Doliu în lumea muzicii! A murit Gabriel Cotabiță
Lumea muzicală este în doliu! Celebrul artist Gabriel...
În perioadele de caniculă, alimentația și hidratarea sunt esențiale pentru a-ți menține sănătatea și confortul. Carmen Brumă a dezvăluit patru sfaturi alimentare pentru a face față temperaturilor ridicate.
Roșiile sau sosul de roșii sunt foarte benefice datorită conținutului de licopen, un antioxidant puternic care oferă protecție împotriva radiațiilor solare. Gătirea roșiilor cu o sursă de grăsime sănătoasă crește cantitatea de licopen și îmbunătățește absorbția acestuia. De asemenea, potrivit specialistei, porumbul fiert sau mămăliga sunt bogate în zeaxantină, un pigment antioxidant esențial pentru sănătatea ochilor și pielii.
Este recomandat să se evite consumul de cafea în cantități mari, deoarece aceasta poate deshidrata organismul datorită efectului său diuretic. De asemenea, este bine să se evite consumul de apă cu gheață, deoarece apa foarte rece poate provoca disconfort digestiv pe timp de caniculă.
„În această perioadă avem nevoie de hidratare și protecție solară din interior. Ne ajută:
1. ROȘIILE sau sosul de roșii pentru licopenul conținut, care este un antioxidant și asigură protecție împotriva radiațiilor solare. Prin preparare termică va crește cantitatea de licopen din roșii, așa că nu vă feriți să le gătiți cu o sursă de grăsime sănătoasă pentru o absorbție optimă.
2. PORUMBUL FIERT sau sub formă de MĂMĂLIGĂ conține zeaxantină. E pigmentul principal din zona retinei, în natură o găsim asociată cu luteina în multe alimente. Proprietățile antioxidante ale zeaxantinei fac din această substanță un aliat de preț al ochilor, dar și al pielii în fața pericolelor aduse de expunerea la soare. Găsim zeaxantină și în gălbenuș, dovleac, morcov, caise”, a spus Carmen Brumă pe pagina sa de Instagram.
Te-ar putea interesa și: Sfaturi pentru o siluetă de vis la plajă. Carmen Brumă: „Iată trei măsuri care te ajută sigur să obții un abdomen plat”
Peștele și fructele de mare conțin astaxantină și colagen, ambele având efecte benefice asupra pielii, protejând-o de efectele nocive ale radiațiilor solare și menținându-i hidratarea. Totodată, apa este esențială pentru hidratarea organismului la nivel celular, mai ales în condiții de caniculă. .
„3. PEȘTELE, FRUCTELE DE MARE conțin astaxantină, dar și colagen. Astaxantina are efecte benefice asupra inimii, creierului, fertilității masculine, dar și a pielii, o protejează și ajută la menținerea hidratării acesteia. Radiațiile solare afectează și proteinele care formează structura de rezistență a pielii: colagen, elastină. Din acest motiv este inteligent să avem o dietă bogată în colagen și cofactori necesari pentru sinteza lui (vitamina C, mangan - organe și legume cu frunze verde închis).
4. APA. Dintre toate lichidele, apa hidratează organismul începând de la nivel celular. Necesarul de apă al unui adult în condiții de temperatură, umiditate, efort normale este între 25-35 ml/kg corp. În condiții de caniculă e bine ca această cantitate să fie de 40 ml/kg corp.
Pe caniculă nu e optim să bei apă cu gheață! Temperatura ideală la care se bea apa este între 10-37 de grade. Apa foarte rece pe caniculă poate provoca disconfort digestiv. Dacă ești sportiv, transpiri mult și îți place apa carbogazoasă, optează pentru această variantă!
Nu beți cafea în cantități mari, mai ales atunci când temperaturile sunt ridicate! În exces, cafeaua este diuretică și deshidratează”, a mai precizat Carmen Brumă pe pagina sa de Instagram.
Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă te învață ce trebuie să faci ca să nu te îngrași în această vară. Este mai simplu decât credeai
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Lumea muzicală este în doliu! Celebrul artist Gabriel...
Busu a spus la ce temperaturi...
Neti Sandu vine cu...
Anca Hâncu, doctor în...