Cătălin Scărlătescu, rețetă de fasole cu cârnați: „Se gătește foarte foarte repede. Este tot ce trebuie pentru o cină superbă”
Data actualizării:
Data publicării:
Cătălin Scărlătescu le propune fanilor săi o rețetă autentică românească, gata în doar câteva minute.

Cătălin Scărlătescu vine cu o rețetă extrem de simplă, ce poate înlocui rapid masa de prânz sau cina și care este gata în mai puțin de 15 minute, promite bucătarul chef. Este vorba despre un preparat tradițional românesc, îndrăgit de toți oamenii. Așadar, bucătarul de la Antena 1 dezvăluie celebra rețetă de fasole cu cârnați, pe care o gătește însă într-un mod cu totul inedit. Chiar dacă nu ai prea multă experiență în bucătărie, vei reuși să te bucuri de o masă delicioasă, promite acesta.

Ingrediente:

Fasole roșie
Cârnați 
jumătate de morcov 
O ceapă roșie 
Doi căței de usturoi 
O legătură de pătrunjel
O roșie medie 
Ulei de floarea-soarelui
Unt
Apă
Sare 
Piper

Mod de preparare:

„Rețeta este despre fasole și știu că o să-mi spuneți că voi o fierbeți acasă, dar decât să stai câteva ore și să se umple și toată casa de miros, mai bine folosim conserva. Se gătește foarte foarte repede.

Tăiem morcovul cubulețe, ceapa fâșii, usturoiul și codițele de pătrunjel bucățele ele dau foarte mult gust în farfurie. Toate vor fi călite în ulei de floarea-soarelui. Adăugăm apoi untul și cubulețe de roșii, cu cârnatul deja gătit, tăiat feliuțe, ca să-și lase gust și mai punem și un pic de apă. Cât ținem totul pe foc, câteva minute, putem pune sarea și piperul. Durează 16 minute, cu tot cu montaj și cu mâncat. La final, adăugăm frunze de pătrunjel mărunțite și puțină apă, apoi lăsăm la fiert, pentru ca toate gusturile să se amestece bine. Este tot ce trebuie pentru o cină superbă. Încercați-o și voi.”, spune chef Cătălin Scărlătescu, pe Youtube.

VEZI și: Sorin Bontea, rețetă de tocăniță de pui cu ceapă: „Am crescut cu ea și este una dintre favoritele mele”. Modul de preparare inedit al bucătarului chef

Preparatele din restaurante de care să te ferești

Nu mai este niciun secret din bucătărie pe care celebrul chef să nu-l cunoască. Tocmai din acest motiv, el a dezvăluit recent care sunt preparatele din restaurantele românești pe care ar trebui să eviți să le comanzi, dacă nu vrei să fii astfel păcălit

„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură și vezi chestiile alea de polistiren cu numele la toate fermele din Grecia de pește. Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie.

Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc," a spus chef Scărlătescu, în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, realizat de Mihai Morar.

Citește și: Sorin Bontea, rețetă de ciorbă de cartofi oltenească, cu mărar: „Unul dintre ingredientele importante...”. Modul de preparare este unul inedit

Scărlătescu, avertisment pentru părinți

Mai mult, acesta a lansat recent și un avertisment pentru toți părinții care obișnuiesc să le dea micuților să mănânce clătite. Este o decizie foarte rea, spune Scărlătescu, întrucât acest desert iubit în rândul oamenilor are un proces de digerare extrem de lent, ce se întinde chiar și pe câteva zile. 

„Nu mai dați clătite la copii, vă rog frumos! E un aluat care nu e copt, nu e fiert, nu e prăjit, nu e de niciun fel. Dacă-l strângi în mână zici că e săpun.

Îl mănânci și îți trebuie cel puțin 5 zile pentru a-l digera. De ce ai avea nevoie de o foaie de clătită să mănânci o dulceață?”, a afirmat chef Cătălin Scărlătescu la Antena 1, în cadrul emisiunii Prețul cel bun.

VEZI și: Rețeta de supă de găluște a lui chef Sorin Bontea. Trucurile inedite care te ajută să obții un preparat foarte delicios: „Miroase așa de bine”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: Catalin Scărlătescu  fasole cu carnati  retete  retete romanesti 


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”




pixel