Ce se întâmplă în corpul tău, dacă mănânci în fiecare zi salată. Cinci efecte uimitoare
Data publicării:
Specialiștii au identificat mai multe efecte pe care salata le aduce corpului uman.

În ceea ce privește alimentele, salata are o reputație de superstar și este practic capul de afiș, când vine vorba de pierdea în kilograme. Fie că încercați să vă creșteți aportul de fructe și legume, fie că doriți să pierdeți câteva kilograme sau pur și simplu aveți chef de o masă sățioasă care să vă reducă poftele, nu puteți da greș cu o salată. Dar ce se întâmplă cu organismul tău atunci când mănânci o salată în fiecare zi? 

Potrivit studiilor, adulții ar trebui să mănânce cel puțin 2,5 căni de legume pe zi. Din nefericire, s-a raportat că doar unul din zece adulți americani consumă de fapt cantitatea de legume recomandată zilnic. Sună destul de sumbru, nu-i așa? Din fericire, consumul unei salate în fiecare zi este o modalitate ușoară de a rezolva această problemă - atâta timp cât "mâncați curcubeul" cu o gamă diversă de legume.

„Curcubeul” este un termen care desemnează consumul unei varietăți de fructe și legume, pentru a obține cât mai multe beneficii pentru sănătate. Diversele tipuri de produse oferă o compoziție unică de nutrienți, energie și conținut bioactiv. De exemplu, fructele de pădure de culoare închisă, legumele verzi crucifere și citricele pot avea un impact mai mare asupra prevenirii bolilor cronice decât alte tipuri. Așadar, asta nu înseamnă că unele fructe și legume sunt rele, în niciun caz, ci că este important să mâncați o varietate, astfel încât să puteți consuma cât mai mulți nutrienți utili. Și o modalitate de a obține mai multe produse într-un singur fel de mâncare este cu o salată, notează EatThis.

Care sunt beneficiile salatei

1. Vei absorbi o mulțime de vitamine

Atâta timp cât încorporezi o mare varietate de ingrediente (diferite tipuri de legume, fructe, fasole, leguminoase, nuci și semințe, surse de proteine etc.) și schimbi în mod regulat salata zilnică, poate fi cu ușurință o forță nutritivă care furnizează multe dintre vitaminele și mineralele de care are nevoie organismul tău.

Mai mult decât atât, cercetările au arătat că uleiul din sosul de salată poate ajuta de fapt ca organismul să absoarbă mai eficient micronutrienții solubili în grăsimi care se găsesc în fructe și legume. Acești nutrienți includ alfa și betacarotenul, licopenul, luteina, vitamina E, vitamina K și vitamina A.

2. Poți slăbi

Unul dintre motivele pentru care salata este considerată o alegere sănătoasă atunci când urmăriți să vă mențineți greutatea sau să pierdeți kilograme este că, de obicei, faptul că legumele sunt pline de fibre - care sunt considerate utile pentru a ajuta la pierderea în greutate. Potrivit unui studiu din The Journal of Nutrition, o dietă bogată în fibre i-a ajutat pe adulții care erau considerați supraponderali sau obezi să slăbească.

3. Îți vei păstra creierul tânăr

Obiectivul de a mânca salată în fiecare zi este o modalitate excelentă de a te asigura că creierul tău rămâne în formă maximă. De fapt, un studiu din 2018 a constatat că mâncarea zilnică a unei salate a îmbunătățit memoria persoanelor în vârstă cu până la 11 ani. Chiar și doar o jumătate de cană de salată a fost suficientă pentru a încetini rata declinului cognitiv.

Dar, țineți cont de acest lucru: Cercetătorii au descoperit că cei care au mâncat în mod special verdețuri cu frunze aveau funcția de memorie a unor persoane semnificativ mai tinere. 

4. Este posibil să te confrunți cu unele arsuri la stomac

Aveți grijă să nu consumați prea mult dressing, nu doar pentru că caloriile se pot acumula rapid, ci și pentru că, potrivit lui Keatley, acidul din oțet poate declanșa simptome legate de reflux.

"Cu cât mâncați mai multă salată, cu atât sunt mai mari șansele să folosiți mai mult sos, iar prea mult poate duce la arsuri la stomac", explică Keatley.

De asemenea, merită menționat faptul că roșiile și brânza, ambele ingrediente comune ale salatei, sunt foarte acide și pot agrava refluxul acid. 

5. Este posibil să te simți balonat

Vă luptați cu balonarea sau alte probleme gastrointestinale după ce vă devorați salatele zilnice? Ar putea fi timpul să vă gândiți la mărimea porțiilor.

Dacă în salată primiți unele dintre cele mai consistente verdețuri, cum ar fi varza kale, ați putea arunca o cantitate semnificativă de fibre insolubile în colon, ceea ce ar putea provoca constipație și ar putea deveni o frenezie de hrănire pentru bacteriile de acolo jos, ceea ce ar putea duce la apariția unor gaze", spun specialiștii.

 Citește și: Cinci băuturi uimitoare care te scapă de grăsimea de pe burtă


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: beneficii  efecte  salalate  sănătate 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul



pixel