Cătălin Scărlătescu, trucuri pentru masa de Paști. Cum prepari friptura de miel PERFECTĂ: Ingredientul esențial
Data publicării:
Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit trucurile sale pentru o friptură de miel fragedă și gustoasă. 

Friptura de miel este una dintre deliciile mesei de Paști. Chef Cătălin Scărlătescu, un maestru al bucătăriei românești, a dezvăluit ce ingrediet secret folosește pentru a frăgezi friptura de miel. 

"Începem cu mielul, bine înțeles, că se face cel mai greu. Avem nevoie de o oală și în oală usturoi, o crenguță de cimbru și una de rozmarin, multă sare, piper boabe și unt, o felie generoasă. După ce s-a gătit usturoiul în unt, punem mielul. Și îl prăjim bine de tot.

Ingredientul esențial este vinul. Și se dă foc pentru a dispărea alcoolul. Avem nevoie doar de gustul de fructe de pădure. După ce a dispărut alcoolul din vin punem un pic de apă. Se pune capacul și la cuptorul setat la 160 de grade, timp de două ore și jumătate", a explicat Scărlătescu la Antena 3. 

 

Rețeta lui Cătălin Scărlătescu: Friptură de miel și garnitură de cartofi

Pentru această rețetă veți avea nevoie de: rasol de miel (ciolan de miel), fasole verde și mazăre, cartofi, 3 căței de usturoi, vin roșu, o crenguță de cimbru, o crenguță de rozmarin, 2 ceape, o legătură de pătrunjel, unt, sare și piper boabe, potrivit a1.ro. 


Pentru început trebuie să puneți într-o tigaie cățeii de usturoi, zdrobiți bine, crenguța de cimbru, crenguța de rozmarin, sare, piper, dar și o felie de unt. După ce usturoiul s-a topit, iar crenguțele și-au lăsat aroma, se adaugă bucățile de miel.

După ce bucățile de miel s-a rumenit bine, adăugați vin din belșug. Trebuie să dați foc vinului din oală pentru ca alcoolul să se evapore. După ce ați făcut toate astea, adăugați două căni de apă. Așezați capalul oalei și băgați-o la cuptor, la circa 160 grade, pentru două ore și jumătate.

Pentru garnitură

Ceapa trebuie tăiată solzișori în puțin ulei de măsline și unt. Cartofii trebuie să îi tăiați felii mari, pe care le puneți la fiert. Peste ceapa rumenită se adaugă fasolea și mazărea. 

După ce au fiert cartofii, aceștia trebuie zdrobiți. Peste ei se adaugă grăsimea rămasă de la miel și unt. Puteți adăuga chiar și puțin pătrunjel tocat mărunt. 

Pentru sos, puneți într-o tigaie jumătate de pahar de vin roșu și două polonice din zeama rămasă de la miel. Lăsați să se reducă sosul până rămâne jumătate din cantitatea inițială. La final adăugați o felie de unt.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Retete
Tagurile articolului: Catalin Scărlătescu  friptura  friptura miel  miel  paste  pasti  rețetă 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Adrian Minune,Selly, captură video youtube/ Selly

Cea mai mare sumă câștigată de Adrian Minune la o nuntă. Selly, șocat: „Într-o seară? Incredibil”




pixel