Ce să mănânci după vârsta de 35 de ani. Carmen Brumă, top 3 sfaturi alimentare pentru femei
Data publicării:
Carmen Brumă a dezvăluit top 3 sfaturi alimentare pentru femeile de peste 35 de ani.

Odată cu înaintarea în vârstă, femeile se confruntă cu schimbări atât fizice, cât și hormonale, iar alimentația joacă un rol crucial în menținerea sănătății și bunăstării. Pe această cale, Carmen Brumă a dezvăluit trei sfaturi alimentare esențiale pentru femeile de peste 35 de ani, oferind îndrumări prețioase pentru un stil de viață sănătos și echilibrat.

„1. Evită creșterile mari și bruște ale glicemiei. Acest lucru te va ajuta să reduci poftele și inflamația periculoasă pentru organism, să diminuezi bufeurile și să dormi mai bine.

2. Mănâncă suficiente proteine, adică minimum 1 gram proteină/kg corp pentru a compensa pierderea de masă musculară, care se întâmplă după această vârstă din cauza schimbărilor hormonale.

3. Mănâncă alimente bogate în calciu, magneziu și vitamina D pentru sănătatea sistemului osos, de exemplu lactate, legume cu frunze, nuci, semințe, cereale, ouă, sardine și așa mai departe”, a spus Carmen Brumă, pe rețelele sociale.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)

Te-ar putea interesa și: Alimentele minune care scad colesterolul. Anca Alungulesei: „Sunt o categorie foarte importantă de adus zilnic în alimentație”

Te-ar putea interesa și: Trei reguli care te ajută să scapi de grăsimea viscerală. Carmen Brumă: „Este considerată a fi cea mai periculoasă”. Bolile la care te expui

Cum a slăbit Carmen Brumă 37 de kilograme și cum se menține la aceeași greutate de aproape 30 de ani

Carmen Brumă se laudă, la 46 de ani, cu o siluetă de invidiat. Nutriționista  a reușit să slăbească 37 de kilograme și să își mențină aceeași greutate de aproape 30 de ani.

„Aveam în jur de 16 sau 17 ani când m-am apucat de slăbit. De atunci mă mențin. Este o bătălie, pentru că multe persoane se îngrașă după o cură de slăbire și nu reușesc șă își mențină greutatea în timp. Eu am reușit să fac acest lucru înțelegând că nu pot să mănânc la fel ca înainte. (...) Când mă duc în vacanțe mă abat de la regulile mele, dar cu măsură. Sunt niște derapaje controlate. În vacanță îmi permit să mănânc de mai multe ori ceea ce îmi doresc și mai puțin ceea ce trebuie, dar după ani de zile de practicat acest regim nu sunt multe lucruri nesănătoase la care să poftesc. Ele sunt în general în zona desertului. Acolo îmi e greu să mă abțin și nici nu vreau să o fac atunci când sunt în vacanță, dar ceea ce fac în mod constant în vacanță este sportul.

Eu sunt adepta sportului făcut acasă de foarte mulți ani. Cred că e cea mai bună metodă de a te împrieteni și de a avea o relație de lungă durată să înveți să faci sport acasă. E foarte economic, foarte eficient și nu depinzi de o sală sau de un instrument. Inclusiv în vacanțe fac zilnic mișcare și asta mă ajută să îmi mențin aceeași greutate de aproape 30 de ani. Când simt senzația de foame am grijă ca mesele mele să conțină suficiente fibre și minimum un gram de proteine per kilogram corp astfel încât să am foarte puține pofte și să îmi controlez foarte bine senzația de foame pe parcursul zilei, să nu ajung în situația în care să-mi fie extraordinar de foame”, a spus Carmen Brumă la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Sursă foto: Youtube/ Radu Tibulca

Menajera lui Cătălin Botezatu, incident neplăcut în locuința designerului: „Nu am auzit-o țipând”. Femeia și-a dat demisia imediat 

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”

Captură video: Pro TV

Marilena Cuciurean, iubita lui Andrei Ciobanu, a răbufnit la adresa lui Zanni: „Aș vrea să fie eliminat. În acel exil a luat o altă traiectorie”

Captură video: YouTube/Românii au talent

La doar 11 ani, Maria Clara Postelnicu a cucerit inimile juraților de la Românii au Talent. Andra: „Prevăd un viitor extraordinar pentru tine” / VIDEO




pixel