Cea mai savuroasă rețetă cu rulou din carne tocată de porc în sos propriu
Data actualizării:
Data publicării:
Ce poate fi mai potrivit, pe vremea rece, decât un prânz cald, gustos și delicios, servit în familie sau oricând într-o pauză binemeritată după muncă.

Această rețetă este cea mai potrivită pentru a impresiona familia, rudele sau chiar invitații care îți pășesc pentru prima oară pragul casei.

 

Ingrediente: 

700 g carne de porc, 200 g ceapă, 2 ouă, 5 g pătrunjel verde, 150 g morcovi, 100 g păstârnac și pătrunjel rădăcină, 2 g piper, 200 g smântână, 100 g făină, 300 g prapur de porc, 100 ml ulei și supă oase 800 ml. 

Proces tehnologic:

Carnea se tocă cu robotul de bucătărie. Prapurul se ține în apă caldă pentru a se desface. Ceapa de toacă mărunt și se opărește. Morcovii, păstârnacul și pătrunjelul rădăcină se curăță, se spală și se taie felii. Pătrunjelul verde se taie foarte fin. 

Modul de preparare

Carnea tocată se amestecă cu ceapă, piper, ouă, sare și pătrunjel verde. Compoziția obișnuită se împarte în două, se așază peste bucata de prapur și se rulează. Ruloul obținut se așază într-o tavă unsă cu ulei. Se unge ruloul cu ulei, iar de jur împrejur se așază felii de morcovi, păstârnac, și pătrunjel rădăcină și se introduce tava la cuptor la foc potrivit, pentru a se frige. 

Ruloul fript se scoate pe un platou, se lasă să se răcească puțin și se porționează îm 20  de bucăți ( câte 2 bucăți la o porție). Sosul se prepară din 50 ml ulei, în care se adaugă făină dizolvată în apă rece, supă de oase. smântână și sare.

Servirea

Preparatul se servește cald, cu sos deasupra. Se poate servi și cu garnitură din piure de cartofi sau cu pilaf. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Florentina Arcu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: carne porc  prânz  rețetă 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel