Ce tip de carne nu trebuie să pui niciodată pe grătar. Greșeala pe care o fac mulți oameni: „Starea noastră de sănătate o să fie afectată”
Data publicării:
Dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în medicină personalizată și nutriție, a fost invitat în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.

Dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în medicină personalizată și nutriție, a fost invitat în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, acolo unde a vorbit despre trucurile care ne pot ajuta să avem o dietă sănătoasă, dar și un stil de viață echilibrat pe termen lung. În primul rând, specialistul recomandă să ne axăm întotdeauna pe alimentele de sezon, iar din acest punct de vedere, primăvară este sezonul ideal pentru a începe o dietă. 

„Sunt adeptul alimentelor de sezon, promotorul consumului de legume de culoare verde. Cum pe vremuri discutam „nicio masă fără pește”, acum eu spun „nicio masă fără legume de culoare verde.” Sunt foarte bogate în antioxidanți și fibre și sărace în zaharuri, sunt legume care ne satură, ne fac bine și ne ajută să avem o bună calitate a vieții. Ele trebuie să fie asociate cu o proteină, doar ea ne poate ajuta să scădem în greutate, nu deprivarea.”, de spus Dr. Florin Ioan Bălănică, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe. 

Te-ar putea interesa și: Alimentele nocive pentru sănătate și siluetă. Dr. Florin Bălănică: „Consumate constant și pe termen lung, ne fac rău” / EXCLUSIV

Cum ne afectează grătarul starea de sănătate

Chiar dacă foarte multă lume tinde să asocieze proteinele cu carnea, acest lucru este greșit, spune specialistul. Mai mult, el atrage atenția asupra faptului că grătarul consumat regulat poate avea urmări destul de serioase asupra stării noastre de sănătate. 

„Nu trebuie să ne gândim la proteine = carne, este o foarte mare confuzie. Cea mai importantă proteină, din punct de vedere nutrițional, este albușul de ou, este primul. Următoarea proteină este zerul din lapte, adică iaurtul și brânza slabă, mai apoi este carnea albă și pe ultimul loc carnea roșie. Nu trebuie să ne speriem de proteina de origine animală, dar trebuie să o consumăm adaptat nevoilor individuale. Toate studiile au arătat că există un potențial pericol, atunci când vorbim de consumul în exces de carne roșie procesată. Asta înseamnă mezeluri obținute din porc, vită. Acea carne care se digeră mai greu.

Tot studiile au arătat că grătarul, făcut în mod nepotrivit și consumat în mod constant, adică prin contactul direct al cărnii cu flacăra sau cu metalul, duce ca starea noastră de sănătate să fie afectată. Grătarul e potrivit pentru socializare, dar nu e sănătos pe termen lung, dacă pe grătar punem carne roșie.”, a continuat acesta.

Citește și: Cum ținem post fără să ne îngrășăm: „Doar așa vom putea să nu luăm în greutate”. Cum arată un meniu corect pentru toată ziua / EXCLUSIV

Cum arată meniul ideal de dietă

În final, Dr. Florin Ioan Bălănică ne-a dezvăluit și cum ar trebui să arate un meniu corect de dietă.


„La micul dejun putem consuma o pastă de brânză slabă cu ceapă verde, cu chimen, alături de salată, o pâine cu maia, integrală sau putem mânca o omletă ușoară, în funcție de obiectivul pe care îl avem.

La prima gustare putem avea un fruct, iar la prânz putem mânca urzici cu ou, cu albuș de ou, supe ușoare din ștevie, din lobodă, spanac, toate acestea asociate cu o proteină.

Pe urmă, pentru gustarea a doua, un iaurt ce poate fi amestecat cu un pic de castravete murat, iar la cină putem avea un pește cu broccoli, sparanghel sau fasole verde. Așa putem obține rezultatele pe care ni le dorim.”, a conchis medicul specialist.


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: carnea rosie  dietă  dr florin balanica  efecte  gratar  meniu  sănătate 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel