Lidia Buble a aflat că este înșelată chiar de la amanta iubitului ei. Cine era, de fapt, femeia cu care bărbatul trăia o viață dublă: „Am avut un mare șoc”
Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari chefi din țara noastră. Și, tocmai pentru că este atât de pasionat de bucătărie, acesta le dezvăluie fanilor săi periodic rețete și trucuri din bucătărie, pentru a obține cele mai bune preparate. „Sarmalele” sunt vedetele sezonului acesta, astfel încât celebrul chef de la Antena 1 le-a propus urmăritorilor săi rețeta lui unică.
Ingrediente:
- 4 kilograme de carne tocată de porc
- ouă
- jumătate de kilogram de orez
- 2 kilograme de ceapă,
- 40 de grame de piper negru
- o bucată de afumătură,
- cimbru, foi de dafin,
- 45 de grame de sare
- foi de varză murată
- bulion
Mod de preparare:
Prima dată, pregătim legumele. Se taie, așadar, ceapa bucățele mici, după care se pune într-o tigaie, cu ulei încins, până când devine galbenă și moale. Când aceasta s-a făcut aurie, luăm tigaia de pe foc. Luăm orezul, îl spălăm, după care îl amestecăm într-un bol mare cu ceapa și cu carnea tocată. Se adaugă sare și piper după gust, dar și ouăle. Compoziția se amestecă foarte bine, după care începem să împăturim sarmalele. Trebuie să rămână și puțină varză tocată, care se va amesteca separat cu bulionul.
„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale.
Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, explică bucătarul Cătălin Scărlătescu.
După lungi protocoale și mult timp de așteptare, celebrul chef Cătălin Scărlătescu și-a deschis, în sfârșit, propriul restaurant. Acesta a dezvăluit recent, în cadrul unui podcast, și metoda unică prin care are de gând să-și conducă afacerea. În timp ce unii oameni ar putea considera că decizia acestuia este una destul de dură, Cătălin Scărlătescu speră ca în acest mod să-i ambiționeze și responsabilizeze pe toți angajații săi.
„În restaurantul meu nu va mai exista salariu. Nu le dau bani, nu le dau. Le dau procent. Dă-mi posibilitatea să-ți dau cât... 10.000, 20.000. Ia 30.00, ia tu mult, cât vrei, că dacă iei tu mult, iau și eu mult. Îți dau posibilitatea să fii coproprietar în restaurantul muncit de mine, clădit de mine, construit de mine. Fiind cumva și al tău, te interesează mult mai mult ca farfuria care iese să fie superbă, fantastică.”, a declarat Cătălin Scărlătescu, în cadrul podcastului realizat de Speak.
Regulile dure nu se opresc aici. Cătălin Scărlătescu povestea faptul că le-a impus un program de lucru extrem de alert angajaților săi, care nu au dreptul la pauză, în cele 8 ore de lucru. Mai mult, vorbitul la telefon sau fumatul nici nu mai intră în discuție, spune el.
„La mine în restaurant nu există pauză, fumat, nu există telefon mobil la personal. Legal, trebuie să-i țin 9 ore la muncă, o oră pauză. Îi rog să vină la ora 16:00 toți stați în fața ușii o oră, nu intrați înăuntru, vă faceți ora de pauză afară și începeți programul cu ora de pauză, după care am intrat înăuntru și muncă. Asa înseamnă disciplină, muncă, nu poți să faci restaurant fumând și vorbind la telefon.”, a continuat bucătarul chef.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: bucatar chef Catalin Scărlătescu restaurant rețetă sarmale
Daniela Simulescu, astrolog DC...