Horoscop, sâmbătă, 23 noiembrie 2024, cu Neti Sandu. Previziuni pentru toate zodiile
Neti Sandu vine cu...
Dr. Pavelina Andrei, medic Specialist Dermato - Venerologie, Doctor în Știinte Medicale a fost invitata Georgianei Ioniță la „Pastila de frumusețe”, acolo unde a vorbit despre un subiect extrem de important atât în rândul doamnelor, cât și a domnilor: căderea părului și cauzele principale care duc la apariția acestei probleme neplăcute.
„Când vine vorba de frumusețea părului, dacă ne raportăm la această condiție medicală, trebuie să avem în vedere cauze care duc la rarefierea firului de păr. Acestea se pot împărți în cauze medicale și cauze nemedicale. Cele nemedicale sunt cele care țin de comportamentul nostru: strângem părul într-o coadă, folosim produse agresive la nivelul scalpului, îl vopsim prea des, nu-l îngrijim în mod corespunzător. Dacă ne referim la cauze interne, aici nu putem trata o cădere a firului de păr până nu depistăm cauzele.”, a declarat Dr. Pavelina Andrei, medic Specialist Dermato - Venerologie, în cadrul emisiunii.
Te poate interesa și: Elisabeta Lipă, truc de îngrijire a părului. Ingredientul MINUNE pe care îl folosește de ani de zile : „Îl hrănesc de la rădăcină”/ EXCLUSIV
Căderea părului este un subiect mult mai complex decât ți-ai fi putut poate imagina inițial. Așadar, medicul specialist continuă șirul lung de cauze care provoacă această problemă ce apare la nivelul scalpului.
„Căderea firului de păr poate fi difuză sau localizată, cum le denumim noi în termeni speciali. Cele mai frecvente întâlnite cauze medicale sunt afecțiunile tiroidiene, dar mai intervin și problemele hormonale. Stresul intră și el la cauze. Dacă ne referim la dietă, trebuie văzut comportamentul alimentar al persoanei respective, pentru că dacă este o dietă echilibrată, slabă în proteine, aceste lucruri se pot reflecta la nivelul firului de păr. Se testează nivelul de fier, pentru că persoanele care sunt anemice pot suferi de căderea firului de păr.”, a continuat specialista.
Trebuie să tragem un semnal de alarmă în momentul în care rămânem cu un mănunchi de păr în mână, după ce ne-am spălat sau pieptănat părul, spune medicul specialist.
„În mod normal, în jur de 100 de fire de păr este normal să cadă de la nivelul scalpului. Dacă se depășește acest număr, devine o problemă și este momentul în care fiecare persoană care observă că îi cade un mănunchi de păr să facă o vizită la medicul dermatolog și să investigheze această problemă.”, a mai dezvăluit aceasta.
„Atât timp cât leacurile băbești nu afectează integritatea firului de păr, este ok. Pe Facebook se pot promova diverse lucruri, unele pozitive, unele nu. Avem o paletă extinsă de tratamente pe care le putem face și care să ne fie de un real folos și le putem procura din farmacie, ori să le facem noi acasă, dar astfel încât să nu conțină ingrediente care pot produce arsură sau leziuni interioare. Este bine să le testăm și să le încercăm o perioadă limitată, astfel încât să nu fim alergici. Eu sunt adepta încercărilor, dar trebuie și investigată cauza căderii de păr. Foarte multe persoane consideră că stresul este cea mai frecventă cauză, ceea ce poate fi adevărat, dar, pe lângă stres, mai sunt foarte multe cauze care pot duce la cădere și atunci trebuie să fie investigate. Există și foarte multe medicamente care pot provoca asta.”, mai spune Dr. Pavelina Andrei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: caderea parului cauze dr- pavelina andrei tratament
Neti Sandu vine cu...