Ce se întâmplă dacă bei bere zilnic. Boala pe care o poate declanșa consumul excesiv de alcool
Data actualizării:
Data publicării:
Consumul zilnic de bere, în cantități mari, poate avea urmări grave asupra sănătății.

Deși alcoolul este deshidratant, un pahar mare și rece de bere la finalul unei zile toride pare cea mai bună idee. Dar, ca în cazul aproape oricărei băuturi, prea mult strică.


Alcoolul poate reprezenta o amenințare pentru organele vitale - în primul rând pentru ficat. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că una dintre funcțiile cheie ale ficatului este de a descompune și filtra toxinele și alte substanțe dăunătoare din sânge - iar alcoolul este considerat o toxină. Dar asta nu este tot ceea ce face acest organ. Acesta produce, de asemenea, proteine, enzime și hormoni pe care organismul îi folosește pentru a se feri de infecții.

 

Potrivit Jopkins Medicine, ficatul este, de asemenea, responsabil pentru producerea bilei, care ajută la descompunerea grăsimilor în intestinul subțire în timpul digestiei și elimină deșeurile. Organul ajută chiar și la reglarea coagulării sângelui. Ca motor din spatele atâtor procese esențiale din organism, este vital ca ficatul să rămână în formă maximă pentru a putea funcționa corect și pentru a vă menține sănătos. Dar dacă beți prea mult alcool, care ar putea consta în mai mult de două-trei beri în fiecare zi, atunci ați putea fi expus riscului de deteriorare a ficatului, potrivit Addictioncentre.

Băutorii înrăiți prezintă un risc ridicat de a dezvolta boala ficatului gras alcoolic, cunoscută și sub numele de steatoză hepatică. De fapt, se estimează că 90% dintre băutorii înrăiți au un anumit grad al acestei afecțiuni, arată studiile. Consumul prea mare de alcool poate inhiba descompunerea grăsimilor în ficat, prin urmare, apare acumularea de grăsime.

În plus, ficatul este responsabil pentru descompunerea celei mai mari părți a alcoolului pe care îl consumați - un proces care generează substanțe nocive. Aceste substanțe pot apoi să favorizeze inflamația, să deterioreze celulele hepatice și, în cele din urmă, să slăbească sistemul imunitar al organismului dumneavoastră. Vestea bună? Boala este reversibilă.

 

Boli hepatice mai grave


O persoană care suferă de o boală hepatică alcoolică își poate îmbunătăți starea de sănătate prin eliminarea alcoolului din alimentație timp de cel puțin câteva săptămâni. Potrivit Healthline, dacă beți multă bere în mod regulat și începeți să observați disconfort în apropierea ficatului, vă simțiți obosit sau aveți o pierdere inexplicabilă în greutate, ar putea fi simptome ale bolii hepatice alcoolice.

Potrivit Standford Health Care, dacă nu este tratată pentru la timp, aceasta se poate transforma în hepatită alcoolică, care este mult mai gravă și poate să nu fie reversibilă. De fapt, cel mai bun tratament pentru persoanele cu acest tip de afectare a ficatului este să nu mai consume alcool niciodată. Țesutul cicatricial poate înlocui țesutul sănătos din ficat după ani de zile de consum constant de alcool și de afectare a ficatului, într-un proces numit fibroză. Pe măsură ce acest țesut cicatricial continuă să se formeze, se dezvoltă ciroza alcoolică, care împiedică ficatul să funcționeze corect. În cele mai grave cazuri, poate fi necesar un transplant de ficat.

Bineînțeles, dacă bănuiți că ceva nu este în regulă, faceți o programare la medic pentru a obține un diagnostic corect. Între timp, limitați-vă la a bea doar una sau două beri la două zile sau chiar mai rar pentru a vă proteja ficatul de daune.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Diete
Tagurile articolului: alcool  bere  ficat  steatoza hepatica 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Alexandra Duli, Andrei Ciobanu, Iancu Sterp/ captură video Voyo

Andrei Ciobanu, făcut praf de Războinici, după „demascarea” lui Zanni: „Ne-ai turnat pe toți, ai dat și în prietenul tău, Iancu”

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Zanni îl desființează pe Andrei Ciobanu: „Nu mai ai cum să fii nici cu roșu, nici albastru. Ar trebui să se facă culoarea trădătorilor”

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Horoscop chinezesc până pe 8 mai 2024, cu Anca Dimancea. Zodia care va avea de câștigat pe plan financiar și profesional

Alina Bădic horoscop

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Aura nativilor unei zodii este extraordinară zilele acestea

Badea

Toată lumea îl știe pe Mircea Badea, dar știați cine este și cu ce se ocupă sora lui?

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Șerban Huidu, captură video Youtube, Emisiuni Prima TV

Marele regret al lui Șerban Huidu. „Am format un cuplu memorabil. Mi-a blocat numărul, dar e o prostie”

Sursa foto: freepik.com

Leguma care funcționează drept un „aspirator de toxine”. Trebuie să o consumi zilnic: „Chiar dacă nu-ți vine să crezi..”




pixel