Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci migdale în fiecare zi. Efectul este incredibil
Data publicării:
Tu știi ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci migdale în fiecare zi? Specialiștii au descoperit efectele incredibile pe care le au aceste fructe asupra creierului.

Migdalele sunt bogate în acizi grași omega-3, antioxidanți și vitamina E, esențiale pentru menținerea sănătății optime a creierului și evitarea stresului oxidativ și a inflamației. Introducerea migdalelor în alimentația zilnică are efecte semnificative asupra sănătății cerebrale, conform studiilor, contribuind la reducerea apariției bolilor neurodegenerative și, prin urmare, îmbunătățind calitatea vieții celor care le consumă.

Migdalele sunt bogate în acizi grași omega-3, antioxidanți și vitamina E, elemente esențiale care combat stresul oxidativ și inflamația care pot afecta celulele cerebrale. La fel ca alte nuci, cum ar fi fisticul, migdalele oferă diverse beneficii nu doar creierului, ci și altor organe ale corpului. De aceea, experții recomandă consumul lor regulat, deoarece, deși pare o strategie simplă în comparație cu alte alimente ce trebuie echilibrate în dietă, migdalele pot contribui la protejarea și îmbunătățirea funcției cerebrale.

Efectele consumului de migdale asupra creierului

Migdale conțin acizii grași precum omega-3 și omega-6, cruciali pentru menținerea structurii celulelor cerebrale și pentru o bună comunicare nervoasă. Acești acizi grași contribuie la îmbunătățirea memoriei, a concentrării și a funcției cognitive. 

De asemenea, migdalele țin sub control radicalii liberi care pot altera funcția cerebrală. Studiile au urmărit îndeaproape stresul oxidativ ca fiind cauza apariției bolilor neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer, Parkinson și scleroza laterală amiotrofică (SLA).

Alte beneficii ale migdalelor pentru sănătate

Migdalele sunt o sursă de proteine și fibre, conform Fundației Spaniole de Nutriție. De asemenea, sunt bogate în minerale precum calciu, fosfor, magneziu, fier, potasiu și zinc. Acest lucru face ca migdalele să aibă efecte pozitive nu doar asupra sănătății cerebrale, ci și să fie un aliment important pentru protecția cardiovasculară.

Conform Centrului Național pentru Informații Biotehnologice din Statele Unite, consumul de migdale reduce semnificativ apariția unor boli precum obezitatea, hipertensiunea, diabetul și sindromul metabolic.

Recomandări și contraindicații

Experții recomandă includerea zilnică a unei porții de migdale și alte nuci în dietă, mai ales pentru persoanele care doresc să piardă în greutate. Acest lucru se datorează faptului că migdalele oferă 20% proteine, oferind energia necesară pentru a evita gustările nesănătoase între mese. Un alt avantaj este că ajută tranzitul intestinal, reglând microbiota intestinală.

În comparație cu alte nuci, contraindicațiile consumului de migdale sunt minime, deși pot provoca alergii. Din acest motiv, nu sunt recomandate pentru bebeluși sau copii sub trei ani, conform Asociației Spaniole de Pediatrie (AEP). Incorporarea în dietă ar trebui să se facă treptat și sub supraveghere.

Consumul de migdale ar trebui să fie moderat. Experții recomandă consumul a cel puțin 20 de migdale pe zi în formă naturală, evitându-le pe cele prăjite și sărate. Un consum excesiv de migdale prăjite și sărate a demonstrat că poate avea consecințe asupra funcționării tiroidei, relatează 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Starul filmelor pentru adulți, care a filmat 300 de scene în doar 6 luni, dezvăluie impactul brutal pe care l-a avut asupra corpului ei / video

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram/Shift. Sursă foto: Instagram/Ruby

JO a vrut să știe toată lumea asta despre Ruby și Shift. Artista a dezvăluit totul, în direct la TV 

Sursă foto: Captură foto Antena 1

De ce ar fi refuzat Diandra să plece împreună cu Andrei de pe insulă. Ispita Eric a dezvăluit adevăratul motiv

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Mircea Badea o face praf pe Dana Budeanu: Meltenism!

Sursă foto: Instagram/Karmen

Divorț șoc în lumea mondenă! Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu s-au despărțit, după 5 ani de căsnicie. Motivul pentru care au decis să-și spună „adio”

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram Karmen

Ioana Ginghină a vorbit public despre divorțul dintre Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu: „Mai vedem noi dacă rămân lucrurile așa, pe prietenie”

Captură video: Instagram/observatorantena1

Oana Ormenișan a fost cerută în căsătorie! Care a fost reacția prezentatoarei de la Observator când a văzut inelul de logodnă / Foto

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 9-15 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care își va întâlni marea dragoste

Captură video: Pro TV

Zanni s-a despărțit de iubita lui! Câștigătorul Survivor All Stars s-a dat de gol: „Presimt că o să am o nevastă care merită totul”

Sursă foto: Instagram Karmen

Karmen Simionescu a presimțit divorțul de soțul ei! Ce declara în urmă cu câteva luni

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/Gând la gând cu Teo

JO s-a dat de gol și a spus asta despre Andrei Bănuță, în direct la TV. Artista nu s-a abținut: „Sunt foarte asumată”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Cristina Șișcanu, rețetă de maioneză cu de 5 ori mai puține calorii decât varianta clasică: „Se face doar din 3 ingrediente. E foarte gustoasă”




pixel