Ce să faci în caz de insolaţie. Recomandările medicului Mihail Pautov
Data publicării:
Medicul Mihail Pautov a dezvăluit ce trebuie să faci în caz de insolație.

Insolația este o afecțiune gravă cauzată de expunerea prelungită la soare și la temperaturile ridicate, care poate duce la simptome grave. Printre simptomele insolației se numără febra ridicată, puls rapid, confuzie, pierderea stării de conștiență și convulsii. Medicul Mihail Pautov a oferit recent câteva sfaturi utile despre cum să prevenim și să tratăm această afecțiune.

„Insolația apare din cauza expunerii prelungite la soare și poate duce la simptome grave. Multă lume crede că o insolație este cauzată de statul direct în soare. De regulă așa se întâmplă. Când stai la soare, corpul tău se încinge prea tare, nu se poate răci și apare acea insolație. Dar o insolație poți să faci și în umbră. Dacă stai la căldură mare, la plajă în umbră, totuși razele solare iradiază de pe nisip. Ele pot să treacă prin acea umbrelă din material sub care te ascunzi și chiar și în acel caz poți să faci insolație”, a spus medicul Mihail Pautov în mediul online.

Ce să faci în caz de insolaţie. Recomandările medicului Mihail Pautov

Pentru tratarea insolației, medicul Mihail Pautov recomandă hidratantele orale și antipireticele.  Pe lângă tratamentul medicamentos, există și metode naturale eficiente, cum ar fi statul la umbră, purtarea hainelor deschise la culoare și aplicarea compreselor reci pe zonele supraîncălzite ale corpului.

„Medicamentele recomandate în cazul unei insolații sunt: hidratante orale și antipiretice, cum este paracetamolul. Metodele naturale pe care poți să le folosești sunt să stai la umbră, să porți haine deschise la culoare și să aplici comprese reci peste zonele care sunt încălzite”, a mai precizat medicul Mihail Pautov în mediul online.

Este esențial să fim conștienți de riscurile insolației și să luăm măsuri preventive adecvate. Hidratarea corespunzătoare, evitarea expunerii prelungite la soare și utilizarea metodelor de răcire sunt cruciale pentru a evita complicațiile acestei afecțiuni. În cazul apariției simptomelor de insolație, intervenția rapidă și adecvată poate face diferența între o recuperare rapidă și complicațiile grave.

@doctor.mihail

Tu știai asta despre insolație❓????????‍⚕️????

♬ original sound - doctor.mihail

Te-ar putea interesa și: Top trei ingrediente care mențin pielea sănătoasă pe timpul verii. Carmen Brumă ne sare în ajutor

Cum alegem crema cu protecție solară perfectă

Atunci când ne expunem la soare, utilizarea cremei cu protecție solară este esențială pentru a ne proteja pielea de efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete. Crema solară nu doar că reduce riscul de arsuri solare, dar și previne îmbătrânirea prematură a pielii și scade semnificativ riscul de cancer de piele. Este important să alegem un produs cu un factor de protecție mai mare (SPF 50) și să îl aplicăm generos pe toate zonele expuse, reaplicându-l la intervale regulate.

„În primul rând, trebuie să alegem filtrul maxim, cel de 50, ceea ce înseamnă o protecție de 97%, adică blocăm radiația când ajunge în contact cu pielea noastră, ceea ce e ideal. Însă e menținut acest efect o perioadă de timp, pentru că nu suntem protejați toată ziua, trebuie să aplicăm crema la 2-3 ore, iar dacă intrăm în apă trebuie să o aplicăm după ce ieșim din apă. 

Avem spray cu factor, pe care-l putem reaplica ușor, inclusiv peste machiaj, pudră, multe variante de reaplicat. Spray-ul ne ajută și pentru corp”, a spus Dr. Amalia Anghel, medic dermatolog.  

Te-ar putea interesa și: Ce să mănânci pe vremea caniculară și ce alimente și băuturi să eviți. Anca Alungulesei: „Nu ne ajută corpul în această perioadă”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Cum învață Rebeca la școală. Reacția Andreei Tonciu când a văzut ce note are fiica sa în carnețel: „Doamne, Doamne”

Captură video: YouTube/ theXclusive. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Mama Andreei Tonciu, deranjată de acuzațiile pe care fiica sa le-a spus la adresa ei: „A exagerat când a spus asta”

Sursă foto: Delia/Instagram

Delia, aspru criticată de fanii săi de pe Instagram: „Nici nu ai chiloți pe tine! Doamne Ferește!”

Carmen de la Sălciua, captură video Youtube, Povesti de Film, cu Mara Banica

Carmen de la Sălciua, înșelată de Culiță Sterp? „Mi se părea ceva în neregulă”. Daniela Iliescu a fost prezentă la nunta celor doi

Captură video: TikTok/Jador

Jador nu s-a mai putut abține și și-a spart propriul televizor. Motivul pentru care a recurs la gestul extrem: „Uitați-vă cum arată”

Captură video: Pro TV

Relația lui Zanni cu iubita sa, la un nou nivel. Câștigătorul Survivor All Stars are planuri de nuntă? „Viitoarea mea nevastă încă mă lasă să...”

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'. Sursă foto: Instagram/Jador

Jador tună și fulgeră, după informațiile care au apărut despre el în urma despărțirii de Oana Ciocan: „Cum puteți să ziceți asta? Rușine”

Mihai Mitoșeru, foto Facebook

Mihai Mitoșeru, iubește din nou: „ Am cunoscut o fată extraordinară! Păcat că...”

Captură video: Pro TV

Cum va fi vremea în țară, în următoarele zile. Busu anunță prognoza meteo până marți

Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube, Catalin Maruta

Adevăratul motiv pentru care Laurențiu Reghecampf nu-l vizitează pe Bebeto: „Mă doare foarte tare, pentru că eu l-am crescut, nu Anamaria”

Sursă foto: Fiță cu Adiță/ YouTube

Irina Columbeanu, apariție rară. Cum s-a lăsat fotografiată fiica fostului milionar, odată cu vizita ei în România

Captură video: YouTube/La Măruță. Captură video: Instagram/Ioana Ignat

Sebastian Dobrincu dă cărțile pe față. Răspunsul artistului când a fost întrebat ce vedete i-au făcut avansuri Ioanei Ignat: „S-a întâmplat”




pixel