Ce să adaugi în cafea pentru a-ți proteja creierul și memoria. Recomandările unui medic neurolog
Data publicării:
Descoperă cum poți spori beneficiile cafelei tale de dimineață cu aceste ingrediente care promovează sănătatea cerebrală și funcția cognitivă pe termen lung, conform sfaturilor unui expert în neurologie.

Să bei o ceașcă de cafea este un ritual zilnic pentru mulți oameni, însă puțini știu că această băutură populară poate fi și mai benefică pentru creier dacă îi sunt adăugate anumite ingrediente. Doctorul Brandon Crawford, un neurolog american, a dezvăluit 5 condimente care pot transforma cafeaua într-un adevărat elixir pentru memorie și sănătatea mentală.

Crawford, într-un interviu pentru portalul „She Finds”, a explicat că anumite condimente precum scorțișoara, ghimbirul, turmericul, nucșoara și piperul negru nu doar că îmbunătățesc gustul cafelei, dar oferă și o serie de beneficii neuroprotectoare.

Aceste condimente conțin antioxidanți, substanțe antiinflamatoare și alte compuși care ajută la menținerea sănătății creierului și la prevenirea bolilor neurodegenerative.

Te-ar putea interesa și: Cei 7 factori care ne ajută în viață, dezvăluiți de Leon Dănăilă: „Dacă nu ai asta în activitatea pe care o duci zilnic, atunci te degradezi”

Scorțișoara: un scut împotriva stresului oxidativ

Potrivit specialistului, scorțișoara se remarcă prin nivelul său ridicat de antioxidanți, ceea ce o transformă într-un scut împotriva stresului oxidativ, un factor de risc major în dezvoltarea unor afecțiuni precum Alzheimer. În plus, scorțișoara reglează nivelul de zahăr din sânge, esențial pentru o funcție cognitivă optimă.

Te-ar putea interesa și: Cum te poate ajuta cafeaua să îndrăgești activitățile dificile. Sfaturi surprinzătoare de la Doctor Mihail

Ghimbir și turmeric: un duo puternic

Ghimbirul, pe de altă parte, ajută la echilibrarea neurotransmițătorilor din creier, îmbunătățind concentrarea și agilitatea mentală. Acțiunea sa antiinflamatoare și antioxidantă reduce deteriorarea cerebrală și stresul oxidativ. Turmericul este un alt aliat al sănătății cerebrale. Conform lui Crawford, acesta crește nivelurile de BDNF, un hormon care combate procesele degenerative din creier. De asemenea, acțiunea sa antiinflamatoare și antioxidantă puternică protejează memoria și funcția cognitivă.

Te-ar putea interesa și: Cum reducem treptat consumul de zahăr. Trucuri de la specialiști: „Voința nu este suficientă”

Nucșoară și piper negru

Nucșoara, pe lângă faptul că oferă un gust cald și aromat, are proprietăți neuroprotectoare care îmbunătățesc memoria și previn degenerarea neuronală. În plus, este asociată cu o stare de spirit pozitivă.

În cele din urmă, deși poate părea surprinzător, piperul negru este o un ingredient excelent pentru cafea. Îmbunătățește absorbția curcuminei prezente în turmeric, amplificând efectele sale benefice asupra creierului. În plus, favorizează digestia și asimilarea nutrienților.

Includerea acestor condimente în rutina ta zilnică de cafea este o modalitate simplă și delicioasă de a avea grijă de creier pe termen lung. Așa cum a subliniat doctorul Crawford, combinația de scorțișoară, ghimbir, turmeric, nucșoară și piper negru transformă cafeaua într-un adevărat elixir pentru memorie, concentrare și sănătate mentală, notează 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate



Adevăruri ascunse/ YouTube

Horoscop 30 septembrie - 6 octombrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o trădare profundă

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top trei zodii norocoase la moșteniri. Mihai Voropchievici: „Toamna va fi plină de abundență pentru ei”

Sursă foto: Facebook/Daiana Prodan

Daiana, atac dur la adresa lui Radu Vâlcan. Imaginile care nu s-au văzut la TV: „Se lua de mine! Mă atacau foarte mult. Nu au dat chestiile astea la televizor” 

Captură video: YouTube/Emisiuni Prima TV

Marian Golea, horoscop chinezesc pentru luna octombrie. Zodia care ar putea să primească o sumă de bani

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 30 septembrie - 6 octombrie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Sursă foto: Freepick/ pikisuperstar

Cele patru zodii care vor avea doar noroc în octombrie. Va fi o lună cu reușite pe toate planurile

Captură video: YouTube/Un show păcătos

Marcel de la Insula Iubirii, criză de gelozie. Ispita a răbufnit și a spart tot ce i-a ieșit în cale / Video

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'

„Ai hărțuit-o, lovit-o, ți-ai bătut joc de ea”. Zanni îl face praf pe Jador, după ce a declarat că Oana Ciocan are o nouă relație: „Stătea cu ochii vineți de lacrimi legată de pat în casă”

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 30 septembrie - 6 octombrie. Cei mai săritori nativi ai zodiacului

Sursa foto: pexels.com

Cele trei zodii care își vor găsi dragostea adevărată. Norocul le surâde când se așteaptă mai puțin

Captură video: YouTube/AntenaStars

Avocatul Adrian Cuculis, foc și pară pe Dan Capatos: „De 15 ani de când fac emisiuni publice nu mi s-a întâmplat asta. Nu uita că vorbești cu un avocat!”

Sursă foto: Freepik

Fructul bogat în proteine care crește masa muscular și ajută la întărirea oaselor


Gabi Torje a semnat cu o grupare din liga secundă

Fotbalistul român în vârstă de 34 de ani va evolua în a...



pixel