Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
În rețeta clasică de șnițele, se folosesc făina și ouăle, pentru a obține textura crocantă și gustoasă. Chef Cătălin Scărlătescu a inventat însă altă metodă, cu care a dat lovitura în urmă cu 17 ani și cu care, spune el, ar fi putut deveni milionar, dacă o breveta.
„În 2003 înnebunise lumea cu crochete de pui, reţeta asta era bestseller la noi pe terasă. La un moment dat, un client a cerut să fac ceva la gujoanele de pui, să fie mai altfel. M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care era pe acolo şi am dat cu ea de perete şi de masă.
Am auzit cum s-au zdrobit alea şi mi-a venit ideea să le dau prin crocantul obţinut. Aşa mi-a venit ideea. Dacă brevetam ideea atunci eram milionar azi“, a spus chef Scărlătescu la Antena 1.
„Se asezonează carnea cu sare, piper şi alte ierburi aromatice.
Carnea condimentată se cufundă în amestecul pe bază de unt.
Bucățile se tăvălesc prin crocantul obţinut din fulgi de porumb cu miere, zdrobiţi cât mai fin.
Șnițelele se prăjesc apoi în mult ulei”.
Juratul de la Chefi la Cuțite vine cu o variantă inedită pentru micul dejul. Cătălin Scărlătescu spune că omleta pe care o prepară el, îți dă „zvâc” pentru a începe ziua în forță.
Pentru a obține titlul de Maestru al Micului Dejun în fața lui Cătălin Rizea, soțul artistei Adda, chef Scărlătescu a dezvăluit ingredientul secret pe care îl adaugă în omletă: ARDEIUL IUTE.
Rețeta secretă a lui Cătălin Scărlătescu. Cum prepară șnițele unul dintre cei mai cunoscuți chefi din România: „Dacă brevetam ideea eram milionar”
„Cătă, notează rețeta asta de omletă! Surprinde-o pe Adda într-o dimineață din timpul săptămânii și în weekend plecăm la pește. Nu-mi permit să te învăț o rețetă de omletă care să nu fie superbă. Nimeni nu pune în omletă ardei iute. De ce e nevoie ăsta? Îți dă un zvâc și pleci rachetă să muncești. Folosim așa: ardei iute, ceapă verde, ouă și margarină.
Nu exagerați cu ardeiul iute, dar dacă vrei să ai o zi fantastică, fabuloasă și foate iute, încearcă ardeiul ăsta. Folosim doar partea albă a cepei. (…) Nu uitați de sare și de piper. Iubesc piperul. Eu pun din abundență, voi cât vă doriți voi”, a spus chef Cătălin Scărlătescu pe Instagram.
Secretul omletei „pufoase”
De asemenea, celebrul chef a dezvăluit și tehnica prin care prepară omletele pufoase. Secretul: modul în care bați ouăle.
„Cel mai mare secret la omletă e să fie bătută foarte bine, aerată. Cu cât e mai bătută, cu atât e mai umflată, mai pufoasă. Cătăline, Cătăline, să-nveți omletă de la mine. Am făcut și versuri pentru o melodie pe care să i-o cânți Addei dimineață. Picantă, proaspătă, ce mai vrei? Încercați-o pe asta! E cea mai simplă, cea mai spectaculoasă și cea mai proaspătă omletă”, a completat chef Cătălin Scărlătescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Retete
Tagurile articolului: Catalin Scărlătescu chef rețetă snitel
Iată ce-ți rezervă astrele...