Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
Conopida, broccoli se consumă ca atare, nu trebuie aruncat nimic de la aceste crucifere. Sunt pline de betacaroten, antioxidanţi şi acid folic. Cotorul este comestibil, la fel şi frunzele.
Coaja de lămâie
Potrivit unui studiu in vivo publicat de Pharmacognosy Journal, coaja de lămâie deține proprietăți antiinflamatorii considerabile, creând astfel un efect calmant pentru durerile articulare. Concentrația ridicată de vitamina C și calciu prezentă în coaja sa ajută la menținerea sănătății oaselor, evitând astfel succesiunea patologiilor care sunt legate de deteriorarea lor, cum ar fi osteoartrita.
Coaja de portocală
Pe lângă multiplele beneficii pentru sănătate, coaja de portocală poate fi folosită la rețete, cum ar fi dulceață, sau ca odorizant pentru cameră.
Coaja de pepene
Licopenul fiind principalul carotenoid din pepenele verde, ar avea un impact considerabil asupra organismului. Potrivit unui studiu, ar reduce riscul bolilor cronice și cardiovasculare, precum și al colesterolului. În plus, coaja de pepene este bogată în citrulină, un aminoacid benefic pentru imunitate.
Citește articolul integral pe DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alimente legume sănătate
Mi-Th Influencer, emisiunea...