Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Cătălin Scărlătescu le propune fanilor săi pe rețelele de socializare o rețetă excelentă de paste cu brânză. Nu este vorba despre un mod de preparare tradițional, întrucât delicatesa conține 5 tipuri de brânză, lucru care promite un rezultat spectaculos. De asemenea, procesul de gătire se va desfășura prima dată la tigaie, pe foc, după care recipientul trebuie introdus și în cuptor, pentru a se gratina perfect toate ingredientele și pentru a obține acea nuanță aurie deosebită.
Ingrediente:
400g Penne
300ml smântână dulce cu 30% grăsime;
150g emmentaler;
150g mozzarella;
150g cheddar;
100g parmezan;
100g gorgonzola;
1 legătură pătrunjel;
sare și piper
Mod de preparare
„Într-o oală, se pune la fiert apa pentru paste. Când apa fierbe, se adaugă pastele, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, se pun câteva boabe de piper tocate într-o tigaie, pe foc. Se lasă puțin și se adaugă smântâna. După 1 minut se adaugă, pe rând, 100g brânză emmentaler, 150g mozzarella, 100g brânză cheddar, parmezanul ras și gorgonzola. Când toate brânzeturile s-au topit, se încearcă sosul și se adaugă sare, după gust. Se adaugă pastele fierte și scurse de apă peste sos, se amestecă bine și se mai lasă 1 – 2 minute pe foc, amestecând constant. Se ia o tavă pentru cuptor și se pune compoziția, peste care se adaugă încă 50g de emmentaler, 50g cheddar și parmezan ras. Se pune tava la cuptor, până face o crustă arămie, apoi se adaugă pătrunjelul tocat.”, a scris chef Cătălin Scărlătescu pe Instagram.
Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, rețetă de pizza proteică de casă: „Rezultatul e senzațional. Are un conținut scăzut de carbohidrați”
Și, pentru că este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari chefi fin țara noastră, Cătălin Scărlătescu nu deține doar cheia rețetelor delicioase, ci știe și cele mai ascunse secrete din bucătăriile de la noi din țară. Tocmai din acest motiv, celebrul chef bucătar a dezvăluit în urmă cu ceva timp care sunt preparatele pe care nu ar trebui niciodată să le comanzi în restaurante. Motivul este simplu, ți se va aduce pe masă cu totul altceva față de ce era menționat în meniu, iar tu vei fi, astfel, păcălit cu ușurință.
„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură și vezi chestiile alea de polistiren cu numele la toate fermele din Grecia de pește. Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie.
Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc," a spus chef Scărlătescu, în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, realizat de Mihai Morar.
Pe aceeași temă: Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: brânză Catalin Scărlătescu paste rețetă
Iată ce-ți rezervă astrele...