Ce ne rezervă astrele până la finalul anului. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cum îți va merge în următoarea perioadă
Potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic, oul cu Omega 3 aduce mai multe beneficii pentru sănătate comparativ cu oul BIO. „Ou BIO sau ou cu Omega 3? Care merită cheltuiala? Toată lumea vrea să mănânce mai bine, să cheltuiască banii pe alimente de calitate. Când vine vorba despre ouă, chiar avem o gamă largă din care putem alege. Diferența vine în primul rând de la modul în care a fost crescută găina: în “baterie” sau la sol. De știut că în această situație calitatea oului este aceeași. Indiferent de nivelul de stres și condițiile de viață în care trăiește animalul, din fericire găina nu știe să facă decât ouă bune. Analizele nutriționale nu au arătat diferențe calitative și cantitative pentru proteine, vitamine și minerale, conținutul oului este la fel de valoros indiferent dacă are cifra 0, 1, 2 sau 3 la codul imprimat pe coajă”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic.
Potrivit medicului nutriționist, 0 înseamnă găini crescute în sistem ecologic, 1 înseamnă găini crescute în aer liber, oul cu cifra 2 vine de la găini crescute în hale unde se pot deplasa, iar 3 înseamnă găini crescute în baterie.
„Condițiile și metoda de creștere a găinilor are un impact asupra prețului, în acest caz oul mai scump înseamnă viață mai bună pentru găină.
Mai există o clasificare a oului în funcție de mărime și aici avem dimensiuni impuse de greutate: ou XL cu mai mult de 72 g, ou L cu greutate între 63- 72 g, ou M de 53-62 g și ou S cu mai puțin de 53 g. Diferențele de gramaj vin la pachet cu o diferență de preț și sunt importante mai ales pentru rețetele culinare….nu e totuna să pui într-o prăjitură 6 ouă extra-mari sau 6 ouă mici, rezultatul va fi diferit. Dimensiunea oului ține mai degrabă de rasa găinii, calitatea nutrițională este identică, doar numărul de calorii și implicit aportul de proteine crește puțin.
Mai nou există pe piață și ouă funcționale, cu aport de acizi grași esențiali omega 3. Aceste ouă merită lăudate: găina este intermediarul prefect care prelucrează omega 3 din surse vegetale și îl transformă în omega 3 eficient pentru noi, oamenii”, a precizat Mihaela Bilic.
Te-ar putea interesa și: Slăbit rapid fără dietă. 7 reguli de aur ale nutriționistului Wasim Nazer. Prima regulă o încalcă toată lumea, deși e atât de simplă
Potrivit medicului nutriționist, alimentația găini se reflectă direct în calitatea oului, nu întâmplător găinile hrănite cu porumb au gălbenușul mai galben, iar găinile hrănite semințe de in conțin mai mult omega 3.
„Haideți să lăsăm găinile să mănânce semințe de in, au enzimele digestive necesare să extragă nutrienți benefici, o fac mai bine decât noi. Dacă ar fi să alegem pe ce anume să cheltuim mai mulți bani, între oul BIO și oul cu omega 3, eu îl aleg pe ultimul. Pentru că știu că în prezent mare parte a hranei BIO este produsă la scară industrială în China iar materia primă rămâne tot soia. În schimb pentru oul cu omega 3 este obligatoriu să hrănești găina cu semințe. Iar analiza nutrițională a oului cu omega 3 confirmă conținutul lui bogat în acizi grași esențiali.
Nu știu dacă oul BIO are gust mai bun decât alte ouă, dar vă confirm că oul cu omega 3 are beneficii reale pentru sănătate față de varianta clasică. În concluzie dacă vreți să mâncați mai sănătos și nu aveți în meniu pește și fructe de mare de minim 2 ori/săptămână, completați cu un ou cu omega 3!”, a adăugat medicul nutriționist Mihaela Bilic.
Te-ar putea interesa și: Nu mai consuma produse light dacă vrei să slăbești! Anca Alungulesei, semnal de alarmă: „E o mare păcăleală”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Anca Hâncu, doctor în...