Ce se întâmplă dacă mănânci conservă de ton de două ori pe săptămână. Mihaela Bilic: „Nu cred să existe un aliment consumat mai des”
Data actualizării:
Data publicării:
În goana după pregătirile și cumpărăturile de sărbători, timpul pentru gătit devine tot mai prețios. Așa că, în căutarea unei soluții rapide și delicioase, mulți își îndreaptă atenția către conserva de ton. M edicul nutriționist Mihaela Bilic a spus ce se întâmplă dacă alegi să incluzi acest aliment în meniul tău de două ori pe săptămână.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, medicul nutriționist Mihaela Bilic subliniază că tonul la conservă reprezintă o variantă practică și hrănitoare pentru a integra peștele în alimentație, în special atunci când timpul pentru gătit este limitat.

Practic și hrănitor: Conserva de ton

Tonul este o adevărată comoară nutritivă. Este o sursă excelentă de proteine, contribuind la menținerea musculaturii și la creșterea nivelului de energie. În plus, tonul este bogat în acizi grași omega-3 și nu conține carbohidrați, ceea ce îl face potrivit pentru cei care doresc să aibă grijă de silueta lor și să adopte un stil de viață sănătos.

„Ocupați cu pregătirile și cumpărăturile de Sărbători, nu mai avem timp de gătit! Așa că zilele astea mâncăm ce apucăm, pe fugă. Ce ziceți de o conservă de ton? Nu cred să existe un aliment consumat mai des sub formă de conservă, poate doar sardina să-l depășească. Tonul la conservă este cea mai practică variantă de a mânca pește suficient de des cât să aducă beneficii pentru sănătate, adică de minim 2ori/săptămână.

Tonul ca atare, proaspăt sau congelat, este scump. Apoi trebuie să-l gătești corect: ca și în cazul cărnii, o bucată de ton gătită excesiv devine tare și înnecăcioasă, greu de digerat, pentru că proteinele vor fi prea coagulate. Cu conserva nu-ți bați capul, e gata fiartă. E adevărat că în conservă se pun bucățile mai puțin nobile, dar nutrienții sunt la fel de valoroși, nu există pește de calitatea a-2a, tot hrănitor și bun este”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Freepik

Cum te poate ajuta consumul de ton în conservă să slăbești

Cu un conținut de 25% proteine, sub 5% grăsime și 0% carbohidrați, conserva de ton se dovedește a fi o opțiune sănătoasă, comparabilă cu oul, dar cu avantaje suplimentare. Tonul nu conține colesterol și grăsimi saturate, făcându-l potrivit pentru cei care doresc să-și mențină silueta sau chiar să slăbească. Medicul nutriționist recomandă varianta în suc propriu pentru a evita aportul caloric crescut al uleiului.

„Cu un aport de 25% proteine, sub 5% grăsime și 0% carbohidrați, conserva de ton depășește oul, atât din punct de vedere al sațietății (ține de foame și satură), cât și al profilului lipidic (tonul nu are colesterol și grăsimi saturate). De preferat conserva în saramură (suc propriu), nu merită să creșteți aportul caloric din cauza uleiului, fie el și de măsline!

Cu 110cal /100g, tonul este echivalentul caloric al pieptului de pui, ba chiar superior lui, având în vedere că nu există ton crescut intensiv. Pentru alimentația sportivilor și în cura de slăbire, conserva de ton e un produs imbatabil, nu sunt multe alimente care să conțină atât de multe proteine și atât de puțină grăsime. Plus toate mineralele din apa de mare!

Conserva de ton e “toppingul” preferat al tuturor salatelor de frunze, dar merge de minune și în salatele de orez, cartofi, pizza sau paste făinoase. Și în sandvișuri puteți pune ton! Sau puteți să-l transformați într-o pastă, cu un pic de unt, măsline verzi, condimente, pe care să o mâncați cu bastonașe de legume proaspete. Dacă ne săturăm cu legume și ton, facem și economie de calorii, ca să avem ce “să cheltuim” la masa de Crăciun”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate



Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Gabriel Cotabiță, captură foto PRO TV

Doliu în lumea muzicii! A murit Gabriel Cotabiță

Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu. Ce semne zodiacale dau nas în nas cu norocul până la finalul anului 2024

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va ieși din tipare și va avea curajul să facă ceea ce nimeni din jurul său nu a făcut

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Mercur retrograd din 26 noiembrie. Care vor fi cele mai afectate zodii: „Vom simți tristețe, neputință, neîncredere”




pixel