Cel mai bun fruct pentru slăbit, potrivit nutriționiștilor. Beneficii neașteptate pentru sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Este posibil să știți deja că niciun aliment nu poate duce la pierderea în greutate. Mai degrabă, este vorba de o combinație de factori - ce mâncați, cum mâncați și cât de mult mâncați - care ar putea avea un impact asupra slăbitului. Cu toate astea, un anumit fruct are capacitatea de a favoriza scăderea în greutate. Iată cum: 

Legumele și fructele, de exemplu, sunt vitale pentru menținerea unei greutăți sănătoase. În timp ce toate legumele și fructele oferă o serie de substanțe nutritive care contribuie la o stare bună de sănătate, anumite legume și fructe, cum ar fi zmeura, ar putea fi mai benefice pentru pierderea în greutate, potrivit Eatingwell.


De ce fructele pot ajuta la pierderea în greutate

În comparație cu alte alimente, cum ar fi gustările sărate, deserturile dulci și băuturile îndulcite, majoritatea fructelor întregi sunt bogate în nutrienți și sărace în calorii. Fructele sunt bogate atât în fibre, cât și în apă, ceea ce înseamnă că adaugă volum meselor. Acest lucru înseamnă că puteți mânca aceeași cantitate de alimente, dar să consumați mai puține calorii, potrivit Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Ajută la reducerea senzației de foame

În cazul fructelor, trebuie să le mestecați mult pentru a le descompune. (Gândiți-vă la consumul unui măr.) Prin urmare, consumul adecvat de fructe și legume poate ajuta la încetinirea ritmului în care mâncați, potrivit unui studiu din 2020 publicat în Nutrients. A vă lua timp pentru a mesteca oferă numeroase beneficii, inclusiv pentru a vă acorda semnalele de foame și de sațietate.

Zmeura - cel mai bun fruct pentru slăbit

Dacă obiectivul tău este să slăbești, asigură-te că mănânci zmeură. Aceste fructe mici și dulci sunt pline de fibre, antioxidanți și antioxidanți și au un gust dulce satisfăcător. Iată cum pot susține pierderea în greutate.

 

Sunt bogate în fibre

O cană de zmeură, atât proaspătă, cât și congelată, oferă aproape 10 grame de fibre, potrivit USDA. Aceasta reprezintă aproximativ o treime din aportul zilnic de fibre recomandat pentru bărbați și femei, conform Ghidului dietetic pentru americani. Fibrele prezintă numeroase beneficii. Pe lângă faptul că favorizează pierderea în greutate, fibrele ajută la menținerea regularității, încetinesc digestia și previn vârfurile bruște ale glicemiei pentru o energie mai constantă pe tot parcursul zilei.

Mai mult, bacteriile din intestinul dumneavoastră se hrănesc cu fibre. Prin urmare, consumul de fibre este esențial pentru un microbiom intestinal divers și echilibrat, care joacă un rol în alte aspecte ale sănătății dumneavoastră, cum ar fi funcționarea sistemului imunitar.


Proprietăți antiinflamatorii

Antioxidanții care se găsesc în legume și fructe joacă un rol imens în protejarea celulelor corpului dumneavoastră prin neutralizarea radicalilor liberi dăunători pentru a reduce inflamațiile care cauzează boli. Și trebuie doar să te uiți la superba nuanță roșie a zmeurei pentru a ști că sunt pline de antioxidanți. De fapt, zmeura este plină de antioxidanți specifici numiți antociani, potrivit unui studiu publicat în Journal of Berry Research în 2019. Fructele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina C, un alt antioxidant.

Dulci în mod natural

Zmeura conține zahăr natural care vă poate satisface pofta de dulce. Mănâncă-le simple sau adaugă-le într-un bol de cereale cu iaurt, salate, deserturi și multe altele.

 


Alte lucruri de luat în considerare atunci când încercați să pierdeți în greutate

Înainte de a începe călătoria de pierdere în greutate, luați în considerare obiectivele și motivația dumneavoastră. De exemplu, obiectivul dvs. ar putea fi scăderea glicemiei sau a tensiunii arteriale pentru a reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 sau boli de inimă. De asemenea, s-ar putea să doriți să slăbiți pentru a vă putea mișca mai ușor fără disconfort sau pentru a putea să vă urmăriți copiii în parc.

Nu uitați că pierderea în greutate nu înseamnă atingerea unui anumit număr pe cântar, ci, așa cum spune CDC, este un stil de viață care implică o dietă sănătoasă, activitate fizică regulată și alte obiceiuri sănătoase. Pierderea în greutate nu se întâmplă peste noapte și necesită angajament și schimbări ale stilului de viață pentru a se menține pe termen lung, conform cercetării din 2019 din Medical Clinics in North America. În plus, dacă aveți un istoric de tulburări de alimentație, dieta poate fi un factor de risc pentru declanșarea simptomelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu
Categorie: Diete
Tagurile articolului: dietă  fructe  slabit  zmeura 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel