Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei un pahar de lapte pe zi. Efectele la care sigur nu te-ai fi așteptat
Data actualizării:
Data publicării:
Chiar dacă laptele este cunoscut pentru conținutul său de calciu, adevărul este că aduce multe alte beneficii sănătății noastre, mai ales în timpul copilăriei și adolescenței. Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă bei zilnic un pahar de lapte. 

Laptele a trecut de-a lungul timpului prin perioade în care a fost lăudat, dar și prin altele în care a fost considerat practic inutil, adevărul este niciuna dintre cele două variante nu este adevărată. 

Există puține îndoieli cu privire la importanța sa pentru creșterea copiilor și dezvoltarea adolescenților, dar există și câteva întrebări legate de necesitatea sa în cazul adulților. Diverse cercetări au demonstrat că, deși laptele are multe beneficii, poate avea și unele contraindicații.

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă bei un pahar de lapte pe zi

Un studiu realizat de Universitatea Harvard și publicat în New England Journal of Medicine a arătat că un exces de consum zilnic de lapte ar putea avea chiar efecte negative asupra sănătății, dăunând oaselor și asociindu-se cu probleme precum hipertensiunea și chiar dezvoltarea anumitor tipuri de cancer. Acest lucru ar putea fi datorat conținutului său de grăsimi saturate și sodiu, care în cantități mari nu sunt benefice.

Acest lucru, așa cum am menționat, este asociat cu un consum excesiv, dar ce se întâmplă dacă bem un pahar în fiecare zi? Adevărul este că în cantități mici, și întotdeauna dacă nu există o intoleranță la lactoză care ar putea provoca disconfort gastric, putem beneficia de multele avantaje pe care le aduce laptele. Laptele este o sursă excelentă de proteine, vitamina B12 și calciu, dar și de potasiu și vitamina D. Putem îmbunătăți sănătatea oaselor noastre datorită calciului și vitaminei D, reducând riscul de boli cardiovasculare și hipertensiune, datorită conținutului său de potasiu, și reducând riscul de deteriorare cognitivă. Calciul, proteinele și vitamina B12 sunt nutrienți fundamentali pentru adulții în vârstă. Un pahar de lapte pe zi ne poate ajuta să reducem riscul de osteoporoză și diabet de tip 2.

Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pâine cu mucegai. Riscurile sunt mai mari decât te-ai fi așteptat

Alimente care aduc mai mult calciu decât laptele

Când ne gândim la alimentele bogate în calciu, laptele este primul care ne vine în minte. De-a lungul timpului am învățat că laptele nu este singurul aliment din care putem obține calciu, nici măcar nu este cel care conține cel mai mult calciu, există și altele alimente care ar trebui să nu lipsească din dieta noastră dacă vrem să consumăm tot calciul de care are nevoie corpul nostru.

Putem crește aportul de calciu dacă consumăm sardine la conservă, dar trebuie să le consumăm întregi, inclusiv cu oase. Deși poate părea surprinzător, un fruct uscat precum migdalele se află, de asemenea, în această listă. Printre legumele cu frunze verzi se evidențiază broccoli, iar dacă vorbim despre leguminoase, se remarcă năutul. Din totalul calciului pe care îl obținem din alimentație, corpul nostru poate absorbi doar între 20 și 40%, relatează 20minutos.es.

Te-ar putea interesa și: Cel mai popular medicament al românilor ar putea reduce riscul de cancer de colon. Concluziile celui mai recent studiu

Te-ar putea interesa și: Atenţie la zahărul ascuns din pâine! Medicul Mihail Pautov a dezvăluit la ce să fii atent și cum să o alegi corect 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Daniela Simulescu

Daniela Simulescu, previziuni în a doua jumătate a anului 2024 pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 6 - 12 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care dau lovitura din punct de vedere financiar

Captură video: Voyo

Concurenții de la Survivor All Stars nu s-au mai putut opri din plâns. Ce mesaje au primit de la familie / FOTO

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care vor fi pasionali și posesivi

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Top 3 zodii care își găsesc adevărata iubire după Paşte. Mihai Voropchievici: „Ar putea întâlni pe cineva care să le fure inima”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 4 mai - 11 mai 2024. Zodia care va primi cele mai multe răspunsuri la întrebările profunde

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Horoscop 6 - 12 mai 2024. Cea mai norocoasă zodie: „Voi sunteți cei mai bine aspectați”

Ana Porgras, Zanni, sursa foto Instagram

Ana Porgras a rupt legătura cu Zanni: „Au fost niște chestii urâte. Îi doresc casă de piatră cu Duli”

Captură video: Pro TV

Vali Vijelie, prima reacție după ce a înșelat-o pe Carmen Rusu. Cine e bruneta cu care a fost fotografiat: „Soția e supărată rău pe mine”

Captură video: YouTube/Cristian Stan

Boala autoimună de care suferă Sebastian Dobrincu. Tânărul milionar a făcut dezvăluiri șocante: „Nu știu dacă o să mai fiu în 10 ani”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 6 - 12 mai 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile




pixel