Cătălin Scărlătescu - retetă specială de COZONAC. Ingredientul secret al celebrului Chef
Data actualizării:
Data publicării:
Cătălin Scărlătescu a dezvăluit care este ingredientul secret pe care îl folosește în prepararea cozonacilor. 

Cătălin Scărlătescu - retetă specială de COZONAC

Vine Paștele, iar cozonacul nu poate lipsi de pe masa de sărbătoare. Chef Cătălin Scărlătescu vine în ajutorul gospodinelor cu o rețetă specială de cozonac. 

Cătălin Scărlătescu, trucuri pentru masa de Paști. Cum prepari friptura de miel PERFECTĂ: Ingredientul esențial


Ingrediente

un kilogram de făina

250 grame de zahăr

450 grame de lapte

cinci ouă

60 grame de drojdie

300 grame de unt belgian

500 grame de nucă

200 grame de rahat

150 grame de ciocolată belgiană

30 grame de portocală confiată

30 grame de coajă de lămâie

Stafide

Dieta lui Cătălin Scărlătescu. A renunțat la un aliment important și a slăbit 52 de kilograme: „Am zis că vreau o schimbare”

Mod de preparare


Prima oară se amestecă drojdia cu 100 de mililitri de lapte și 3 linguri de făină. Se lasă compoziția să crească, la cald, până ce își va dubla volumul. Laptele se pune la fiert cu zahărul, având grijă să amestecăm continuu până se dizolvă complet. Într-un vas separat, se freacă gălbenușurile cu praful de sare. Apoi, într-un bol suficient de mare, se pune făină, apoi se încorporează, treptat, în timp ce amestecăm, gălbenușurile, laptele cu zahărul topit, untul și portocala confiată. Se frământă bine până ce compoziția se omogenizează, este consistentă și elastică. Aluatul obținut se lasă la dospit în jur de o oră. După ce trec cele 60 de minute, se rupe o bucată de aluat, se întinde bine pe blatul de lucru, în formă de dreptunghi, se pune crema făcută din amestecul de nuci cu ciocolată belgiană topită, rahat și stafide și se rulează cu grijă. Rulada formată se secționează în două, pe lungime, iar cele două bucăți se împletesc și se ung pe deasupra cu ou și se așază într-o formă specială pe care am tapetat-o, înainte, cu unt și făină. Înainte de a fi băgat la cuptor, se mai lasă la dospit timp de două ore. După ce a crescut, tava se pune la cuptorul setat la 160 de grade Celsius, pentru 45 de minute sau chiar o oră, potrivit SpyNews.

Rețetă Ciorbă de miel. TRUCUL lui Cătălin Scărlătescu, moștenit de la bunica sa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Retete
Tagurile articolului: Catalin Scărlătescu  cozonac  rețetă 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel