Cătălin Scărlătescu, rețetă de paste cu scoici și creveți. Secretul pentru un preparat extrem de cremos
Data publicării:
Cătălin Scărlătescu și-a dezvăluit rețeta de paste cu fructe de mare.

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit o rețetă perfectă de paste cu creveți, scoici și ardei gras. Este un preparat care se gătește extrem de rapid, cu doar câteva ingrediente de bază și e foarte sățios. Mai mult, celebrul bucătar chef promite că gustul va fi pe măsură, iar pentru a obține cremozitatea dorită, este nevoie să adaugi și un ingredient secret. Așadar, mai jos găsești rețeta pas cu pas propusă de Scărlătescu, care are o aromă și un gust aparte.

Ingrediente:

• 400g paste;
• 8 - 10 căței de usturoi;
• 1 ardei iute;
• 1 legătură pătrunjel;
• 1 ardei gras roșu;
• 2 roșii;
• 100g creveți;
• 100g scoici;
• câteva frunze de busuioc;
• 50g unt;
• ulei de măsline;
• sare și piper.

Mod de preparare:

„Într-o oală, se pune apa pentru paste la fiert. Când apa clocotește, adăugăm pastele. În timp ce pastele fierb, ne apucăm de sos. Se pune o tigaie la încins pe foc și se pune uleiul de măsline. Adaugăm usturoiul zdrobit în tigaie, apoi ardeiul iute, feliat. Se toacă legătura de pătrunjel și se pune jumătate, în tigaie. Se feliază ardeiul gras și se adaugă și el în tigaie. Când s-au înmuiat puțin feliile de ardei, se adaugă creveții și scoicile. Pentru cremozitate, se adaugă untul. Se pun apoi roșiile tăiate cubulețe și busuiocul rupt cu mâna. Se gustă sosul și se sărează. Se adaugă piper și, ulterior, pastele fierte și scurse de apă. Se amestecă totul bine. La final, se adaugă restul de pătrunjel tocat și se montează în farfurie.”, a spus Cătălin Scărlătescu, pe rețelele de socializare. 

VEZI și: Cătălin Scărlătescu, rețetă de fasole cu cârnați: „Se gătește foarte foarte repede. Este tot ce trebuie pentru o cină superbă”

Preparatul pe care nu trebuie să-l comanzi din restaurante

Faptul că Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țara noastră îi permite acestuia să acceseze cele mai ascunse trucuri și secrete din bucătăriile restaurantelor de la noi din țară. În acest sens, bucătarul a dezvăluit în cadrul unui podcast care este preparatul pe care nu ar trebui să-l comanzi sub nicio formă din restaurantele de la noi din țară, dacă nu vrei să pici în plasa celor care conduc locația. Este vorba, spune el, despre niște alimente foarte greu de accesat, astfel încât dacă alegi să le primești în farfurie, vei fi garantat păcălit.

„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură și vezi chestiile alea de polistiren cu numele la toate fermele din Grecia de pește. Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie.

Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc," a spus chef Scărlătescu, în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, realizat de Mihai Morar.

Citește și: Sorin Bontea, rețetă de ardei umpluți: „Au ieșit foarte buni”. Trucul inedit care-i face să fie atât de delicioși

Desertul pe care nu trebuie să-l dai copiilor

Tot un avertisment a lansat și către părinți, în urmă cu ceva timp, când Scărlătescu a dezvăluit care este singurul desert ce nu ar trebui servit copiilor nici măcar cu moderație. Este vorba despre un preparat extrem de îndrăgit, care nu are însă deloc beneficii asupra organismului uman, spune el.

„Nu mai dați clătite la copii, vă rog frumos! E un aluat care nu e copt, nu e fiert, nu e prăjit, nu e de niciun fel. Dacă-l strângi în mână zici că e săpun.

Îl mănânci și îți trebuie cel puțin 5 zile pentru a-l digera. De ce ai avea nevoie de o foaie de clătită să mănânci o dulceață?”, a afirmat chef Cătălin Scărlătescu la Antena 1, în cadrul emisiunii Prețul cel bun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: Catalin Scărlătescu  paste cu creveti  rețetă 



Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Gabriel Cotabiță, captură foto PRO TV

Doliu în lumea muzicii! A murit Gabriel Cotabiță

Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu. Ce semne zodiacale dau nas în nas cu norocul până la finalul anului 2024

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va ieși din tipare și va avea curajul să facă ceea ce nimeni din jurul său nu a făcut

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Mercur retrograd din 26 noiembrie. Care vor fi cele mai afectate zodii: „Vom simți tristețe, neputință, neîncredere”




pixel