Bogdan Medvedi și Anișoara Cojocaru i-au cucerit pe jurații de la Vocea României. Tânăra a avut parte de o surpriză imensă
Consumul a cel puțin un măr pe zi contribuie la întărirea sistemului imunitar pe termen scurt și lung. Componentele nutriționale ale acestui fruct sunt o sursă de energie sănătoasă.
În plus, este un aliment foarte versatil, care poate fi consumat în multe feluri, ceea ce facilitează introducerea sa în dietă.
Cel mai potrivit moment pentru a mânca un măr este dimineața, deoarece dacă includem acest fruct la micul dejun, organismul are mai mult timp să elimine glucoza și fructoza provenite din aportul de carbohidrați din mere.
Un alt motiv pentru a consuma mere dimineața este conținutul lor ridicat de fibre, putând fi un aliment perfect pentru pierderea în greutate deoarece îmbunătățește semnificativ tranzitul intestinal și ajută la reglarea nivelurilor de zahăr din sânge.
Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă dacă bei zilnic un smoothie. Riscurile la care te supui
Într-o cercetare efectuată timp de 23 de ani, la care au participat peste 56.000 de persoane, s-a concluzionat că există o probabilitate mare de a încetini procesul de îmbătrânire și de a reduce mortalitatea prin consumul zilnic de 500 mg de flavonoide, în special la persoanele care fumează și consumă alcool.
Merele sunt bogate în flavonoide, fitonutrienți care îmbunătățesc funcția arterială și, prin urmare, fluxul sanguin. Este important să consumăm și coaja mărului, deoarece majoritatea flavonoidelor se găsesc acolo.
Studiul a fost publicat în American Journal of Clinical Nutrition, și una dintre concluziile majore a fost că consumul de flavonoide este asociat cu o probabilitate mai mică de fragilitate, această componentă nutrițională fiind, prin urmare, un mare aliat în lupta împotriva îmbătrânirii, relatează 20minutos.es.
Sursă foto: Pexels
Te-ar putea interesa și: Cum pregătim organismul pentru Postul Paștelui. Legumele cu beneficii uimitoare, pe care trebuie neapărat să le consumi în cele 40 de zile
În Germania se spune adesea „Ein Apfel am Tag, mit dem Doktor kein Plag”; o zicală populară în Anglia este „An apple a day, keeps the doctor away”; iar în Spania se spune adesea „sănătos ca un măr”. La rândul ei, Japonia a identificat mărul drept „aliment funcțional”, referindu-se la fructe ca fiind benefice pentru sănătate, cu garanție științifică.
În plus față de beneficiile mari pentru sănătate aduse de flavonoide, mărul are și alte componente nutritive și substanțe bioactive extrem de benefice. Conține pectină, o moleculă care îmbunătățește semnificativ tranzitul intestinal, ajutând la combaterea constipației și diareei. Pe de altă parte, pectina ajută la reducerea cantității de zahăruri, reducând astfel riscul de a dezvolta diabet în viitor.
Merele conțin polifenoli, substanțe antioxidante care întăresc sistemul imunitar și previn bolile cronice. Florizina este unul dintre polifenolii prezenți în măr, având capacitatea de a reduce glucoza absorbită de intestin.
Te-ar putea interesa și: Medicul Vlad Ciurea, motivul pentru care nu este bine să mâncăm mult la prânz. Câte feluri trebuie să avem pe masă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Mi-Th Influencer, emisiunea...
Iată ce-ți rezervă astrele...