Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci fructe imediat după masă. Efectul pe care îl poate avea acest lucru asupra organismului
Data actualizării:
Data publicării:
Fără îndoială, consumul de fructe este un obicei sănătos care ne ajută să urmăm mai ușor o dietă echilibrată. Cu toate acestea, beneficiile fructelor în organismul nostru pot varia în funcție de momentul în care le consumăm; există multe mituri și adevăruri în jurul acestui concept.

Consumul de fructe ne ajută să ne menținem hidratați, favorizează digestia și reprezintă o mare sursă de vitamine și nutrienți.

Cum ne ajută fructele corpul și mintea

Există fructe pentru toate gusturile, cu arome și texturi diferite. În plus, variabilitatea consumului se extinde prin posibilitatea de a le consuma în diferite forme: crude, sub formă de compot, sub formă de sucuri sau smoothie-uri, folosite ca ingrediente pentru a crea sosuri și garnituri pentru felurile principale de mâncare, există o listă lungă de posibilități. Fructele sunt unele dintre primele alimente introduse în hrana complementară a bebelușilor, deoarece au multiple beneficii pentru organism.

Unele dintre componentele prezente în fructe, cum ar fi vitamina A, calciul, fierul și acidul folic, ajută la întărirea sistemului imunitar și prevenirea bolilor, în special în copilărie. În plus, consumul de fructe încă de la o vârstă fragedă ne ajută să creăm obiceiuri de viață sănătoase, să avem o relație bună cu mâncarea și să prevenim boli precum diabetul, obezitatea și diferite tulburări ale comportamentului alimentar. Pe de altă parte, fructele reprezintă o sursă de antioxidanți care conțin multă apă și ne ajută să ne menținem hidratați. Ele reprezintă un aport semnificativ de fibre, ceea ce presupune o mai bună sănătate digestivă pentru consumatori.

Te-ar putea interesa și: Fructul recomandat de Harvard: Previne cancerul, infarctul, diabetul și facilitează pierderea în greutate

Momentul perfect pentru a consuma fructe

Suntem obișnuiți să mâncăm un fruct după masă, ca desert. Adevărul este că introducerea fructelor înainte de masă este mai recomandată în unele cazuri, deși prima opțiune rămâne sănătoasă. Unul dintre principalele avantaje ale consumului unui fruct înainte de masa principală este că în acest moment suntem mai flămânzi și ne va ajuta să includem mai multe fructe în dieta noastră.

Consumul de fructe înainte de masă poate servi și ca o strategie care ne ajută să controlăm greutatea. Odată ce am consumat fructul ales, ne vom simți mai sătui și vom evita să mai mâncăm și alte dulciuri sau deserturi mai puțin sănătoase. Lăsarea fructelor pentru finalul prânzului sau cinei poate însemna să renunțăm la consumul lor pentru că ne simțim sătui în acel moment. Dacă obiectivul nostru este să ne simțim sătui și să mâncăm mai puțin din felurile principale de mâncare, fructele trebuie să fie consumate în primul rând; cu toate acestea, trebuie subliniat faptul că a consuma fructe implică un aport de vitamine și nutrienți pentru organism, indiferent de momentul în care sunt consumate.

Pe de altă parte, deși aportul caloric al alimentului este același, consumul de fructe imediat după masă poate încetini digestia. Alte două momente bune pentru a introduce acest grup de alimente în dieta noastră sunt micul dejun și gustarea, asigurându-ne astfel că mâncăm cantitatea zilnică recomandată de fructe.

Banana, zmeura sau avocado, printre multe alte fructe, sunt bogate în aminoacizi și proteine vegetale. În trecut, se considera că acest tip de proteine erau limitate și de aceea se recomanda să se completeze aceste alimente cu altele care să includă proteină animală. Teoriile actualizate ale nutriției au demontat aceste credințe, demonstrând că nu este necesară această completare, motiv pentru care multe tipuri de diete vegetariene și vegane sunt considerate sănătoase și complete, deși în orice caz trebuie supravegheate de un profesionist.

Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pâine cu mucegai. Riscurile sunt mai mari decât te-ai fi așteptat

Consumul de fructe prelungește viața

Conform unui studiu publicat în National Library of Medicine, persoanele care consumă fructe și legume în mod regulat trăiesc mai mult decât cele care nu includ acest grup de alimente în dieta lor.

Cercetarea a fost efectuată între 1992 și 2000; și au participat 451.151 de persoane din 10 țări europene diferite. Studiul a determinat că persoanele care consumau fructe și legume în mod regulat aveau un risc mai mic de a suferi de boli cardiovasculare și anumite tipuri de cancer; prin urmare, riscul lor de mortalitate scădea. Pe de altă parte, s-a observat o asociere inversă pentru participanții care au consumat alcool, au fost fumători sau obezi, notează 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Minodora, captură video Youtube, Metropola TV

Minodora nu mai doarme cu soțul ei în același pat. Ce a făcut-o pe artistă să ia decizia radicală: „Nu pot”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 13 - 29 mai 2024, cu Remus Ionescu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Daniela Simulescu

Horoscop 13 - 19 mai 2024, cu Daniela Simulescu. Zodia care are parte de o săptămână perfectă

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”

Captură video: Pro TV

Marilena Cuciurean, iubita lui Andrei Ciobanu, a răbufnit la adresa lui Zanni: „Aș vrea să fie eliminat. În acel exil a luat o altă traiectorie”

Captură video: Pro TV

Se încing spiritele la Survivor All Stars. Zanni tună și fulgeră la adresa lui TJ Miles




pixel