Ce este astenia de primăvară și cum putem să o depășim. Medicul Mihail Pautov: „Este foarte important să încercăm să facem asta”
Data actualizării:
Data publicării:
Medicul Mihail Pautov a explicat ce este astenia de primăvară și cum putem să o depășim.

Astenia de primăvară este o stare temporară de oboseală, epuizare și scădere a energiei, care apare în mod obișnuit în perioada de tranziție de la sezonul rece la sezonul cald, adică în primăvară. Această afecțiune poate fi însoțită de alte simptome precum lipsa de concentrare, iritabilitatea, insomnie sau somnolență excesivă, tulburări digestive și modificări ale apetitului.

Deși nu este considerată o boală în sine, ci mai degrabă o reacție a organismului la schimbările sezoniere, astenia de primăvară poate afecta calitatea vieții și performanța în activitățile zilnice.

Medicul Mihail Pautov a oferit sfaturi esențiale pentru depășirea asteniei de primăvară, explicând cauzele acestei stări.

„Până să ajungem la soluții trebuie să înțelegem cauzele asteniei de primăvară. În primul rând vorbim despre un dezechilibru hormonal. La baza acestui dezechilibru sunt doi hormoni: melatonina și serotonina. Aceste două dezechilibre sunt cele care ne împiedică să dormim”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

Cum putem să depășim astenia de primăvară

Medicul Mihail Pautov a subliniat importanța unei igiene adecvate a somnului pentru a depăși astenia de primăvară. El recomandă un mediu de dormit întunecat, bine aerisit și fără dispozitive electronice înainte de culcare, la o temperatură optimă între 19 și 21 de grade Celsius. 

„În primul rând vă recomand să aveți o igienă a somnului, un spațiu întunecat în care să dormiți, bine aerisit și fără dispozitive electronice înainte de somn. Vorbim și despre o temperatură scăzută în casă atunci când dormim. Avem nevoie de undeva la 19-21 de grade Celsius pe parcursul nopții.

Sportul, de preferat, trebuie făcut dimineața. Este esențial pentru a fi obosiți seara și pentru a ne ajuta la un somn profund. Este foarte important să încercăm pe cât posibil să ne trezim la ore fixe, să luăm mesele la ore fixe, să avem o pauză de prânz și să ne lăsăm suficient timp pentru lucrurile care ne plac nouă cu adevărat și nu în ultimul rând, socializarea cu cei apropiați este importantă”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

@doctor.mihail

Ce este astenia de primăvară și cum putem să o depășim ☝????????????‍⚕️????????

♬ original sound - doctor.mihail

Citește și: Horoscop pentru primăvară, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodiile care vor avea noroc în dragoste şi bani

Citește și: Cum apare cancerul de col uterin. Medicul Mihail Pautov: „Atenție, aceste tumori pot fi palpate”

Efectele neașteptate ale consumului de apă cu sare în fiecare dimineață

Într-un videoclip postat recent pe rețelele sociale, medicul Mihail Pautov a explicat ce se întâmplă dacă bei apă cu sare în fiecare dimineață.

„Dacă bei dimineața cafea, indiferent dacă e cafea neagră sau cafea cu lapte, bei apă și crezi că e suficient să faci asta, este posibil să te înșeli. Dacă după ce faci asta ai următoarele simptome și crezi că ai de a face cu o hipoglicemie, adică ai un pic de tremurat, te doare capul, nu ai energie sau poate ai niște transpirații reci și ai impresia că ai hipoglicemie și trebuie să mănânci ceva dulce, atunci te înșeli.

Cel mai probabil, ceea ce se întâmplă este faptul că elimini prea mult sodiu. Cafeaua are efect diuretic și te face să elimini mai multă sare din rinichi, la fel și apa. O să spele rinichii și o să scapi de sarea de care ai nevoie. Așa că este foarte posibil, atenție, dacă nu ai hipertensiune, să ai nevoie de un pic de sare în apă dimineața. Așa că dimineața când te trezești și bei cafea și apă pune un pic de sare și o să vezi că scapi de acele simptome de hipoglicemie”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”




pixel