Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Pastele au fost dintotdeauna și rămân unele dintre cele mai versatile feluri de mâncare. Originale din Italia, ele s-au răspândit rapid în întreaga lume datorită gustului delicios, dar și modului rapid și ușor de preparare. Totuși, pentru a te bucura de un rezultat final cât mai perfect, chef Joseph Hadad are câteva trucuri excelente, pe care toți iubitorii de paste ar trebui să le știe.
„Chiar și cei care abia știu să gătească, se pricep să facă niște paste, fie ele și cu sos de la borcan. Însă universul pastelor este unul foarte bogat, care merită exploatat și îmbogățit cu diverse tehnici și trucuri despre care vreau să vă vorbesc acum.
Dacă urmează să amestecați pastele cu un sos mai lichid, cum ar fi un sos de roșii sau un sos alb, spre deosebire de pastele AOP sau clasicele carbonara, ori cele cu pesto, atunci indicat ar fi să scoateți pastele de la fiert cu un minut înainte de a fi gata, astfel încât să nu fie complet fierte. Pentru că urmează să le adăugați în sosul final, unde își vor continua procesul de gătire și nu vreți să aveți paste prea fierte.”, a dezvăluit chef Joseph Hada pe blogul său personal.
Te-ar putea interessa și: Deea Maxer, truc pentru a obține găluște pentru supă pufoase: „Cineva m-a învățat că...”. Fanii au criticat-o imediat: „Greșit!”
De foarte multe ori, se întâmplă să fierbem mai multe paste decât ar fi fost necesar. În acest sens, aruncarea lor la coșul de gunoi nu este cea mai bună soluție, însă nici lăsate să se răcească nu e prea favorabil, întrucât ele se vor întări și nu vor mai putea fi folosite în preparate. Astfel, celebrul bucătar chef propune și o rețetă rapidă pe care o poți face întotdeauna, când ți-au rămas mai multe paste simple fierte.
„Când vă rămân paste, care odată ce se răcesc nu mai sunt deloc delicioase, există o soluție pentru a vă bucura de ele. Amestecați-le cu ou, brânză, poate niște șuncă de curcan sau legume, pentru a face o budincă. Secretul, însă, este de a pune această compoziție în tăvi de brioșe, astfel încât să obțineți mono-porții delicioase, care pot fi luate, de exemplu, la serviciu sau la școală.”, a continuat acesta.
Nu în ultimul rând, chef Joseph Hadad mai oferă încă un truc excelent. Dacă obișnuiești să faci pâine de casă sau dacă ți-ai propus pe viitor asta, atunci află că apa în care ai fiert pastele este considerată a fi un ingredient cheie pentru aluatul pâinii, dezvăluie el.
„Pentru aceia dintre voi care vă încumetați să faceți pâine în casă, iată o idee îndrăzneață: folosiți în loc de apă obișnuită, apa în care ați fiert pastele. Amidonul din ea va ajuta la textura pufoasă și hidratată a pâinii, iar rezultatul va fi uimitor.”, mai spune el.
Pe aceeași temă: Ioana Ginghină, rețetă de ciorbă de oase: „Viitorul meu soț avea poftă. Pentru un gust de neuitat....” Este gata în câțiva pași simpli
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: joseph hadad paste retete
Iată ce-ți rezervă astrele...