Patru zodii primesc un mesaj special de la Univers pe 15 decembrie. Vezi dacă te afli printre ele
Stresul, o reacție naturală a organismului la situații dificile sau solicitante, a devenit o problemă tot mai des întâlnită în societatea noastră. Oamenii se confruntă zilnic cu un cumul de factori care le solicită constant atenția, energia și capacitatea de adaptare. Potrivit medicului Mihail Pautov, stresul cronic, fără pauze și momente de respiro, poate avea efecte devastatoare asupra sănătății fizice și mentale.
Te-ar putea interesa și: Doctor Mihail a dezvăluit mai multe trucuri simple pentru a verifica dacă ouăle sunt proaspete
Medicul Mihail Pautov atrage atenția asupra pericolului unui stil de viață marcat de stres continuu. Acesta subliniază că un nivel ridicat de stres, susținut pe termen lung, slăbește organismul din toate punctele de vedere. De la sistemul imunitar până la sănătatea cardiovasculară și funcțiile cognitive, fiecare aspect al sănătății este afectat de presiunea constantă.
Te-ar putea interesa și: Mâncarea care poate provoca cancer. Semnalul de alarmă tras de medicul Mihail Pautov: „Dacă ai peste 30 de ani, în momentul de față, ai multe microtumori care circulă în corp”
Specialistul subliniază că nu este necesar să eliminăm complet stresul din viața noastră, deoarece acesta poate deveni o sursă de reziliență, dacă este gestionat corect. În schimb, el recomandă introducerea unor pauze regulate în rutina zilnică, pauze care să permită organismului și minții să se relaxeze și să se refacă. Într-o lume în care ritmul alert devine ceva normal, astfel de pauze devin esențiale pentru menținerea unui echilibru între sănătatea fizică și cea mentală. De asemenea, conștientizarea și gestionarea stresului sunt pași importanți în prevenirea unor probleme de sănătate mai grave.
Te-ar putea interesa și: De ce să gătești acasă. Mihaela Bilic a dezvăluit ce se ascunde în mâncarea din supermarket și fast-food: „Eliminați produsele procesate din viața voastră!”
„E clar și cred că fiecare dintre noi poate să-și dea seama că prea mult stres, un stres prea intens, un stres fără pauză este un lucru care ne face mai slabi din toate punctele de vedere. Așa că e bine nu neapărat să evităm complet stresul, pentru că și la stres putem să devenim rezilienți, ci să avem mici pauze de respiro. Să avem pauze în care să ne gândim la alte lucruri, nu la muncă. Să avem pauze în care să ne preocupe hobby-urile noastre cu cea mai mare sinceritate și cu cea mai mare implicare în aceste hobby-uri. Și putem să mergem chiar și la exerciții de respirație, yoga și alte tehnici de relaxare”, a spus medicul Mihail Pautov, în mediul online.
@doctor.mihail Stresul constant îți poate slabi imunitatea. Iată cum il poți reduce. ????⚕️☝️
♬ original sound - doctor.mihail
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
O veste tristă a zguduit pe...
CS Mioveni este aproape să fie...
În ultimii ani, quinoa a...
În condițiile în care stresul...