Ce ne rezervă astrele până la finalul anului. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cum îți va merge în următoarea perioadă
Unul dintre cele mai controversate subiecte din toate timpurile, strâns legat de nutriție, este câte ouă avem voie să consumăm pe săptămână. Astfel, o concepție extrem de cunoscută în rândul majorității oamenilor este că ar trebui să ne axăm pe o cantitate maximă de două-trei bucăți, întrucât acestea pot crește extrem de mult colesterolul, în cazul în care „abuzăm” de ele. Pentru a pune capăt definitiv acestei controverse, Dr. Mihail Pautov a vorbit pe larg despre acest subiect și a dezvăluit cantitatea de ouă recomandată, în urma unui studiu.
„Când vorbim despre nutriție, despre ce mâncăm, nu vom găsi doar o părere, ci 100 de păreri și vă dau un exemplu, oul de găină. O să facem un experiment. Avem impresia că 2-3 ouă e bine, iar la 6 ouă e deja mult. Știți cât colesterol are un ou? Undeva la 170-180 de mg și înainte ghidurile ne spuneau să mâncăm doar 200 de mg de colesterol pe zi, adică cu un ou deja te apropii de limita din trecut, de aici și controversa.”, a declarat Dr. Mihail Pautov, în cadrul emisiunii MediCool, de pe Antena 1.
Astfel, Dr. Mihail spune că în urma unui studiu, s-a constatat faptul că adulții care nu se confruntă cu niciun fel de problemă de sănătate pot consuma până la 21 de ouă pe săptămână. Chiar dacă acest răspuns i-ar putea îngrijora pe mulți și i-ar face să se întrebe dacă problemele de sănătate nu încep și ele, odată cu acest obicei alimentar, Dr. Mihail spune contrariul.
„O să vă arăt un studiu care o să vă zică câte ouă poate să mănânce o persoană sănătoasă. Sunt 21 de ouă. În acest studiu, adulții sănătoși au mâncat trei ouă pe zi, în fiecare zi, 21 de ouă pe săptămână, iar colesterolul lor s-a îmbunătățit, profilul metabolic s-a îmbunătățit, s-au simțit mai bine.
În următorul studiu oamenii au mâncat un ou pe zi, care, de fapt, ne spune de unde vine această controversă. Haideți să nu mai considerăm oul rău, el nu este în niciun caz rău.”, mai spune acesta.
Te-ar putea interesa și: Dr. Marius Sava, cinci obiceiuri care te vor ajuta să trăiești mai mult și să fii mai sănătos. Trebuie să le adopți imediat
Astfel, nu cantitatea oului este o problemă, spune medicul, ci modul în care îl gătim pe acesta, cât și alimentele cu care alegem să îl asociem.
„Ce s-a demonstrat în acest studiu este că acea carne procesată pe care o punem lângă ou este rea. Apoi, uleiul în care prăjim oul și cum facem asta dăunează. Acum, ghidurile au scos recomandarea de colesterol, nu mai există o limită de colesterolul pe care să o mâncăm, pentru că nu colesterolul din ou este rău, ci ceea ce face omul cu colesterolul lui din interior.”, a continuat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Anca Hâncu, doctor în...