Câte cafele poți bea pe zi. Dr. Mihail: „Acest număr deja ne alarmează”. Beneficiile pe care le au asupra organismului
Data actualizării:
Data publicării:
 Dr. Mihail a vorbit despre beneficiile pe care le poți obține în urma consumului de cafea.

Extrem de multe persoane nu-și pot începe diminețile și nu pot intra în rutina zilnică până nu savurează în liniște o cafea. Totuși, această băutură a tot fost pusă sub semnul întrebării de-a lungul timpului, când mai multe persoane își făceau griji cu privire la faptul că aceasta poate dăuna sănătății. Pentru a pune capăt acestor întrebări, Dr. Mihail a vorbit pe larg despre beneficiile cafelei, dar și despre cantitatea recomandată pe care o putem consuma zilnic.

„Aș vrea să vorbim despre cafea. Cafeaua este, de fapt, băutura cu cei mai mulți antioxidanți din lumea asta. Cea mai desă întrebare este „Câte cafele avem voie să bem pe zi?”. Câte credeți? Studiile spun că până la 5 cafele pe zi ne aduc foarte multe beneficii. De exemplu, este un studiu care spune că consumul a cafele pe zi demonstrează că ele îți scad mortalitatea din orice cauză cu 17%, adică oamenii care beau 3 cafele pe zi, față de cei care nu beau deloc, mor cu 17% mai puțin.

Un alt studiu spune că dacă depășim aceste 5 cafele pe zi și mergem spre 6, acest număr deja ne alarmează. Ne crește riscul de face boli cardiovasculare cu 23%, care este mult.”, a declarat Dr. Mihai, în cadrul emisiunii MediCool.

VEZI și: Regula de aur când bei alcool. Cum protejezi ficatul. Dr. Mihail: „Știu că este greu”

Care este doza maximă de cofeină pe zi

Totuși, Dr. Mihail atrage atenția asupra faptului că nu doar cafeaua conține cofeină, ci există extrem de multe alimente ce conțin această substanță. În acest sens, doctorul trage astfel un semnal de alarmă cu privire la doza zilnică recomandată.

„Acum mă gândesc ce înseamnă de fapt 5 cafele. Cofeină avem inclusiv în ceai, o cană poate conține până la 40 mg, iar doza maximă de cofeină pe zi este de 400 de mg.”, a continuat el.

„Trebuie să fim foarte atenți și la dimensiunea cafelei. Una este dacă ne referim la o ceașcă mică sau o cană mare. Noi vorbim de cafele mici.”, a spus și Carmen Brumă.

Citește și: Leguma minune care conține o cantitate uriașă de fier. Oana Cuzino: „Are chiar ceva mai mult decât carnea roșie”

„Fiți atenți la produsele pe care le mâncați”

Cafeaua are un motiv în plus pentru care poate fi consumată, întrucât are zero calorii, mai spune Dr. Mihail. Cu toate acestea, Carmen Brumă trage un semnal de alarmă cu privire la consumul acestei băuturi în rândul femeilor gravide.

„Dacă ai băut ceai, ai mai mâncat niște ciocolată, ai mai adăugat niște cofeină, fiți atenți la produsele pe care le mâncați, pentru că multe au cofeină adăugată. Cafeaua își păstrează toate beneficiile chiar și în forma decofeinizată și cafeaua are și zero calorii, putem să bem câtă vrem, nu ne îngrașă”, mai spune Dr. Mihail.

„Grijă mare la femeile însărcinate, care ar putea să mențină cantitatea sub 300 mg. Dacă o limitezi, nu este nicio problemă.”, dezvăluie Carmen Brumă.

Te-ar putea interesa și: Alimentul care produce riduri. Îl consumăm în cantitate mare. Dr. Mihail: „Renunță, pentru a avea mai puține riduri”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: cafea  cantitate  Carmen Bruma  dr mihail 


DC Media Group Audience

Minodora, captură video Youtube, Metropola TV

Minodora nu mai doarme cu soțul ei în același pat. Ce a făcut-o pe artistă să ia decizia radicală: „Nu pot”

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Captură video: Pro TV

Alex Delea nu s-a mai putut abține! Imaginile care nu s-au văzut la TV din cadrul competiției Survivor All Stars: „Nu s-a difuzat treaba asta”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 13 - 29 mai 2024, cu Remus Ionescu. Previziuni pentru toate zodiile

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care are parte de o realizare financiară importantă

Daniela Simulescu

Horoscop 13 - 19 mai 2024, cu Daniela Simulescu. Zodia care are parte de o săptămână perfectă

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”

Captură video: Pro TV

Marilena Cuciurean, iubita lui Andrei Ciobanu, a răbufnit la adresa lui Zanni: „Aș vrea să fie eliminat. În acel exil a luat o altă traiectorie”

Captură video: Pro TV

Se încing spiritele la Survivor All Stars. Zanni tună și fulgeră la adresa lui TJ Miles

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile




pixel