Babasha tună și fulgeră, după imaginile indecente cu el care au apărut pe internet. Artistul o amenință pe tânăra care a făcut videoclipul public: „Să te pregăteşti de ce este mai rău”
Mihaela Bilic nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este unul dintre cei mai celebri medici nutriționiști din România, iar sfaturile ei cu privire la dietă și la un stil de viață sănătos sunt deja răspândite peste tot. Totuși, în timp ce specialista recomandă oamenilor ce ar trebui să conțină farfuria perfectă, aceștia sunt curioși, la rândul lor, să știe ce obișnuiește Mihaela Bilic să pună pe masă și după ce obiceiuri alimentare se ghidează. Așadar, ea dezvăluie faptul că are doar o masă consistentă pe zi, motiv pentru care caloriile sunt semnificativ reduse.
„Pentru mine nu este o dietă, ci un stil de viață. Bugetul meu de calorii este foarte mic, și atunci prefer că îl cheltuiesc pe tot la o masă de seară, care să fie satisfăcătoare. Senzația de foame se educă asemenea unui mușchi. Pe o scară de la 0 la 10, trebuie să învățăm să mâncăm doar când ne este foame de nota 7. Pe parcursul zilei, beau cafea cu lapte, iaurt sau supă, iar la masa de seară mă răsfăț cu carne, salată și garnitură.
Eu mănânc din toate și fac un efort să mănânc puțin. Nu am niciun fel de interdicții. Merg pe principiul: doza face otrava. Atâta vreme cât nu abuzezi cu cantitatea, totul este sănătos. Parizerul, merdenelele și cartofii prăjiți sunt câteva dintre slăbiciunile mele.”, a declarat Mihaela Bilic, potrivit viva.
Când vine vorba de micile „plăceri” ale vieții, Mihaela Bilic spune că nu se abține întotdeauna de la ele, ci își mai răsfață uneori papilele gustative.
„Dacă fast-food înseamnă shaorma și pizza, atunci răspunsul este da.”, a mai dezvăluit ea.
Te-ar putea interesa și: Cina ideală. Mihaela Bilic: Avem voie să mâncăm după ora 6:00 seara?
Peste tot în mediul online se răspândește ideea faptului că trei mese pe zi sunt esențiale pentru o persoană sănătoasă, iar micul dejun este vital. În acest sens, Mihaela Bilic spune că acest lucru poate fi valabil în cazul unui copil, dar nu și în cazul unui adult care își dorește să piardă în greutate.
„Este ideal pentru un copil în creștere, care are stomacul mic și se mișcă mult. Însă adulții au nevoie de pauză alimentară de 5 ore între mese, iar micul dejun poate fi doar simbolic. Dacă îți dorești să slăbești, micul dejun este contraindicat.”, a mai dezvăluit ea.
Când ținem o dietă, nu trebuie să ne restrângem gama alimentelor și să o rezumăm la doar câteva. Avem voie să mâncăm de toate, spune Mihaela Bilic, cu gust și cu grăsime, însă într-o cantitate moderată.
„Alimentație sănătoasă înseamnă alimentație diversificată. Chiar dacă nu se atinge zilnic, măcar săptămânal să o facem. Sănătos înseamnă – culmea! –, hrănitor și cu multă grăsime, iar dietetic mănâncă doar oamenii bolnavi. Dați-vă voie să mâncați din toate câte puțin! Asta este cheia sănătății. Da, pentru 15 ingrediente avem nevoie zilnic de mâncare gătită. Altfel, nu le putem consuma.”
În final, aceasta a dat și câteva sfaturi esențiale pentru cei care vor să adopte o dietă, dar nu știu de unde să înceapă.
„Adio ronțăieli dintre mese, multă ciorbă și salată, iar dulce o dată pe săptămână, ca premiu pentru efort. Nu avem nevoie de diete personalizate. Pe toți ne îngrașă făinoasele și uleiul, și toată lumea slăbește cu grătar și salată. Gata cu pâinea, pentru că totul este mai bun cu pâine, dar asta doar ca să slăbim mai repede.”, a conchis ea.
Pe aceeași temă: Dieta omului „sărac”. Cum slăbești rapid, cu bani puțini. Mihaela Bilic: „Faceți această experiență voi pentru voi”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: ce mananca dietă mancare mihaela bilic sfaturi
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...