Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Una dintre probele de amuletă din cadrul emisiunii chefi la cuțite i-a pus pe cei trei chefi celebri să realizeze cea mai specială rețetă de... sandviș. În timp de Cătălin Scărlătescu a optat pentru unul pe bază predominant de legume și ton, Sorin Bontea a făcut un sandviș delicios de vită, pregătită la cuptor.
„Sandvișul care pe mine mă satisface cel mai tare este cel care este puțin mai umed. Să nu faceți niciodată un sandviș uscat, pentru că nimănui nu o să-i placă. Eu voi face un sandviș de pește, unde combinația de pește afumat, morcov și sfeclă roșie vine dintr-o salată din Republica Moldova. Punem în pâine tonul, maioneza, ouă fierte, adăugăm salata de morcov și varză, sfecla roșie și roșiile și ăsta este sandvișul! Eu o să fac carieră cu sandvișul ăsta de pește.”, a dezvăluit Cătălin Scărlătescu, în cadrul emisiunii Chefi la Cuțite.
Nici colegul său de banc, chef Sorin Bontea, nu s-a lăsat mai prejos, astfel încât a decis să realizeze un sandviș bazat pe carne de vită.
„Mie îmi plac sandvișurile. Iau o bucată de vită și o pun în tigaie cu sare și piper, doar ca să capete o față. După, o ung peste tot după cu muștar și o bag la cuptor.
Separat, fac niște cartofi speciali. Fierb cartofii, îi prăjesc tăiați fâșii subțiri în untură de rață, prăjesc și ceapa.”, a declarat Sorin Bontea.
În chifla de sandviș, celebrul chef a mai adăugat și șuncă, brânză, castraveți murați, mușchiul pe care l-a pregătit, jalapeno și ceapa prăjită. Deasupra, pâinea se unge cu unt și se pune în tigaie, pentru a prinde o față și pentru a se prăji. Cartofii se servesc separat, lângă sandviș.
„E senzație, s-a topit cașcavalul așa cum trebuie. E prea frumos.”, a mai adăugat bucătarul chef.
Sorin Bontea, rețetă de cheesecake reinterpretat. Metoda inedită de preparare a bucătarului chef
Ingrediente:
4 kg de carne tocată de porc;
500 g orez;
2 kg ceapa;
40 g piper;
45 g sare;
o bucată de afumătură;
bulion;
frunze de varză murată;
cimbru;
foi de dafin
Mod de preparare:
Prima dată, se toacă mărunt ceapa, după care aceasta se pune la călit într-o tigaie, până când prinde o culoare ușor aurie. După acest pas, urmează prepararea cărnii pentru umplutură, ce trebuie amestecată cu orezul spălat, cimbru, sare și piper. După ce am terminat, pregătim frunzele de varză murată și începem să împăturim sarmalele, spune cheful bucătar.
„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a mărturisit Chef Cătălin Scărlătescu, potrivit spynews.
După ce am terminat de împachetat toate sarmalele, acestea vor fi puse într-o oală, unde nu trebuie să uităm să adăugăm și niște afumătură, pentru un gust și mai delicios. Acesta este trucul peste care bucătarul chef nu trece niciodată. Sarmalele sunt lăsate la fiert în jur de patru ore, până când carnea, dar și frunza, devin perfect fierte.
”Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai spus bucătarul.
Rețeta secretă de pizza a lui chef Sorin Bontea. Ai nevoie doar de câteva ingrediente
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Iată ce-ți rezervă astrele...