Ce poți face cu oăle roșii rămase de la masa de Paște. Horia Vârlan, idei de rețete rapide
Data publicării:
Chiar dacă ai rămas cu mai multe ouă colorate de la masa de Paște, nu trebuie să le arunci, ci poți obține alte preparate pe baza lor. 

Gospodinele s-au întrecut de Paște în cele mai delicioase preparate, astfel încât nu a lipsit nimic de pe masa niciunui român, de la drob, friptură de miel, până la cozonac și ouă roșii. Dacă ne referim însă la ultimul preparat, probabil că și ție ți-au rămas acasă neconsumate câteva bucăți, însă nu trebuie să le arunci. Bucătarul chef Horia Vârlan a dezvăluit câteva rețete excelente pe bază de ouă roșii, astfel încât să le poți integra în alte preparate, nu să le arunci. 

„În primul rând curățăm ouăle de coajă, scoatem gălbenușul din care facem o maioneză, mai punem niște șuncă și facem ouă umplute”, a spus Horia Vârlan pentru Unica.ro.
 

Dacă prima variantă nu este pe gustul tău, atunci poți încerca chifteluțele de orez pe bază de ouă. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente, iar modul de preparare este simplu.

„Sau rețeta numărul 2, tocăm ouăle, le amestecăm cu un orez pe care îl avem deja făcut, mai pune niște ouă crude și facem niște chifteluțe de orez cu ouă”, a mai dezvăluit acesta.

Citește și: Mirela Vaida, amintiri din copilărie, de Paşte: „Știam clar că în Săptămâna Mare erau lucruri de la care nu ne abăteam”/ EXCLUSIV
 

Pilaf cu boia și ouă de la Paște

O altă rețetă sugerată de bucătarul chef este aceea de pilaf cu bucăți de ouă și suc de roșii. Acesta poate fi atât o sursă de carbohidrat, cât și de proteină excelentă și este gata în doar câteva minute. 

„Facem un pilaf, băgăm bucăți de ouă în el, mai punem niște suc de roșii și boia dulce și gata! Un fel de mâncare cu ouăle care nu s-au mâncat de la Paște”, a mai spus Horia Vârlan.

Te-ar putea interesa și: Rețetă de zmeură învelită în strat dublu de ciocolată. Cum să prepari desertul viral de pe TikTok / VIDEO

Rețetă de salată de ouă cu iaurt

Dacă însă nu te-au convins niciuna dintre rețetele de mai sus, atunci salata de ouă cu iaurt grecesc este, cu siguranță, alegerea ideală. Aceasta este foarte ușoară, potrivită pentru pentru a treia zi de Paște, fiind perfectă pentru micul dejun sau pentru o gustare. 

Ingrediente salata de oua cu iaurt: (două porții)

4 oua fierte tare

1/2 castravete mic murat

câteva fire de mărar

sare

piper

boia dulce

50 g brânză de vaci cremoasa 0.2 % sau crema de brânză dietetica

10 g muștar

120 g iaurt grecesc

Mod de preparare:

Se iau patru ouă roșii din frigider și se decojesc de coajă. Le vom pune într-un bol, unde, cu ajutorul unei furculițe, se vor pisa bine. Apoi, se iau câteva fire de mărar proaspăte și o bucățică de castravete murat, care se toacă mărunt. 

Se adaugă peste aceste ingrediente iaurtul grecesc, de preferabil mai slab, astfel încât preparatul să fie cât mai ușor, brânza de vaci, dar și o linguriță de muștar. Se adaugă peste ele sare, piper, boia dulce după gust și se omogenizează bine. Compoziția obținută se întinde pe o felie de pâine și, opțional, poți adăuga și ceapă verde pe deasupra. Micul dejun copios cu siguranță te va impresiona, fiind extrem de delicios. Poftă bună!

Pe aceeași temă: Zece idei rapide și delicioase de mic dejun. Iată ce poți mânca, fără să te îngrași

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: horia varlan  oua ramase  oua rosii  paste  retete 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite




pixel