram

Andreea Bălan a îmbrăcat rochia de mireasă: „Sunt o mireasă frumoasă. Mie îmi place să iubesc”