Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Cătălin Scărlătescu vine cu o rețetă extrem de simplă, ce poate înlocui rapid masa de prânz sau cina și care este gata în mai puțin de 15 minute, promite bucătarul chef. Este vorba despre un preparat tradițional românesc, îndrăgit de toți oamenii. Așadar, bucătarul de la Antena 1 dezvăluie celebra rețetă de fasole cu cârnați, pe care o gătește însă într-un mod cu totul inedit. Chiar dacă nu ai prea multă experiență în bucătărie, vei reuși să te bucuri de o masă delicioasă, promite acesta.
Ingrediente:
Fasole roșie
Cârnați
jumătate de morcov
O ceapă roșie
Doi căței de usturoi
O legătură de pătrunjel
O roșie medie
Ulei de floarea-soarelui
Unt
Apă
Sare
Piper
Mod de preparare:
„Rețeta este despre fasole și știu că o să-mi spuneți că voi o fierbeți acasă, dar decât să stai câteva ore și să se umple și toată casa de miros, mai bine folosim conserva. Se gătește foarte foarte repede.
Tăiem morcovul cubulețe, ceapa fâșii, usturoiul și codițele de pătrunjel bucățele ele dau foarte mult gust în farfurie. Toate vor fi călite în ulei de floarea-soarelui. Adăugăm apoi untul și cubulețe de roșii, cu cârnatul deja gătit, tăiat feliuțe, ca să-și lase gust și mai punem și un pic de apă. Cât ținem totul pe foc, câteva minute, putem pune sarea și piperul. Durează 16 minute, cu tot cu montaj și cu mâncat. La final, adăugăm frunze de pătrunjel mărunțite și puțină apă, apoi lăsăm la fiert, pentru ca toate gusturile să se amestece bine. Este tot ce trebuie pentru o cină superbă. Încercați-o și voi.”, spune chef Cătălin Scărlătescu, pe Youtube.
Nu mai este niciun secret din bucătărie pe care celebrul chef să nu-l cunoască. Tocmai din acest motiv, el a dezvăluit recent care sunt preparatele din restaurantele românești pe care ar trebui să eviți să le comanzi, dacă nu vrei să fii astfel păcălit
„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură și vezi chestiile alea de polistiren cu numele la toate fermele din Grecia de pește. Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie.
Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc," a spus chef Scărlătescu, în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, realizat de Mihai Morar.
Mai mult, acesta a lansat recent și un avertisment pentru toți părinții care obișnuiesc să le dea micuților să mănânce clătite. Este o decizie foarte rea, spune Scărlătescu, întrucât acest desert iubit în rândul oamenilor are un proces de digerare extrem de lent, ce se întinde chiar și pe câteva zile.
„Nu mai dați clătite la copii, vă rog frumos! E un aluat care nu e copt, nu e fiert, nu e prăjit, nu e de niciun fel. Dacă-l strângi în mână zici că e săpun.
Îl mănânci și îți trebuie cel puțin 5 zile pentru a-l digera. De ce ai avea nevoie de o foaie de clătită să mănânci o dulceață?”, a afirmat chef Cătălin Scărlătescu la Antena 1, în cadrul emisiunii Prețul cel bun.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: Catalin Scărlătescu fasole cu carnati retete retete romanesti