Ce trebuie să faci imediat după masă, pentru a-ți îmbunătăți digestia. Vei scăpa de balonare
Data publicării:
Specialiștii au dezvăluit obiceiul simplu care ne poate îmbunătăți considerabil digestia.

Problemele digestive pot fi uneori destul de dureroase și de inconfortabile. Din fericire, fie că te confrunți cu o simplă balonare, ori ai probleme mai grave de atât, și vrei pur și simplu să găsești o modalitate de a ajuta alimentele să se așeze mai ușor și mai bine după masă, există mai multe lucruri pe care le poți face, pentru a-ți menține intestinul sănătos și pentru a promova o digestie mai rapidă și mai ușoară. În timp ce multe dintre aceste lucruri au de-a face cu dieta în sine, adică să nu te încarci cu alimente procesate, lactate și alte produse care nu fac decât să provoace iritații intestinale, există și o activitate pe care o poți face după masă pentru a ajuta acest procesu. 

Așadar, experții în domeniul sănătății spun că mersul pe jos este o metodă testată și documentată, pe care nu ar trebui să o ignori, dacă încerci să-ți menții sistemul digestiv sănătos, notează shefinds.

VEZI și: Ce sunt, de fapt, visele și ce încearcă ele să ne transmită: „Niciun vis nu vine degeaba la noi și niciun vis nu este lipsit de importanță”

Beneficiile plimbării după masă

O plimbare la scurt timp după fiecare masă este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a promova o digestie sănătoasă din mai multe motive. Pentru început, specialiștii remarcă faptul că acest lucru ajută la stimularea procesului de digestie în stomac și intestine. Totodată, acest lucru poate ajuta alimentele să se deplaseze mai eficient prin tractul digestiv, reducând, astfel, riscul de constipație sau de senzație de sațietate excesivă după o masă.

În plus, ridicarea și mersul pe jos ajută și la circulația sângelui și a fluidelor limfatice în tot corpul nostru și, la rândul său, ne permite să absorbim mai bine toți nutrienții din alimente, și chiar permite detoxifierea organismului.

Un alt beneficiu major al mersului pe jos pentru digestie este faptul acesta că ne poate ajuta să scăpăm de o parte din stres. După cum se pare, stresul și alți factori mentali și emoționali sunt strâns legați de intestinul nostru, ceea ce înseamnă că reducerea sa poate funcționa, de fapt, și pentru a ușura problemele digestive la unele persoane.

Citește și: Obiceiul banal care ne menține creierul sănătos. Dr. Vlad Ciurea: „Cel mai bun medicament pentru întreg organismul”

La cât timp după masă ar trebui să ieși la o plimbare

Acum că te-am convins că o plimbare după masă este o idee excelentă, este momentul să discutăm despre timpul pe care trebuie să ți-l petreci în natură, pentru cele mai bune rezultate. Potrivit specialiștilor, ar trebui să te simți liber să faci o plimbare pe îndelete imediat după masă. Cu toate acestea, dacă intenționezi să faci o activitate mai intensă, precum ar fi alergatul, specialiștii recomandă să aștepți cel puțin 30 de minute după ce ai terminat de mâncat ultima masă.

Totodată, nu trebuie să petreci prea mult timp în natură, pentru a profita de beneficiile mișcării. Specialiștii spun că o perioadă de mers pe jos de 10-15 minute este, în general, considerată suficientă, ceea ce o face și mai ușor de implementat în rutina ta zilnică. Nu uita, de asemenea, să respiri adânc și să faci pași relaxați și lenți în timpul mersului. Acest lucru te va ajuta să obții cele mai bune beneficii și să te bucuri de o digestie sănătoasă pentru o lungă perioadă de timp.

Citește și: Când va fi cuprinsă România de ger și zăpadă. Mihai Voropchievici, meteo din bătrâni: „Să ne pregătim”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 6 - 12 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care dau lovitura din punct de vedere financiar

Daniela Simulescu

Daniela Simulescu, previziuni în a doua jumătate a anului 2024 pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care vor fi pasionali și posesivi

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Top 3 zodii care își găsesc adevărata iubire după Paşte. Mihai Voropchievici: „Ar putea întâlni pe cineva care să le fure inima”

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Captură video: Voyo

Concurenții de la Survivor All Stars nu s-au mai putut opri din plâns. Ce mesaje au primit de la familie / FOTO

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 4 mai - 11 mai 2024. Zodia care va primi cele mai multe răspunsuri la întrebările profunde

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Horoscop 6 - 12 mai 2024. Cea mai norocoasă zodie: „Voi sunteți cei mai bine aspectați”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”




pixel