Lidia Buble a aflat că este înșelată chiar de la amanta iubitului ei. Cine era, de fapt, femeia cu care bărbatul trăia o viață dublă: „Am avut un mare șoc”
INGREDIENTE:
240 g biscuiți digestivi sau simpli
120 g unt topit
300 ml smântână lichidă (de gătit)
5 ouă (4 ouă și 1 gălbenuș)
4 linguri de amidon
800 g cremă de brânză
1 vârf de linguriță de scorțișoară
esență de vanilie
1 lime sau lămâie
400 g smântână normală
240 g zahăr
MOD DE PREPARARE:
Se mărunțesc biscuiții până ce capătă textura pesmetului, apoi se adaugă scorțișoara și untul topit. Se amestecă bine și se lasă la o parte. Apoi, într-un alt bol, se amestecă crema de brânză și zahărul, până ce el se topește. După aceea, se adaugă smântâna, inclusiv cea lichidă, și se amestecă bine.
Se adaugă acum și ouăle, unul câte unul, după care amidonul, se continuă amestecatul foarte bine pentru a preveni formarea cocoloașelor. Se pune apoi și esența de vanilie, coaja rasă de lime sau lămâie. Se stoarce și jumătate de lime în compoziție.
Pentru a coace prăjitura se folosește o hârtie de copt. Într-o primă etapă, se toarnă amestecul de biscuiți și unt topit, apăsând foarte bine pentru a fi presărat în mod egal peste tot. Se bagă la frigider, vreme de zece minute, ca să se întărească. După ce se scoate forma de la frigider, se tapetează pereții cu un și se toarnă toată compoziția cremei de brânză ce a fost preparată anterior.
Se încinge apoi cuptorul în prealabil, la 225 de grade C. Se introduce forma de copt și se lasă acolo vreme de zece minute. După aceste zece minute, se reduce temperatura la 110 grade C și se mai lasă la copt vreme de 25-30 de minute. Se oprește cuptorul și se lasă preparatul înăuntru pentru încă o oră. Apoi se pune forma de copt la frigider ca să se răcească.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: cheesecake desert rețetă sorin bontea
Daniela Simulescu, astrolog DC...