Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt principalele cauze care duc la acumularea kilogramelor în plus. Se știe faptul că surplusul caloric face ca cântarul să se miște cu câteva cifre mai sus, poate chiar în câteva zile, însă ceea ce nu știm este că există calorii bune și unele rele, cele din urmă având un impact și mai mare asupra siluetei. În acest sens, medicul nutriționist a dezvăluit principalele diferențe dintre uleiurile sănătoase, dar și cele nesănătoase, pe care ar trebui să le evităm în viața de zi cu zi.
"ARA (acidul arahidonic), grăsime din seria Omega 6 prezent în uleiul de floarea-soarelui, este de trei ori mai adipogenic decât grăsimile din seria Omega 3 (uleiul de pește). Când vine vorba de stimularea îngrășării, ARA se dovedește mai puternic decât acizii grași saturați (din unt și slănină) sau mononesaturați (din uleiul de măsline).
La polul opus DHA, un acid gras din seria Omega 3, prezent în gălbenușul de ou și peștele gras, are efect anti-adipogenic.
Dacă până acum se considera că o calorie este tot o calorie, indiferent dacă provine din salată verde sau cașcaval, acum știm ca unele calorii îngrașă mai tare. “Nicio masă fără pește!”…dacă aveați nevoie de vreo încurajare.”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele sociale.
Te-ar putea interesa și: Chipsurile, dăunătoare pentru organism. Avertismentul nutriționiștilor: „Nici măcar nu conțin cartofi. Au substanțe dăunătoare organismului”
De asemenea, chiar dacă iubim salata ci brânză și roșii, medicul nutriționist atrage și aici atenția. Brânza poate fi un aliment extrem de bogat în proteine și calciu, însă aportul caloric și de grăsimi pe care le aduce în preparatul nostru poate fi uriaș.
„Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun: nu mai mănânc pâine, că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză. Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță. Brânza este un fel de superlapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă la masa respectivă punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru.”, a spus Mihaela Bilic.
În altă postare făcută pe rețelele de socializare, Mihaela Bilic le-a dezvăluit fanilor săi și că secretul tinereții fără bătrânețe există, iar acesta este mult mai aproape decât am fi crezut.
„Colagenul, secretul tinereții fără bătrânețe. Ce au în comun pielea, oasele, articulațiile, mușchi și tendoanele? Colagen, o proteină de bază a țesutului conjunctiv, reprezintă 25-30% din totalul proteinelor din organism. Această moleculă este formată dintr-o rețea de fibre care conferă rezistență și elasticitate multor țesuturi: piele, păr, unghii, oase și dinți, mușchii, tendoane și ligamente, articulații și vase de sânge. 75% din structura pielii și 85% din structura mușchilor este reprezentată de colagen. Există 1,6 kg colagen în sistemul osos, 1,4 kg în piele și 0,5 kg în mușchi.”, spune Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: alimente brânză ingrasa mihaela bilic salata silueta