Ce poți face cu pastele fierte rămase de la cină. Chef Joseph Hadad: „Există o soluție pentru a vă bucura de ele”
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit câteva trucuri excelente pe care trebuie să le știi, când vine vorba de prepararea pastelor.

Pastele au fost dintotdeauna și rămân unele dintre cele mai versatile feluri de mâncare. Originale din Italia, ele s-au răspândit rapid în întreaga lume datorită gustului delicios, dar și modului rapid și ușor de preparare. Totuși, pentru a te bucura de un rezultat final cât mai perfect, chef Joseph Hadad are câteva trucuri excelente, pe care toți iubitorii de paste ar trebui să le știe. 

„Chiar și cei care abia știu să gătească, se pricep să facă niște paste, fie ele și cu sos de la borcan. Însă universul pastelor este unul foarte bogat, care merită exploatat și îmbogățit cu diverse tehnici și trucuri despre care vreau să vă vorbesc acum.

Dacă urmează să amestecați pastele cu un sos mai lichid, cum ar fi un sos de roșii sau un sos alb, spre deosebire de pastele AOP sau clasicele carbonara, ori cele cu pesto, atunci indicat ar fi să scoateți pastele de la fiert cu un minut înainte de a fi gata, astfel încât să nu fie complet fierte. Pentru că urmează să le adăugați în sosul final, unde își vor continua procesul de gătire și nu vreți să aveți paste prea fierte.”, a dezvăluit chef Joseph Hada pe blogul său personal.

Te-ar putea interessa și: Deea Maxer, truc pentru a obține găluște pentru supă pufoase: „Cineva m-a învățat că...”. Fanii au criticat-o imediat: „Greșit!”

Ce poți face cu pastele rămase

De foarte multe ori, se întâmplă să fierbem mai multe paste decât ar fi fost necesar. În acest sens, aruncarea lor la coșul de gunoi nu este cea mai bună soluție, însă nici lăsate să se răcească nu e prea favorabil, întrucât ele se vor întări și nu vor mai putea fi folosite în preparate. Astfel, celebrul bucătar chef propune și o rețetă rapidă pe care o poți face întotdeauna, când ți-au rămas mai multe paste simple fierte.

„Când vă rămân paste, care odată ce se răcesc nu mai sunt deloc delicioase, există o soluție pentru a vă bucura de ele. Amestecați-le cu ou, brânză, poate niște șuncă de curcan sau legume, pentru a face o budincă. Secretul, însă, este de a pune această compoziție în tăvi de brioșe, astfel încât să obțineți mono-porții delicioase, care pot fi luate, de exemplu, la serviciu sau la școală.”, a continuat acesta.

Citește și: Florin Dumitrescu, rețetă de orez cu lapte și sos de caramel. Modul de preparare este unul inedit, specific bucătarului chef

Apa de la paste, excelentă pentru aluatul de pâine

Nu în ultimul rând, chef Joseph Hadad mai oferă încă un truc excelent. Dacă obișnuiești să faci pâine de casă sau dacă ți-ai propus pe viitor asta, atunci află că apa în care ai fiert pastele este considerată a fi un ingredient cheie pentru aluatul pâinii, dezvăluie el. 

„Pentru aceia dintre voi care vă încumetați să faceți pâine în casă, iată o idee îndrăzneață: folosiți în loc de apă obișnuită, apa în care ați fiert pastele. Amidonul din ea va ajuta la textura pufoasă și hidratată a pâinii, iar rezultatul va fi uimitor.”, mai spune el.

Pe aceeași temă: Ioana Ginghină, rețetă de ciorbă de oase: „Viitorul meu soț avea poftă. Pentru un gust de neuitat....” Este gata în câțiva pași simpli

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: joseph hadad  paste  retete 


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”

Teo Trandafir, pască fără aluat, sursa foto Instagram/ captură video Youtube, chef Sorin Bontea

Teo Trandafir, rețetă delicioasă de pască cu brânză dulce fără aluat: „Pentru cei ce nu au apucat să o testeze”. Cum se menține în formă de sărbători




pixel