Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Gospodinele s-au întrecut de Paște în cele mai delicioase preparate, astfel încât nu a lipsit nimic de pe masa niciunui român, de la drob, friptură de miel, până la cozonac și ouă roșii. Dacă ne referim însă la ultimul preparat, probabil că și ție ți-au rămas acasă neconsumate câteva bucăți, însă nu trebuie să le arunci. Bucătarul chef Horia Vârlan a dezvăluit câteva rețete excelente pe bază de ouă roșii, astfel încât să le poți integra în alte preparate, nu să le arunci.
„În primul rând curățăm ouăle de coajă, scoatem gălbenușul din care facem o maioneză, mai punem niște șuncă și facem ouă umplute”, a spus Horia Vârlan pentru Unica.ro.
Dacă prima variantă nu este pe gustul tău, atunci poți încerca chifteluțele de orez pe bază de ouă. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente, iar modul de preparare este simplu.
„Sau rețeta numărul 2, tocăm ouăle, le amestecăm cu un orez pe care îl avem deja făcut, mai pune niște ouă crude și facem niște chifteluțe de orez cu ouă”, a mai dezvăluit acesta.
O altă rețetă sugerată de bucătarul chef este aceea de pilaf cu bucăți de ouă și suc de roșii. Acesta poate fi atât o sursă de carbohidrat, cât și de proteină excelentă și este gata în doar câteva minute.
„Facem un pilaf, băgăm bucăți de ouă în el, mai punem niște suc de roșii și boia dulce și gata! Un fel de mâncare cu ouăle care nu s-au mâncat de la Paște”, a mai spus Horia Vârlan.
Te-ar putea interesa și: Rețetă de zmeură învelită în strat dublu de ciocolată. Cum să prepari desertul viral de pe TikTok / VIDEO
Dacă însă nu te-au convins niciuna dintre rețetele de mai sus, atunci salata de ouă cu iaurt grecesc este, cu siguranță, alegerea ideală. Aceasta este foarte ușoară, potrivită pentru pentru a treia zi de Paște, fiind perfectă pentru micul dejun sau pentru o gustare.
Ingrediente salata de oua cu iaurt: (două porții)
4 oua fierte tare
1/2 castravete mic murat
câteva fire de mărar
sare
piper
boia dulce
50 g brânză de vaci cremoasa 0.2 % sau crema de brânză dietetica
10 g muștar
120 g iaurt grecesc
Mod de preparare:
Se iau patru ouă roșii din frigider și se decojesc de coajă. Le vom pune într-un bol, unde, cu ajutorul unei furculițe, se vor pisa bine. Apoi, se iau câteva fire de mărar proaspăte și o bucățică de castravete murat, care se toacă mărunt.
Se adaugă peste aceste ingrediente iaurtul grecesc, de preferabil mai slab, astfel încât preparatul să fie cât mai ușor, brânza de vaci, dar și o linguriță de muștar. Se adaugă peste ele sare, piper, boia dulce după gust și se omogenizează bine. Compoziția obținută se întinde pe o felie de pâine și, opțional, poți adăuga și ceapă verde pe deasupra. Micul dejun copios cu siguranță te va impresiona, fiind extrem de delicios. Poftă bună!
Pe aceeași temă: Zece idei rapide și delicioase de mic dejun. Iată ce poți mânca, fără să te îngrași
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: horia varlan oua ramase oua rosii paste retete