Cătălin Scărlătescu, șnițele speciale. Rețeta pe care a inventat-o în urmă cu 17 ani: „Dacă brevetam ideea eram milionar”
Data publicării:
Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta sa secretă de șnițele, pe care a inventat-o în urmă cu 17 ani. 

În rețeta clasică de șnițele, se folosesc făina și ouăle, pentru a obține textura crocantă și gustoasă. Chef Cătălin Scărlătescu a inventat însă altă metodă, cu care a dat lovitura în urmă cu 17 ani și cu care, spune el, ar fi putut deveni milionar, dacă o breveta. 

 

„În 2003 înnebunise lumea cu crochete de pui, reţeta asta era bestseller la noi pe terasă. La un moment dat, un client a cerut să fac ceva la gujoanele de pui, să fie mai altfel. M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care era pe acolo şi am dat cu ea de perete şi de masă.

Am auzit cum s-au zdrobit alea şi mi-a venit ideea să le dau prin crocantul obţinut. Aşa mi-a venit ideea. Dacă brevetam ideea atunci eram milionar azi“, a spus chef Scărlătescu la Antena 1. 

Rețeta secretă de șnițele


„Se asezonează carnea cu sare, piper şi alte ierburi aromatice.

Carnea condimentată se cufundă în amestecul pe bază de unt.

Bucățile se tăvălesc prin crocantul obţinut din fulgi de porumb cu miere, zdrobiţi cât mai fin.

Șnițelele se prăjesc apoi în mult ulei”.

 

Omleta lui Cătălin Scărlătescu. Ce ingredient secret adaugă renumitul chef: 

 

Juratul de la Chefi la Cuțite vine cu o variantă inedită pentru micul dejul. Cătălin Scărlătescu spune că omleta pe care o prepară el, îți dă „zvâc” pentru a începe ziua în forță.


 Pentru a obține titlul de Maestru al Micului Dejun în fața lui Cătălin Rizea, soțul artistei Adda, chef Scărlătescu a dezvăluit ingredientul secret pe care îl adaugă în omletă: ARDEIUL IUTE. 

Rețeta secretă a lui Cătălin Scărlătescu. Cum prepară șnițele unul dintre cei mai cunoscuți chefi din România: „Dacă brevetam ideea eram milionar”

„Cătă, notează rețeta asta de omletă! Surprinde-o pe Adda într-o dimineață din timpul săptămânii și în weekend plecăm la pește. Nu-mi permit să te învăț o rețetă de omletă care să nu fie superbă. Nimeni nu pune în omletă ardei iute. De ce e nevoie ăsta? Îți dă un zvâc și pleci rachetă să muncești. Folosim așa: ardei iute, ceapă verde, ouă și margarină.

Nu exagerați cu ardeiul iute, dar dacă vrei să ai o zi fantastică, fabuloasă și foate iute, încearcă ardeiul ăsta. Folosim doar partea albă a cepei. (…) Nu uitați de sare și de piper. Iubesc piperul. Eu pun din abundență, voi cât vă doriți voi”, a spus chef Cătălin Scărlătescu pe  Instagram.

Secretul omletei „pufoase”

 

De asemenea, celebrul chef a dezvăluit și tehnica prin care prepară omletele pufoase. Secretul: modul în care bați ouăle. 

„Cel mai mare secret la omletă e să fie bătută foarte bine, aerată. Cu cât e mai bătută, cu atât e mai umflată, mai pufoasă. Cătăline, Cătăline, să-nveți omletă de la mine. Am făcut și versuri pentru o melodie pe care să i-o cânți Addei dimineață. Picantă, proaspătă, ce mai vrei? Încercați-o pe asta! E cea mai simplă, cea mai spectaculoasă și cea mai proaspătă omletă”, a completat chef Cătălin Scărlătescu.


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Retete
Tagurile articolului: Catalin Scărlătescu  chef  rețetă  snitel 


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”



pixel