Ce mănâncă medicul Mihail Pautov în fiecare zi. „Asta consum eu pentru a menține sănătatea creierului”
Data publicării:
Mihail Pautov a dezvăluit ce alimente consumă în fiecare zi pentru a menține sănătatea creierului.

Sănătatea creierului este esențială pentru o viață echilibrată și pentru funcționarea optimă a întregului organism. Creierul controlează fiecare aspect al vieții noastre, inclusiv gândirea, memoria, emoțiile, coordonarea și capacitatea de a comunica. Consumul de alimente sănătoase joacă un rol crucial în menținerea sănătății creierului.

Top trei alimente alimente pentru un creier sănătos. Medicul Mihail Pautov: „Asta consum eu în fiecare zi”

Medicul Mihail Pautov a împărtășit pe rețelele sociale un regim alimentar care ar putea avea un impact semnificativ asupra sănătății creierului. Potrivit specialistului, consumul zilnic de afine, nuci și cafea poate contribui la menținerea funcțiilor cognitive și la reducerea riscului de declin cognitiv în timp.

Te-ar putea interesa și: Salata pe care mulți români n-au încercat-o, dar care are beneficii uimitoare pentru sănătate. Mihaela Bilic: „Mamele noastre nu au fost obișnuite să o gătească”

Afine

Afinele, fie că sunt consumate crude sau congelate, sunt prima alegere a medicului.

„Vreau să vă arăt ce consum eu în fiecare zi pentru a menține sănătatea creierului, iar sănătatea creierului este cea mai importantă sănătate de care trebuie să am grijă. În primul rând mănânc afine, fie crude, fie congelate. Un pumn de afine pe zi îți aduce foarte mulți antioxidanți, dar vorbim specific despre antioxidanți care ajută creierul.

În anumite studii s-a dovedit că un pumn de afine mâncat înainte de examen sau înainte de a învăța ceva te ajută să reții mult mai  bine informația sau să treci mai ușor peste acel examen. Aici se specifică efectul acut pozitiv asupra creierului. Mai mult decât atât, cei care consumă afine au un risc mai mic de a face declin cognitiv în timp”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

Nuci

Pe lista alimentelor recomandate urmează nucile, fiind bogate în Omega 3 și benefice pentru sănătatea creierului.

„Al doilea aliment pe care îl mănânc sunt nucile sau alunele de orice fel, dar nucile sunt cele mai accesibile în România și sunt pline de Omega 3 și, din nou, cei care mănâncă un pumn de nuci în fiecare zi au un risc mult mai mic de a face declin cognitiv, demență sau alzheimer în timp”, a precizat medicul.

Cafea

În plus, medicul Mihail Pautov a dezvăluit că bea în fiecare zi cinci cești de cafea neagră cu un strop de lapte, preferând însă varianta brună, pentru a beneficia de un conținut maxim de nutrienți. 

„Al treilea lucru pe care îl consum sunt cinci cești de cafea neagră cu un pic de lapte. Eu prefer să consum cafea brună, cafea care nu este foarte intens prăjită, pentru că aceea își păstrează cei mai mulți nutrienți și este dovedit în studii că cei care consumă cafea au un risc cu până la 20% mai mic de a face AVC și un risc mult mai mic de a face declin cognitiv în timp”, a mai spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

Te-ar putea interesa și: „Niște golani, făcături”. Cătălin Măruță a răbufnit, după informațiile apărute despre el și Andra: „Au scris despre veniturile mele, adică niște mizerii și niște porcării”

@doctor.mihail Alimente pentru un Creier Sănătos_ Bazează-te pe Afine, Nuci și Cafea - ne vedem astazi la 12:00 la @medicool.ro_antena1 ♬ original sound - doctor.mihail

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”




pixel