Cătălin Scărlătescu, rețetă de paste cu cinci tipuri de brânzeturi: „Se pune tava la cuptor, până face o crustă arămie”
Data publicării:
Cătălin Scărlătescu a dezvăluit o rețetă de paste ce merită să fie savurată alături de întreaga familie.

Cătălin Scărlătescu le propune fanilor săi pe rețelele de socializare o rețetă excelentă de paste cu brânză. Nu este vorba despre un mod de preparare tradițional, întrucât delicatesa conține 5 tipuri de brânză, lucru care promite un rezultat spectaculos. De asemenea, procesul de gătire se va desfășura prima dată la tigaie, pe foc, după care recipientul trebuie introdus și în cuptor, pentru a se gratina perfect toate ingredientele și pentru a obține acea nuanță aurie deosebită.

Ingrediente:

400g Penne 
300ml smântână dulce cu 30% grăsime;
150g emmentaler;
150g mozzarella;
150g cheddar;
100g parmezan;
100g gorgonzola;
1 legătură pătrunjel;
sare și piper


Mod de preparare

„Într-o oală, se pune la fiert apa pentru paste. Când apa fierbe, se adaugă pastele, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, se pun câteva boabe de piper tocate într-o tigaie, pe foc. Se lasă puțin și se adaugă smântâna. După 1 minut se adaugă, pe rând, 100g brânză emmentaler, 150g mozzarella, 100g brânză cheddar, parmezanul ras și gorgonzola. Când toate brânzeturile s-au topit, se încearcă sosul și se adaugă sare, după gust. Se adaugă pastele fierte și scurse de apă peste sos, se amestecă bine și se mai lasă 1 – 2 minute pe foc, amestecând constant. Se ia o tavă pentru cuptor și se pune compoziția, peste care se adaugă încă 50g de emmentaler, 50g cheddar și parmezan ras. Se pune tava la cuptor, până face o crustă arămie, apoi se adaugă pătrunjelul tocat.”, a scris chef Cătălin Scărlătescu pe Instagram.

Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, rețetă de pizza proteică de casă: „Rezultatul e senzațional. Are un conținut scăzut de carbohidrați”

Preparatul din restaurant de care trebuie să te ferești

Și, pentru că este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari chefi fin țara noastră, Cătălin Scărlătescu nu deține doar cheia rețetelor delicioase, ci știe și cele mai ascunse secrete din bucătăriile de la noi din țară. Tocmai din acest motiv, celebrul chef bucătar a dezvăluit în urmă cu ceva timp care sunt preparatele pe care nu ar trebui niciodată să le comanzi în restaurante. Motivul este simplu, ți se va aduce pe masă cu totul altceva față de ce era menționat în meniu, iar tu vei fi, astfel, păcălit cu ușurință.

„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură și vezi chestiile alea de polistiren cu numele la toate fermele din Grecia de pește. Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie.

Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc," a spus chef Scărlătescu, în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, realizat de Mihai Morar.

Pe aceeași temă: Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: brânză  Catalin Scărlătescu  paste  rețetă 


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”

Teo Trandafir, pască fără aluat, sursa foto Instagram/ captură video Youtube, chef Sorin Bontea

Teo Trandafir, rețetă delicioasă de pască cu brânză dulce fără aluat: „Pentru cei ce nu au apucat să o testeze”. Cum se menține în formă de sărbători




pixel