Ce efect au antioxidanții asupra procesului de îmbătrânire. Vei fi surprins
Antioxidanții sunt compuși care pot contracara moleculele instabile numite radicali liberi care deteriorează ADN-ul, membranele celulare și alte părți ale celulelor. 

Radicalii liberi sunt dăunători și pot afecta negativ aspectul pielii, dar sunt inevitabili. 

 

Organismul uman generează radicali liberi ca răspuns nu numai la factorii de mediu adverși comuni, cum ar fi fumul de tutun, razele ultraviolete și poluarea aerului, dar radicalii liberi sunt, de asemenea, un produs secundar natural al proceselor celulare ale organismului.


În timp ce procesul de îmbătrânire este inevitabil, unii specialiști în sănătate consideră că este posibil să se mențină un aspect mai bun sau să se încetinească îmbătrânirea prematură prin includerea în alimentație a suplimentelor de antioxidanți pentru a ajuta la combaterea radicalilor liberi.


"Oxidarea este un proces din organism prin care se acumulează metaboliți reactivi ai oxigenului de-a lungul multor ani, iar aceștia sunt dăunători pentru organism. De asemenea, pe măsură ce îmbătrânești, sistemul tău imunitar devine mai puțin activ. Din fericire, vitaminele și mineralele colaborează cu sistemul imunitar și au proprietăți antioxidante pentru a scădea riscul de boli legate de vârstă", spune Dr Scott Antoine pentru Insider.


Printre exemplele de vitamine care pot încetini apariția îmbătrânirii se numără curcumina, care provine din planta turmeric și care posedă proprietăți antiinflamatorii; colagenul, o proteină naturală prezentă în organism care îmbunătățește elasticitatea pielii; resveratrolul, un antioxidant din vinul roșu; și vitamina C, care ajută la stimularea sistemului imunitar.


Ce alimente pot inversa aspectul îmbătrânirii?


Potrivit Healthline, alimentele bogate în antioxidanți pot ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii. Iar creșterea consumului de fructe și legume este cea mai eficientă modalitate de a încorpora antioxidanți în dieta ta.


Un aliment bogat în antioxidanți pe care experții de la Healthline îl sugerează pentru a ajuta la susținerea aspectului pielii tale este cresonul. 


Încărcat cu vitamina A și vitamina C, acționează ca un antiseptic natural pentru pielea ta și promovează circulația mineralelor în corpul tău. Cresonul poate, de asemenea, să neutralizeze radicalii liberi, ceea ce ar putea fi de ajutor în vederea prevenirii liniilor și ridurilor. 


De asemenea, sunt recomandați și ardeii roșii, care pot ajuta la producerea de colagen. Papaya,  un superaliment bogat în antioxidanți, poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea elasticității pielii și, dacă sunteți un fan al pâinii prăjite cu avocado, avocado conține acizi grași care pot acționa, de asemenea, ca un antiinflamator pentru pielea dumneavoastră.


Cercetătorii de la National Center for Biotechnology Information susțin consumul de fructe și legume ca fiind cea mai sănătoasă și mai sigură metodă pentru a contribui la menținerea unui aspect tânăr și sănătos, alături de limitarea expunerii la razele ultraviolete nocive ale soarelui, abținerea de la fumat, evitarea poluării și odihna.

Autor: Bianca Moldoveanu | Dată: 29 iul, 21:58

Marius Manole, sursa instagram

Marius Manole, revelație la 42 de ani. Depresia l-a schimbat complet: „Eu am greșit calea, dar nu este niciodată prea târziu să te întorci din drum”/ EXCLUSIV

Horoscop, foto Pixabay, autor Hermann Traub

Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Previziuni pentru fiecare zodie

Cove, foto Instagram

Cove, adevărul despre plecarea din PRO TV și noua emisiune de la PRIMA TV: „Viața e plină de…surprize- surprize” EXCLUSIV

Unsplash.com/ autor Timothy Dykes

Horoscop. Top 3 cele mai inteligente zodii. Geniul malefic, Înțeleptul și Istețul

Ivan Patzaichin, alaturi de sotia sa, Georgiana

Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”

Dan Negru, sursa foto Facebook

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România

Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța: „Am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc”

Zodii incompatibile, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Zodiile care nu au ce căuta împreună: Compatibilitate ZERO. Relații sortite eșecului

Horoscop Chinezesc. Foto: Pixabay.com / autor woodpeace1

Horoscop Chinezesc. Iulie-august 2021. Astrolog Nicoleta Ghiriș: Perioadă guvernată de energia de multiplicare, o energie a viitorului

Unsplash.com/ autor Ivana Cajina

Zodiacul DEFECTELOR. Adevărul „gol-goluț” despre fiecare semn zodiacal

Gândaci, sursa pixabay/

Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor. Cele mai bune soluții

Unsplash.com/ autor Caju Gomes

Adevărul despre pepenele roșu. 5 efecte secundare mai puțin cunoscute

Mit spulberat: aerul condiționat nu te poate îmbolnăvi

Teoria că aerul condiționat te poate îmbolnăvi a fost...