Cătălin Scărlătescu, rețetă de sarmale tradiționale. Ingredientul secret folosit de bucătarul chef, pentru un gust unic
Data publicării:
Cătălin Scărlătescu le-a împărtășit fanilor săi rețeta sa unică de sarmale. 

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari chefi din țara noastră. Și, tocmai pentru că este atât de pasionat de bucătărie, acesta le dezvăluie fanilor săi periodic rețete și trucuri din bucătărie, pentru a obține cele mai bune preparate. „Sarmalele” sunt vedetele sezonului acesta, astfel încât celebrul chef de la Antena 1 le-a propus urmăritorilor săi rețeta lui unică. 

Ingrediente:

- 4 kilograme de carne tocată de porc

- ouă
- jumătate de kilogram de orez
- 2 kilograme de ceapă,
- 40 de grame de piper negru
- o bucată de afumătură,
- cimbru, foi de dafin, 
- 45 de grame de sare 
- foi de varză murată
- bulion

 

Mod de preparare:

Prima dată, pregătim legumele. Se taie, așadar, ceapa bucățele mici, după care se pune într-o tigaie, cu ulei încins, până când devine galbenă și moale. Când aceasta s-a făcut aurie, luăm tigaia de pe foc. Luăm orezul, îl spălăm, după care îl amestecăm într-un bol mare cu ceapa și cu carnea tocată. Se adaugă sare și piper după gust, dar și ouăle. Compoziția se amestecă foarte bine, după care începem să împăturim sarmalele. Trebuie să rămână și puțină varză tocată, care se va amesteca separat cu bulionul. 

„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale.

Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, explică bucătarul Cătălin Scărlătescu.

Pe aceeași temă: Rețeta de piftie a lui Cătălin Scărlătescu. Ce pași importanți respectă juratul „Chefi la cuțite”

 

Cătălin Scărlătescu și-a deschis propriul restaurant

După lungi protocoale și mult timp de așteptare, celebrul chef Cătălin Scărlătescu și-a deschis, în sfârșit, propriul restaurant. Acesta a dezvăluit recent, în cadrul unui podcast, și metoda unică prin care are de gând să-și conducă afacerea. În timp ce unii oameni ar putea considera că decizia acestuia este una destul de dură, Cătălin Scărlătescu speră ca în acest mod să-i ambiționeze  și responsabilizeze pe toți angajații săi. 

„În restaurantul meu nu va mai exista salariu. Nu le dau bani, nu le dau. Le dau procent. Dă-mi posibilitatea să-ți dau cât... 10.000, 20.000. Ia 30.00, ia tu mult, cât vrei, că dacă iei tu mult, iau și eu mult. Îți dau posibilitatea să fii coproprietar în restaurantul muncit de mine, clădit de mine, construit de mine. Fiind cumva și al tău, te interesează mult mai mult ca farfuria care iese să fie superbă, fantastică.”, a declarat Cătălin Scărlătescu, în cadrul podcastului realizat de Speak.

Citește și: Recunoașteți personajul? Este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari chefi de la noi din țară

 

„La mine în restaurant nu există pauză, fumat”

Regulile dure nu se opresc aici. Cătălin Scărlătescu povestea faptul că le-a impus un program de lucru extrem de alert angajaților săi, care nu au dreptul la pauză, în cele 8 ore de lucru. Mai mult, vorbitul la telefon sau fumatul nici nu mai intră în discuție, spune el.

„La mine în restaurant nu există pauză, fumat, nu există telefon mobil la personal. Legal, trebuie să-i țin  9 ore la muncă, o oră pauză. Îi rog să vină la ora 16:00 toți stați în fața ușii o oră, nu intrați înăuntru, vă faceți ora de pauză afară și începeți programul cu ora de pauză, după care am intrat înăuntru și muncă. Asa înseamnă disciplină, muncă, nu poți să faci restaurant fumând și vorbind la telefon.”, a continuat bucătarul chef.

Poate te interesează și: Gina Pistol, adevărul despre relația cu Cătălin Scărlătescu: „Nu știu dacă oamenii pot înțelege această iubire dintre noi”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: bucatar chef  Catalin Scărlătescu  restaurant  rețetă  sarmale 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel