Ce dietă ține Mihaela Bilic: „Parizerul, merdenelele și cartofii prăjiți sunt slăbiciunile mele”. Secretul inedit prin care se menține în formă
Data publicării:
Mihaela Bilic  a dezvăluit cum arată meniul ei dintr-o zi, astfel încât să nu acumuleze kilograme în plus. 

Mihaela Bilic nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este unul dintre cei mai celebri medici nutriționiști din România, iar sfaturile ei cu privire la dietă și la un stil de viață sănătos sunt deja răspândite peste tot. Totuși, în timp ce specialista recomandă oamenilor ce ar trebui să conțină farfuria perfectă, aceștia sunt curioși, la rândul lor, să știe ce obișnuiește Mihaela Bilic să pună pe masă și după ce obiceiuri alimentare se ghidează. Așadar, ea dezvăluie faptul că are doar o masă consistentă pe zi, motiv pentru care caloriile sunt semnificativ reduse. 

„Pentru mine nu este o dietă, ci un stil de viață. Bugetul meu de calorii este foarte mic, și atunci prefer că îl cheltuiesc pe tot la o masă de seară, care să fie satisfăcătoare. Senzația de foame se educă asemenea unui mușchi. Pe o scară de la 0 la 10, trebuie să învățăm să mâncăm doar când ne este foame de nota 7. Pe parcursul zilei, beau cafea cu lapte, iaurt sau supă, iar la masa de seară mă răsfăț cu carne, salată și garnitură.

Eu mănânc din toate și fac un efort să mănânc puțin. Nu am niciun fel de interdicții. Merg pe principiul: doza face otrava. Atâta vreme cât nu abuzezi cu cantitatea, totul este sănătos. Parizerul, merdenelele și cartofii prăjiți sunt câteva dintre slăbiciunile mele.”, a declarat Mihaela Bilic, potrivit viva

Când vine vorba de micile „plăceri” ale vieții, Mihaela Bilic spune că nu se abține întotdeauna de la ele, ci își mai răsfață uneori papilele gustative.

„Dacă fast-food înseamnă shaorma și pizza, atunci răspunsul este da.”, a mai dezvăluit ea. 

Te-ar putea interesa și: Cina ideală. Mihaela Bilic: Avem voie să mâncăm după ora 6:00 seara?

Mit sau adevăr: Micul dejun e necesar pentru toată lumea

Peste tot în mediul online se răspândește ideea faptului că trei mese pe zi sunt esențiale pentru o persoană sănătoasă, iar micul dejun este vital. În acest sens, Mihaela Bilic spune că acest lucru poate fi valabil în cazul unui copil, dar nu și în cazul unui adult care își dorește să piardă în greutate. 

„Este ideal pentru un copil în creștere, care are stomacul mic și se mișcă mult. Însă adulții au nevoie de pauză alimentară de 5 ore între mese, iar micul dejun poate fi doar simbolic. Dacă îți dorești să slăbești, micul dejun este contraindicat.”, a mai dezvăluit ea.

Citește și: Beneficiile pe care le are coaja albă de la portocală. Mihaela Bilic: „Vă rog să nu o îndepărtați. Crește senzația de sațietate, scade colesterolul din sânge...”

 Ce înseamnă o alimentație sănătoasă

Când ținem o dietă, nu trebuie să ne restrângem gama alimentelor și să o rezumăm la doar câteva. Avem voie să mâncăm de toate, spune Mihaela Bilic, cu gust și cu grăsime, însă într-o cantitate moderată.

„Alimentație sănătoasă înseamnă alimentație diversificată. Chiar dacă nu se atinge zilnic, măcar săptămânal să o facem. Sănătos înseamnă – culmea! –, hrănitor și cu multă grăsime, iar dietetic mănâncă doar oamenii bolnavi. Dați-vă voie să mâncați din toate câte puțin! Asta este cheia sănătății. Da, pentru 15 ingrediente avem nevoie zilnic de mâncare gătită. Altfel, nu le putem consuma.”

În final, aceasta a dat și câteva sfaturi esențiale pentru cei care vor să adopte o dietă, dar nu știu de unde să înceapă. 

„Adio ronțăieli dintre mese, multă ciorbă și salată, iar dulce o dată pe săptămână, ca premiu pentru efort. Nu avem nevoie de diete personalizate. Pe toți ne îngrașă făinoasele și uleiul, și toată lumea slăbește cu grătar și salată. Gata cu pâinea, pentru că totul este mai bun cu pâine, dar asta doar ca să slăbim mai repede.”, a conchis ea. 

Pe aceeași temă: Dieta omului „sărac”. Cum slăbești rapid, cu bani puțini. Mihaela Bilic: „Faceți această experiență voi pentru voi”


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: ce mananca  dietă  mancare  mihaela bilic  sfaturi 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel