Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Mihaela Bilic a dezbătut un subiect destul de controversat în mediul public, părerile fiind mereu împărțite în rândul oamenilor. Celebrul medic nutriționist a dezvăluit care este interacțiunea câtorva băuturi extrem de cunoscute cu medicamentele. De multe ori, facem greșeala de a lua pastilele fie cu suc sau cu lapte, ceea ce este total greșit, exiplă specialistul. De asemenea, Mihaela Bilic a vorbit și despre asocierea pastilelor cu alcoolul.
„Interacțiuni alimente-medicamente. Toată lumea știe că nu e bine să bei alcool atunci când iei medicamente. Cât este de adevărat și cum potențează anumite alimente efectul pastilelor? Alcoolul scade metabolizarea substanțelor active și CREȘTE efectul medicamentelor. Nu trebuie asociat cu analgezice, tranchilizante, antidepresive antialergice. Consumul simultan de alcool și medicamente dublează inclusiv efectele alcoolului, veți avea senzația că ați băut de 2 ori mai mult.
Sucul de grepfruit are efect negativ pe 20 tipuri de medicamente: antihipertensive, anticoagulante, antihistaminice, antivirale, sedative, hormoni. El blochează descompunerea medicamentelor, prin urmare substanțele active se vor acumula în organism și pot ajunge la un nivel toxic.
Laptele și produsele lactate conțin calciu care formează compuși insolubili cu anumite substanțe active din medicamente. Asocierea lapte-medicamente poate determina iritație gastrică și reflux, pentru că laptele dizolvă rapid pelicula protectoare a pilulelor.
Cel mai sigur este să luăm medicamentele cu apă!”, a scris Mihaela Bilic pe Insagram.
Mihaela Bilic a explicat în altă postare făcută pe rețelele de socializare, după ce criterii trebuie să alegem cea mai bună pâine, un aliment extrem de iubit de oameni, dar care dăunează foarte mult într-o cură de slăbire. Așadar, primul pas este să citim eticheta produsului, spune medicul nutriționist, care scoate în evidență beneficiile pâinii preparate cu maia. Mai mult, Mihaela Bilic dezvăluie și gustul pe care ar trebui să îl aibă o pâine calitativă, deci perfectă pentru sănătate.
„Ce înseamnă o pâine cu etichetă curată? Nu se folosesc premixuri, iar sortimentele de făină sunt enumerate individual, în ordinea descrescătoare a prezenței lor în produs. Singurul adaos care este permis este cel de semințe. Agentul de creștere este maiaua, iar etichetarea pentru o maia lichidă activă trebuie să fie formată din 3 cuvinte: făină, apă, cultură starter. Atenție, există și pâine “preparată” cu maia, în acest caz agentul de creștere este de fapt drojdia, în amestec cu maia uscată și inactivă. Timpul de dospire este de 48-72 ore, interval necesar pentru fermentația lactică care ajută la predigestia glutenului și neutralizează o parte din fitații din făină (substanțe care blochează absorția de minerale din cereale). O pâine bună are gust ușor acid, un miez aerat și o consistență elastică. O pâine cu etichetă curată este mai hrănitoare, mai ușor de digerat și are un indice glicemic mai mic.”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alcool instagram medicamente mihaela bilic pastile
Anca Hâncu, doctor în...