Babasha tună și fulgeră, după imaginile indecente cu el care au apărut pe internet. Artistul o amenință pe tânăra care a făcut videoclipul public: „Să te pregăteşti de ce este mai rău”
Dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în medicină personalizată și nutriție, a fost invitat în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, acolo unde a vorbit despre trucurile care ne pot ajuta să avem o dietă sănătoasă, dar și un stil de viață echilibrat pe termen lung. În primul rând, specialistul recomandă să ne axăm întotdeauna pe alimentele de sezon, iar din acest punct de vedere, primăvară este sezonul ideal pentru a începe o dietă.
„Sunt adeptul alimentelor de sezon, promotorul consumului de legume de culoare verde. Cum pe vremuri discutam „nicio masă fără pește”, acum eu spun „nicio masă fără legume de culoare verde.” Sunt foarte bogate în antioxidanți și fibre și sărace în zaharuri, sunt legume care ne satură, ne fac bine și ne ajută să avem o bună calitate a vieții. Ele trebuie să fie asociate cu o proteină, doar ea ne poate ajuta să scădem în greutate, nu deprivarea.”, de spus Dr. Florin Ioan Bălănică, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.
Te-ar putea interesa și: Alimentele nocive pentru sănătate și siluetă. Dr. Florin Bălănică: „Consumate constant și pe termen lung, ne fac rău” / EXCLUSIV
Chiar dacă foarte multă lume tinde să asocieze proteinele cu carnea, acest lucru este greșit, spune specialistul. Mai mult, el atrage atenția asupra faptului că grătarul consumat regulat poate avea urmări destul de serioase asupra stării noastre de sănătate.
„Nu trebuie să ne gândim la proteine = carne, este o foarte mare confuzie. Cea mai importantă proteină, din punct de vedere nutrițional, este albușul de ou, este primul. Următoarea proteină este zerul din lapte, adică iaurtul și brânza slabă, mai apoi este carnea albă și pe ultimul loc carnea roșie. Nu trebuie să ne speriem de proteina de origine animală, dar trebuie să o consumăm adaptat nevoilor individuale. Toate studiile au arătat că există un potențial pericol, atunci când vorbim de consumul în exces de carne roșie procesată. Asta înseamnă mezeluri obținute din porc, vită. Acea carne care se digeră mai greu.
Tot studiile au arătat că grătarul, făcut în mod nepotrivit și consumat în mod constant, adică prin contactul direct al cărnii cu flacăra sau cu metalul, duce ca starea noastră de sănătate să fie afectată. Grătarul e potrivit pentru socializare, dar nu e sănătos pe termen lung, dacă pe grătar punem carne roșie.”, a continuat acesta.
În final, Dr. Florin Ioan Bălănică ne-a dezvăluit și cum ar trebui să arate un meniu corect de dietă.
„La micul dejun putem consuma o pastă de brânză slabă cu ceapă verde, cu chimen, alături de salată, o pâine cu maia, integrală sau putem mânca o omletă ușoară, în funcție de obiectivul pe care îl avem.
La prima gustare putem avea un fruct, iar la prânz putem mânca urzici cu ou, cu albuș de ou, supe ușoare din ștevie, din lobodă, spanac, toate acestea asociate cu o proteină.
Pe urmă, pentru gustarea a doua, un iaurt ce poate fi amestecat cu un pic de castravete murat, iar la cină putem avea un pește cu broccoli, sparanghel sau fasole verde. Așa putem obține rezultatele pe care ni le dorim.”, a conchis medicul specialist.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: carnea rosie dietă dr florin balanica efecte gratar meniu sănătate
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...