Cei 7 factori care ne ajută în viață, dezvăluiți de Leon Dănăilă: „Dacă nu ai asta în activitatea pe care o duci zilnic, atunci te degradezi”
Data publicării:
Leon Dănăilă, unul dintre cei mai buni neurochirurgi din lume, a făcut o listă cu principalii 7 factori care nu ajută în viață.

Academicianul Leon Dănăilă, reputat medic neurochirurg, cercetător şi inventator, a vorbit recent despre elementele esențiale pentru menținerea unei vieți echilibrate și sănătoase. În cadrul podcastului „Gând la Gând cu Teo”, acesta a subliniat faptul că există mai mulți factori care contribuie la starea de bine a unui individ. Reputatul profesor a subliniat că toți acești factori trebuie integrați în viața de zi cu zi pentru a avea o activitate sănătoasă, fericită și echilibrată.

Te-ar putea interesa și: Metodele lui Leon Dănăilă, unul dintre cei mai mari neurochirurgi din România, pentru a deveni mai deștept: „Sigur va deveni mai inteligent decât ceilalți”

Cei 7 factori care ne ajută în viață, dezvăluiți de Leon Dănăilă: „Dacă nu ai asta în activitatea pe care o duci zilnic, atunci te degradezi”

Primul factor menționat este activitatea fizică, care joacă un rol esențial în menținerea sănătății. Un adult ar trebui să facă cel puțin 30 de minute de exerciții fizice pe zi pentru a se bucura de o stare generală bună.

Următorii doi factori sunt succesele și satisfacțiile. Academicianul Leon Dănăilă subliniază că fără realizări și mulțumiri în activitatea zilnică, o persoană poate suferi o degradare a stării de bine, chiar dacă urmează un regim alimentar echilibrat. Realizările profesionale și personale sunt cruciale pentru menținerea echilibrului psihic.

Spiritualitatea este al patrulea factor de luat în considerare. Rugăciunea poate avea, de asemenea, un impact benefic asupra sănătății mintale și fizice, oferind o stare de liniște interioară.

Al cincilea factor este sprijinul moral oferit de cei din jur. Leon Dănăilă atrage atenția că, fără susținerea societății și a celor apropiați, o persoană poate deveni vulnerabilă din punct de vedere emoțional, ceea ce poate duce la o predispoziție crescută către diverse afecțiuni.

Regimul alimentar este al șaselea factor, extrem de important pentru sănătatea generală. Reputatul profesor a criticat regimul alimentar occidental, caracterizat prin consumul de alimente de tip fast food, bogate în zahăr și grăsimi. Deși sunt gustoase, afectează în mod negativ sănătatea.

„Sunt 7 factori de care un individ trebuie să țină cont pentru a deveni benefic și cu o activitate fericită.

În primul rând avem activitatea fizică. Este foarte importantă. Un adult trebuie să facă cel puțin 30 de minute de minute pe zi de activitate.

Succesele și satisfacțiile sunt alți doi factori. Dacă nu ai succese și satisfacții în activitatea pe care o duci zilnic, atunci te degradezi. Poți să ai cel mai bun regim, să mănânci numai legume și fructe. Dacă nu ai satisfacții și succese, te degradezi, nu este bine.

De asemenea, avem spiritualitatea. Rugăciunea este și ea foarte importantă.

Activitatea morală și sprijinul moral pe care îl primim de la societate au mare importanță. Dacă nu te sprijină nimeni și toți îți dau cu piciorul, din nou, ai o activitate nefericită care îți diminuează starea de imunitate a organismului, care, la rândul ei, favorizează contactarea anumitor boli și agravarea celor existente.

5. Regimul alimentar este foarte important. Regimurile alimentare sunt de mai multe feluri. Cel mai malefic pentru noi este regimul occidental, asta pentru că noi suntem foarte grăbiți și luăm de la fast food, mâncăm repede ceva cu zahăr, cu grăsime. Ele sunt bune la gust, dar fac rău asupra organismului nostru”, a spus Leon Dănăilă, în cadrul podcastului „Gând la Gând cu Teo”. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate



Adevăruri ascunse/ YouTube

Horoscop 30 septembrie - 6 octombrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o trădare profundă

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top trei zodii norocoase la moșteniri. Mihai Voropchievici: „Toamna va fi plină de abundență pentru ei”

Sursă foto: Facebook/Daiana Prodan

Daiana, atac dur la adresa lui Radu Vâlcan. Imaginile care nu s-au văzut la TV: „Se lua de mine! Mă atacau foarte mult. Nu au dat chestiile astea la televizor” 

Captură video: YouTube/Emisiuni Prima TV

Marian Golea, horoscop chinezesc pentru luna octombrie. Zodia care ar putea să primească o sumă de bani

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 30 septembrie - 6 octombrie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Sursă foto: Freepick/ pikisuperstar

Cele patru zodii care vor avea doar noroc în octombrie. Va fi o lună cu reușite pe toate planurile

Captură video: YouTube/Un show păcătos

Marcel de la Insula Iubirii, criză de gelozie. Ispita a răbufnit și a spart tot ce i-a ieșit în cale / Video

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 30 septembrie - 6 octombrie. Cei mai săritori nativi ai zodiacului

Captură video: YouTube/Canal33

Camelia Pătrășcanu, horoscop pentru luna octombrie. Previziuni pentru toate zodiile

Sursa foto: pexels.com

Cele trei zodii care își vor găsi dragostea adevărată. Norocul le surâde când se așteaptă mai puțin

Captură video: YouTube/AntenaStars

Avocatul Adrian Cuculis, foc și pară pe Dan Capatos: „De 15 ani de când fac emisiuni publice nu mi s-a întâmplat asta. Nu uita că vorbești cu un avocat!”

Sursă foto: Freepik

Fructul bogat în proteine care crește masa muscular și ajută la întărirea oaselor




pixel