Cea mai mare greșeală a femeilor la dietă. Cori Grămescu: „Dacă o zi am chef să mănânc pâine prăjită cu unt, o fac fără mustrări de conștiință”
Data actualizării:
Data publicării:
Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a dezvăluit care este cea mai mare greșeală a femeilor la dietă.

Cori Grămescu a dezvăluit care este cea mai mare greșeală pe care o fac femeile în dieta lor. Nutriționista susține că femeile nu înțeleg pe deplin importanța balanței metabolice și potențialul pe care îl oferă aceasta în cadrul unei diete sănătoase.

„Cea mai mare greșeală a femeilor la dietă este că nu înțeleg balanța metabolică. Înțelegerea balanței metabolice te ajută să poți varia așa cum dorești o dietă, respectând macronutrienții și caloriile și fără să te abați de la obiectivul de slăbire chiar dacă decizi să mănânci la un moment dat preparate care nu-s complet aliniate cu meniul tău de slăbire”, a spus Cori Grămescu.

Regulile sale pentru dietă flexibilă, care funcționează perfect de aproximativ 20 de ani, sunt următoarele:

„- respect caloriile pe o săptămână, nu zi de zi

- respect ținta de proteine zilnic

- respect aportul de fibre de 30 de grame pe zi

- beau 2.5 litri de apă pe zi”, a precizat Cori Grămescu.

„Dacă o zi am chef să mănânc paine prăjită cu unt, o fac fără mustrări de conștiință”

Cori Grămescu a subliniat că, pe lângă aceste reguli, este important ca femeile să-și permită micile plăceri alimentare, fără a se simți vinovate. Pentru a compensa, nutriționista recomandă ajustarea macronutrienților (grăsimi și glucide simple) în zilele următoare.

„În rest, dacă o zi am chef să mănânc paine prăjită cu unt, o fac fără mustrări de conștiință, pentru ca îmi ajustez macronutrienții (grăsimi și glucide simple) în zilele următoare ca să acomodeze micile plăceri zilnice.

3 ouă îmi acoperă necesarul de proteine la o masă, iar zilele următoare o să mănânc mai puține grăsimi. Am folosit 40 de grame de salată verde și 60 de grame de pâine cu maia, iar la mesele următoare cresc legumele ca să îmi acopăr fibrele necesare pt azi.

La fel funcționează și cu dulciuri etc - câtă vreme mâncați proteinele corect la fiecare masă, nu crește pofta de mâncare după dulciuri”, a mai adăugat Cori Grămescu.

Cele mai frecvente greșeli pe care le fac femeile când vor să slăbească

Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a dezvăluit care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac femeile atunci când vor să scape de kilogramele în plus. 

„Vorbesc zilnic cu zeci de femei care vor să slăbească. Cele mai multe dintre ele nu vor reuși prea curând, și iată care sunt cele mai comune 5 greșeli care îmi spun ca nu au mindsetul potrivit pentru a slăbi:

- nu dorm destul - dacă nu dormi 6.5 ore pe noapte îți va fi foame, crește pofta de dulce, nu ai motivație și energie pentru toate deciziile de lungă durată pe care le presupune un proces de slăbire.

- nu gătesc acasă - comandă mai ales mâncare de pe aplicații și mănâncă semipreparate - mâncarea ultra procesată crește poftele alimentare, are calorii lipsite de beneficii nutriționale și de regulă are prea multe grăsimi și carbs simpli și prea puține proteine pentru slăbire.

- dulciurile reprezintă modalitatea prin care își gestionează orice emoție, de la plictiseală la tristețe sau bucurie. 

- își propune să încerce să slăbească, nu își propune să reușească cu orice preț. Încercatul permanent este o fugă constantă de responsabilitate și maturizare în relația cu mâncarea. Când îți propui să încerci, ajungi inevitabil…ÎN CERC.

Dacă identificați astfel de automatisme la voi, există totuși soluții să reușiți să vă repoziționati mental, dar primul pas e să le conștientizați”, a spus Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, pe rețelele sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Diete


DC Media Group Audience

Alina Bădic horoscop

Alina Bădic horoscop 7 - 13 aprilie 2024. Zodia care va începe lucruri de mare forță în zilele următoare

Dr. Marius Sava

Greșeala care ne îmbolnăvește colonul. Dr. Sava: Cel mai sănătos mod de a sta pe WC. Elimini tot

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 8 - 14 aprilie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care primește vești excelente

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Hecenii

Ansamblul „Hecenii” din Republica Moldova, Golden Buzz la Românii au Talent. Bobonete: Nu a fost un dans popular, a fost un fel de haka al dansurilor populare

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Zanni îl desființează pe Andrei Ciobanu: „Nu mai ai cum să fii nici cu roșu, nici albastru. Ar trebui să se facă culoarea trădătorilor”

Sursă foto: Freepik/Mateus Andre

Nu mai consuma acest ulei! Dăunează creierului și ficatului, potrivit unui studiu recent

 Mariana Cojocaru. Captură video: YouTube/ Playtech Stiri

Horoscop 8 - 14 aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic horoscop 7 - 13 aprilie 2024. Protecție divină pentru o zodie! Creștere spectaculoasă din punct de vedere ierarhic

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic horoscop 7 - 13 aprilie 2024. Previziuni pentru Rac și Leu

Sursa foto: Oana Moșneagu, Instagram

Cristina Ciobănașu, mesaj după ce Vlad Gherman, fostul ei iubit, s-a căsătorit cu Oana Moșneagu

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Horoscop 8 - 14 aprilie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
pixel