Cătălin Scărlătescu, rețetă de paste cu scoici și creveți. Secretul pentru un preparat extrem de cremos
Data publicării:
Cătălin Scărlătescu și-a dezvăluit rețeta de paste cu fructe de mare.

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit o rețetă perfectă de paste cu creveți, scoici și ardei gras. Este un preparat care se gătește extrem de rapid, cu doar câteva ingrediente de bază și e foarte sățios. Mai mult, celebrul bucătar chef promite că gustul va fi pe măsură, iar pentru a obține cremozitatea dorită, este nevoie să adaugi și un ingredient secret. Așadar, mai jos găsești rețeta pas cu pas propusă de Scărlătescu, care are o aromă și un gust aparte.

Ingrediente:

• 400g paste;
• 8 - 10 căței de usturoi;
• 1 ardei iute;
• 1 legătură pătrunjel;
• 1 ardei gras roșu;
• 2 roșii;
• 100g creveți;
• 100g scoici;
• câteva frunze de busuioc;
• 50g unt;
• ulei de măsline;
• sare și piper.

Mod de preparare:

„Într-o oală, se pune apa pentru paste la fiert. Când apa clocotește, adăugăm pastele. În timp ce pastele fierb, ne apucăm de sos. Se pune o tigaie la încins pe foc și se pune uleiul de măsline. Adaugăm usturoiul zdrobit în tigaie, apoi ardeiul iute, feliat. Se toacă legătura de pătrunjel și se pune jumătate, în tigaie. Se feliază ardeiul gras și se adaugă și el în tigaie. Când s-au înmuiat puțin feliile de ardei, se adaugă creveții și scoicile. Pentru cremozitate, se adaugă untul. Se pun apoi roșiile tăiate cubulețe și busuiocul rupt cu mâna. Se gustă sosul și se sărează. Se adaugă piper și, ulterior, pastele fierte și scurse de apă. Se amestecă totul bine. La final, se adaugă restul de pătrunjel tocat și se montează în farfurie.”, a spus Cătălin Scărlătescu, pe rețelele de socializare. 

VEZI și: Cătălin Scărlătescu, rețetă de fasole cu cârnați: „Se gătește foarte foarte repede. Este tot ce trebuie pentru o cină superbă”

Preparatul pe care nu trebuie să-l comanzi din restaurante

Faptul că Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țara noastră îi permite acestuia să acceseze cele mai ascunse trucuri și secrete din bucătăriile restaurantelor de la noi din țară. În acest sens, bucătarul a dezvăluit în cadrul unui podcast care este preparatul pe care nu ar trebui să-l comanzi sub nicio formă din restaurantele de la noi din țară, dacă nu vrei să pici în plasa celor care conduc locația. Este vorba, spune el, despre niște alimente foarte greu de accesat, astfel încât dacă alegi să le primești în farfurie, vei fi garantat păcălit.

„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură și vezi chestiile alea de polistiren cu numele la toate fermele din Grecia de pește. Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie.

Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc," a spus chef Scărlătescu, în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, realizat de Mihai Morar.

Citește și: Sorin Bontea, rețetă de ardei umpluți: „Au ieșit foarte buni”. Trucul inedit care-i face să fie atât de delicioși

Desertul pe care nu trebuie să-l dai copiilor

Tot un avertisment a lansat și către părinți, în urmă cu ceva timp, când Scărlătescu a dezvăluit care este singurul desert ce nu ar trebui servit copiilor nici măcar cu moderație. Este vorba despre un preparat extrem de îndrăgit, care nu are însă deloc beneficii asupra organismului uman, spune el.

„Nu mai dați clătite la copii, vă rog frumos! E un aluat care nu e copt, nu e fiert, nu e prăjit, nu e de niciun fel. Dacă-l strângi în mână zici că e săpun.

Îl mănânci și îți trebuie cel puțin 5 zile pentru a-l digera. De ce ai avea nevoie de o foaie de clătită să mănânci o dulceață?”, a afirmat chef Cătălin Scărlătescu la Antena 1, în cadrul emisiunii Prețul cel bun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: Catalin Scărlătescu  paste cu creveti  rețetă 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”




pixel