„Doare!”. Adriana Bahmuțeanu, devastată că Silviu Prigoană a fost înmormântat în secret și nu a fost chemată la ceremonie: „Sunt în stare de șoc”
Folosirea semințelor de susan nu este foarte comună în bucătăria tradițională. Pentru multe persoane, descoperirea numeroaselor beneficii pe care aceste alimente le au asupra sănătății nu va fi o surpriză, dar pentru altele, poate schimba modul în care le percep, trecând de la a fi simple ingrediente care adaugă culoare și textură, la a deveni un element indispensabil în sine.
În general, semințele de susan sunt o sursă excelentă de fibre și grăsimi sănătoase, fiind bogate în vitamine, minerale, proteine și antioxidanți, și ajută la protejarea inimii. În plus, fiecare tip de sămânță are propriile sale beneficii care ne încurajează să le integrăm în rețetele noastre. Acesta este cazul semințelor de susan, din ce în ce mai populare în bucătărie, nu doar datorită gustului pe care îl aduc rețetelor noastre, ci și pentru că ne pot ajuta să ne menținem sănătatea.
Susanul este folosit în bucătărie de mult timp, deși pentru multe persoane, semințele doar decorează partea superioară a pâinii utilizate de obicei pentru a face hamburgeri. Există trei tipuri de susan, iar cel mai utilizat în bucătărie este susanul alb, care este bogat în calciu. De asemenea, este din ce în ce mai frecvent folosit susanul negru, care, deși este folosit în gătit, este mai des utilizat în medicină sub formă de ulei; al treilea tip este susanul roșu, care are o coajă ce se macină împreună cu sămânța.
Printre nutrienții semințelor de susan se remarcă conținutul lor ridicat de acizi grași sănătoși. De asemenea, ele includ vitamine din grupul B, seleniu, zinc și alți minerali esențiali. În plus, susanul are anumite proprietăți pe care este bine să le cunoaștem. De exemplu, este bogat în antioxidanți, ceea ce protejează împotriva îmbătrânirii premature și ajută la menținerea pielii sănătoase. Acizii grași din susan sunt buni pentru sistemul cardiovascular, protejând arterele. De asemenea, este o sămânță bogată în calciu, contribuind la întărirea oaselor și ajutând la protejarea împotriva unor boli precum osteoporoza. Datorită fibrelor sale, susanul favorizează sănătatea intestinală, prevenind constipația, iar mineralele din componența sa întăresc sistemul imunitar. De asemenea, aduce energie, influențând sistemul nervos și contribuind la ameliorarea anxietății.
În general, consumul de semințe de susan este sigur, cu excepția cazurilor de alergii, fie la aceste semințe, fie la nuci, caz în care pot apărea reacții alergice. Se recomandă un consum moderat, în cadrul unei diete variate și echilibrate, deoarece un exces nu este recomandat, mai ales în caz de afecțiuni intestinale, probleme tiroidiene sau pentru persoanele care iau medicamente anticoagulante.
Cel mai frecvent, semințele de susan se adaugă direct în preparatele noastre, cum ar fi paste, carne sau pește. Pot fi incluse în salate și adăugate în iaurt, dar și în rețetele dulci, cum ar fi biscuiți sau brioșe. De asemenea, pot fi măcinate până devin pulbere și adăugate ca bază pentru a prepara sosuri sau creme, notează 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Distracțiile pe telefonul...
Formația din Superligă a...
Invitată în cadrul emisiunii...
Odată ce știm toate...