Ce trebuie să facem ca friptura la grătar să iasă fragedă și gustoasă. Mihaela Bilic: „Secretul nu stă în condimente”
Data publicării:
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit secretul pentru ca friptura la grătar să iasă fragedă și gustoasă.

Fără îndoială, friptura la grătar este una dintre cele mai iubite și apreciate delicatese culinare. Cu gustul său inconfundabil și aroma sa, friptura la grătar reușește să aducă împreună familia și prietenii în jurul mesei.

Ce trebuie să facem ca friptura la grătar să iasă fragedă și gustoasă

Secretul pentru a obține o friptură la grătar fragedă și gustoasă nu stă în condimente, ci în fezandare. Fezandarea constă în lăsarea cărnii cel puțin 12 ore într-un mediu acid. Mulți folosesc zeamă de lămâie, oțet sau vin, însă un ingredient secret recomandat de medicul Mihaela Bilic este iaurtul. În momentul în care carnea stă în mediu acid, începe predigestia, rezultând astfel o bucată de carne mai fragedă și gustoasă. 

Te-ar putea interesa și: „Nu ignorați apelul meu”. Mădălin Ionescu a izbucnit în lacrimi. Ce i s-a întâmplat prezentatorului la doar câteva zile după decesul socrului său

Te-ar putea interesa și: Motivul pentru care trebuie să mănânci înghețata ușor topită. Mihaela Bilic: „E foarte important”

„Secretul nu stă în condimente, ci în fezandare. Fezandare înseamnă să o lăsăm măcar 12 ore în contact cu un mediu acid. Mulți folosesc zeamă de lămâie, oțet, vin. Eu o să vă arăt un ingredient secret, iaurtul. Da, dragii mei, iaurtul are aciditate, are mult calciu și are și acele culturi bacteriene, bacteriile lactice care fac probabil un proces suplimentar.

Avem nevoie de această predigestie a proteinelor. Carnea are proteine, iar în momentul în care o punem într-un mediu acid, începe predigestia. Automat, bucata de carne care a stat în contact cu mediul acid, va fi mai fragedă si gustoasă. Eu pun și un condiment care se numește cajun, care are un amestec de boia, chili, cred că are și un pic de chimen, însă elementul de bază este iaurtul. 

În această marinadă pun bucățile de carne și o să le las peste noapte. Ține-ți cont, dacă nu ați știut până acum, iaurtul poate avea şi acest rol magic: fezandează carnea şi o face fragedă si gustoasă pentru grătar”, a explicat medicul Mihaela Bilic, într-un videoclip postat pe Instagram.

Te-ar putea interesa și: Adevărul despre combinația de carne cu cartofi. Mihaela Bilic contrazice părerile specialiștilor: „Sunt sigură că mulți se confruntă cu această dilemă”

 

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Retete



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto YouTube „Viața fără filtru”

Adriana Bahmuțeanu, prima reacție după ce copiii ei au fost luați de Protecția Copilului din vila lui Silviu Prigoană: „Este o veste bună că lucrurile încep să se miște”




pixel