Ce alimente să consumi înainte de culcare. 5 idei pentru un somn odihnitor
Data publicării:
Un somn odihnitor reprezintă un element cheie pentru menținerea sănătății organismului nostru și pentru activitatea noastră din viața de zi cu zi. Deși există numeroși factori care afectează somnul nostru, este important să fim mult mai atenți la ce alimente alegem să consumăm înainte de a merge la culcare.

Dacă de-a lungul timpului te-ai confuntat cu diverse păreri referitoare la cât este de bine să mânânci sau nu înainte de a merge la culcare, specialiștii recomandă ca înainte de culcare să nu consumăm alimente, însă potrivit unor cercetări realizate, există anumite alimente care au beneficii asupra organismului și ajută persoanele să se bucure de un somn bun.

 

Iată 5 alimente care te vor ajuta să dormi mai bine

 

Migdalele

Migdalele sunt cunoscute pentru proprietățile sale asupra organismului. Conform Healthline, acestea reprezintă o sursă bogată în nutrienți, iar consumul în mod regulat poate contribui la diminuarea riscurilor apariției unor boli, precum diabet și boli cardiovasculare.

Însă, pe lângă aceste beneficii, migdalele determină îmbunătățirea calității somnului. Acestea ajută organismul în procesul de secreție al melatoniei care îi oferă organismului semnale să se pregătească pentru somn.

Potrivit unui studiu, șobolanii hrăniți cu 400 mg de migdale au dormit mai mult decât dacă nu le-ar fi consumat, notează sursa citată. Cu toate acestea, legătura dintre migdale și efectele pe care le are asupra somnului sunt promițătoare, însă este necesară elaborarea unor studii ample pe oameni.

 

Kiwi

Utilizat de persoane în timpul procesului de slăbire, kiwi este un fruct scăzut în calorii și constituie o sursă excelentă bogată în nutrienți. De asemenea, acest fruct este recunoscut pentru efectele benefice pe care le are asupra sistemului digestiv, pentru reducerea inflamației și a colesterolului.

Conform specialiștilor, kiwi este considerat unul dintre cele mai bune alimente pe care ar trebui să le consumăm înainte de somn.

Astfel, potrivit unui studiu realizat pe o perioadă de patru săptămâni, pe un eșantion de 24 de persoane care au consumat două kiwi cu aproximativ o oră înainte de culcare, s-au bucurat de rezultate rapide. Așadar, aceștia au adormit cu 42% mai repede decât atunci când nu au consumat nimic înainte de culcare, relatează Healthline. 

Potrivit sursei citate, sunt necesare mai multe dovezi științifice pentru a determina efectele pe care le pot avea kiwi în acest proces, însă consumul a 1-2 kiwi înainte de culcare vă poate ajuta să adormiți mult mai rapid.

 

Ceai de mușețel

Ceaiul de musețel este recunoscut pentru beneficiile sale spectaculoase pe care le are asupra organismului nostru.

Pe lângă creșterea imunității, reducerea anxietății, diminuarea apariției depresiei și îmbunătățirea aspectului pielii, consumul de ceai de musețel contribuie la îmbunătățirea calității somnului. Astfel, ceaiul de mușețel conține apigenină, un antioxidant, care poate reduce insomnia, informează Healthline. 

Conform unui studiu, femeile care au consumat ceai de musețel pe o perioadă de două săptămâni au beneficiat de un somn odihnitor față de cele care nu au ales să consume acest ceai.

 

Fulgi de ovăz

Fulgii ovăz au devenit în prezent un produs tot mai des utilizat în alimentanția noastră zilnică de cât mai multe persoane, deoarece sunt bogați în carbohidrați și fibre. Potrivit specialiștilor, fulgii de ovăz reprezintă o sursă care ajută organismul nostru în procesul de secreție de melatonină, hormonul somnului, informează Healthline.

Banane

Bananele sunt bogate în potasiu și magneziu. Astfel, magneziul are un efect benefic asupra organismului și ajută persoanele să aibă un somn liniștit. Totodată, bananele conțin triptofan care contribuie la reglarea hormonului de serotonină și melatonină, notează Healthline.

 

 

Gabriela Ungureanu
Categorie: Diete
Tagurile articolului: alimente  banane  kiwi  somn 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel