Ce poți face cu pastele fierte rămase de la cină. Chef Joseph Hadad: „Există o soluție pentru a vă bucura de ele”
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit câteva trucuri excelente pe care trebuie să le știi, când vine vorba de prepararea pastelor.

Pastele au fost dintotdeauna și rămân unele dintre cele mai versatile feluri de mâncare. Originale din Italia, ele s-au răspândit rapid în întreaga lume datorită gustului delicios, dar și modului rapid și ușor de preparare. Totuși, pentru a te bucura de un rezultat final cât mai perfect, chef Joseph Hadad are câteva trucuri excelente, pe care toți iubitorii de paste ar trebui să le știe. 

„Chiar și cei care abia știu să gătească, se pricep să facă niște paste, fie ele și cu sos de la borcan. Însă universul pastelor este unul foarte bogat, care merită exploatat și îmbogățit cu diverse tehnici și trucuri despre care vreau să vă vorbesc acum.

Dacă urmează să amestecați pastele cu un sos mai lichid, cum ar fi un sos de roșii sau un sos alb, spre deosebire de pastele AOP sau clasicele carbonara, ori cele cu pesto, atunci indicat ar fi să scoateți pastele de la fiert cu un minut înainte de a fi gata, astfel încât să nu fie complet fierte. Pentru că urmează să le adăugați în sosul final, unde își vor continua procesul de gătire și nu vreți să aveți paste prea fierte.”, a dezvăluit chef Joseph Hada pe blogul său personal.

Te-ar putea interessa și: Deea Maxer, truc pentru a obține găluște pentru supă pufoase: „Cineva m-a învățat că...”. Fanii au criticat-o imediat: „Greșit!”

Ce poți face cu pastele rămase

De foarte multe ori, se întâmplă să fierbem mai multe paste decât ar fi fost necesar. În acest sens, aruncarea lor la coșul de gunoi nu este cea mai bună soluție, însă nici lăsate să se răcească nu e prea favorabil, întrucât ele se vor întări și nu vor mai putea fi folosite în preparate. Astfel, celebrul bucătar chef propune și o rețetă rapidă pe care o poți face întotdeauna, când ți-au rămas mai multe paste simple fierte.

„Când vă rămân paste, care odată ce se răcesc nu mai sunt deloc delicioase, există o soluție pentru a vă bucura de ele. Amestecați-le cu ou, brânză, poate niște șuncă de curcan sau legume, pentru a face o budincă. Secretul, însă, este de a pune această compoziție în tăvi de brioșe, astfel încât să obțineți mono-porții delicioase, care pot fi luate, de exemplu, la serviciu sau la școală.”, a continuat acesta.

Citește și: Florin Dumitrescu, rețetă de orez cu lapte și sos de caramel. Modul de preparare este unul inedit, specific bucătarului chef

Apa de la paste, excelentă pentru aluatul de pâine

Nu în ultimul rând, chef Joseph Hadad mai oferă încă un truc excelent. Dacă obișnuiești să faci pâine de casă sau dacă ți-ai propus pe viitor asta, atunci află că apa în care ai fiert pastele este considerată a fi un ingredient cheie pentru aluatul pâinii, dezvăluie el. 

„Pentru aceia dintre voi care vă încumetați să faceți pâine în casă, iată o idee îndrăzneață: folosiți în loc de apă obișnuită, apa în care ați fiert pastele. Amidonul din ea va ajuta la textura pufoasă și hidratată a pâinii, iar rezultatul va fi uimitor.”, mai spune el.

Pe aceeași temă: Ioana Ginghină, rețetă de ciorbă de oase: „Viitorul meu soț avea poftă. Pentru un gust de neuitat....” Este gata în câțiva pași simpli

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: joseph hadad  paste  retete 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel