Cătălin Scărlătescu, rețetă de sarmale tradiționale. Ingredientul secret folosit de bucătarul chef, pentru un gust unic
Data publicării:
Cătălin Scărlătescu le-a împărtășit fanilor săi rețeta sa unică de sarmale. 

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari chefi din țara noastră. Și, tocmai pentru că este atât de pasionat de bucătărie, acesta le dezvăluie fanilor săi periodic rețete și trucuri din bucătărie, pentru a obține cele mai bune preparate. „Sarmalele” sunt vedetele sezonului acesta, astfel încât celebrul chef de la Antena 1 le-a propus urmăritorilor săi rețeta lui unică. 

Ingrediente:

- 4 kilograme de carne tocată de porc

- ouă
- jumătate de kilogram de orez
- 2 kilograme de ceapă,
- 40 de grame de piper negru
- o bucată de afumătură,
- cimbru, foi de dafin, 
- 45 de grame de sare 
- foi de varză murată
- bulion

 

Mod de preparare:

Prima dată, pregătim legumele. Se taie, așadar, ceapa bucățele mici, după care se pune într-o tigaie, cu ulei încins, până când devine galbenă și moale. Când aceasta s-a făcut aurie, luăm tigaia de pe foc. Luăm orezul, îl spălăm, după care îl amestecăm într-un bol mare cu ceapa și cu carnea tocată. Se adaugă sare și piper după gust, dar și ouăle. Compoziția se amestecă foarte bine, după care începem să împăturim sarmalele. Trebuie să rămână și puțină varză tocată, care se va amesteca separat cu bulionul. 

„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale.

Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, explică bucătarul Cătălin Scărlătescu.

Pe aceeași temă: Rețeta de piftie a lui Cătălin Scărlătescu. Ce pași importanți respectă juratul „Chefi la cuțite”

 

Cătălin Scărlătescu și-a deschis propriul restaurant

După lungi protocoale și mult timp de așteptare, celebrul chef Cătălin Scărlătescu și-a deschis, în sfârșit, propriul restaurant. Acesta a dezvăluit recent, în cadrul unui podcast, și metoda unică prin care are de gând să-și conducă afacerea. În timp ce unii oameni ar putea considera că decizia acestuia este una destul de dură, Cătălin Scărlătescu speră ca în acest mod să-i ambiționeze  și responsabilizeze pe toți angajații săi. 

„În restaurantul meu nu va mai exista salariu. Nu le dau bani, nu le dau. Le dau procent. Dă-mi posibilitatea să-ți dau cât... 10.000, 20.000. Ia 30.00, ia tu mult, cât vrei, că dacă iei tu mult, iau și eu mult. Îți dau posibilitatea să fii coproprietar în restaurantul muncit de mine, clădit de mine, construit de mine. Fiind cumva și al tău, te interesează mult mai mult ca farfuria care iese să fie superbă, fantastică.”, a declarat Cătălin Scărlătescu, în cadrul podcastului realizat de Speak.

Citește și: Recunoașteți personajul? Este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari chefi de la noi din țară

 

„La mine în restaurant nu există pauză, fumat”

Regulile dure nu se opresc aici. Cătălin Scărlătescu povestea faptul că le-a impus un program de lucru extrem de alert angajaților săi, care nu au dreptul la pauză, în cele 8 ore de lucru. Mai mult, vorbitul la telefon sau fumatul nici nu mai intră în discuție, spune el.

„La mine în restaurant nu există pauză, fumat, nu există telefon mobil la personal. Legal, trebuie să-i țin  9 ore la muncă, o oră pauză. Îi rog să vină la ora 16:00 toți stați în fața ușii o oră, nu intrați înăuntru, vă faceți ora de pauză afară și începeți programul cu ora de pauză, după care am intrat înăuntru și muncă. Asa înseamnă disciplină, muncă, nu poți să faci restaurant fumând și vorbind la telefon.”, a continuat bucătarul chef.

Poate te interesează și: Gina Pistol, adevărul despre relația cu Cătălin Scărlătescu: „Nu știu dacă oamenii pot înțelege această iubire dintre noi”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: bucatar chef  Catalin Scărlătescu  restaurant  rețetă  sarmale 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut




pixel