Ce ne rezervă astrele până la finalul anului. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cum îți va merge în următoarea perioadă
Sănătatea creierului este esențială pentru o viață echilibrată și pentru funcționarea optimă a întregului organism. Creierul controlează fiecare aspect al vieții noastre, inclusiv gândirea, memoria, emoțiile, coordonarea și capacitatea de a comunica. Consumul de alimente sănătoase joacă un rol crucial în menținerea sănătății creierului.
Medicul Mihail Pautov a împărtășit pe rețelele sociale un regim alimentar care ar putea avea un impact semnificativ asupra sănătății creierului. Potrivit specialistului, consumul zilnic de afine, nuci și cafea poate contribui la menținerea funcțiilor cognitive și la reducerea riscului de declin cognitiv în timp.
Te-ar putea interesa și: Salata pe care mulți români n-au încercat-o, dar care are beneficii uimitoare pentru sănătate. Mihaela Bilic: „Mamele noastre nu au fost obișnuite să o gătească”
Afinele, fie că sunt consumate crude sau congelate, sunt prima alegere a medicului.
„Vreau să vă arăt ce consum eu în fiecare zi pentru a menține sănătatea creierului, iar sănătatea creierului este cea mai importantă sănătate de care trebuie să am grijă. În primul rând mănânc afine, fie crude, fie congelate. Un pumn de afine pe zi îți aduce foarte mulți antioxidanți, dar vorbim specific despre antioxidanți care ajută creierul.
În anumite studii s-a dovedit că un pumn de afine mâncat înainte de examen sau înainte de a învăța ceva te ajută să reții mult mai bine informația sau să treci mai ușor peste acel examen. Aici se specifică efectul acut pozitiv asupra creierului. Mai mult decât atât, cei care consumă afine au un risc mai mic de a face declin cognitiv în timp”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.
Pe lista alimentelor recomandate urmează nucile, fiind bogate în Omega 3 și benefice pentru sănătatea creierului.
„Al doilea aliment pe care îl mănânc sunt nucile sau alunele de orice fel, dar nucile sunt cele mai accesibile în România și sunt pline de Omega 3 și, din nou, cei care mănâncă un pumn de nuci în fiecare zi au un risc mult mai mic de a face declin cognitiv, demență sau alzheimer în timp”, a precizat medicul.
În plus, medicul Mihail Pautov a dezvăluit că bea în fiecare zi cinci cești de cafea neagră cu un strop de lapte, preferând însă varianta brună, pentru a beneficia de un conținut maxim de nutrienți.
„Al treilea lucru pe care îl consum sunt cinci cești de cafea neagră cu un pic de lapte. Eu prefer să consum cafea brună, cafea care nu este foarte intens prăjită, pentru că aceea își păstrează cei mai mulți nutrienți și este dovedit în studii că cei care consumă cafea au un risc cu până la 20% mai mic de a face AVC și un risc mult mai mic de a face declin cognitiv în timp”, a mai spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.
Te-ar putea interesa și: „Niște golani, făcături”. Cătălin Măruță a răbufnit, după informațiile apărute despre el și Andra: „Au scris despre veniturile mele, adică niște mizerii și niște porcării”
@doctor.mihail Alimente pentru un Creier Sănătos_ Bazează-te pe Afine, Nuci și Cafea - ne vedem astazi la 12:00 la @medicool.ro_antena1 ♬ original sound - doctor.mihail
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Anca Hâncu, doctor în...