Cel mai bun remediu pentru un creier sănătos: „Te ajută și în procesul de slăbire și te apără de boli”. Toată lumea îl are în bucătărie
Data publicării:
Florentina Opriș a dezvăluit beneficiile miraculoase ale rozmarinului.

Există un aliat extrem de important al memoriei, dar și al unui creier sănătos, pe care trebuie neapărat să-l introduci de acum în rutina și alimentația ta zilnică, dacă nu ai făcut-o până acum, căci este vorba despre un ingredient extrem de popular. Concret, vorbim despre rozmarin, condimentul folosit de gospodine în prepararea cartofilor, dar și fripturilor. Totuși, Florentina Opriș spune că nu ar trebui să ne rezumăm doar la aceste lucruri, întrucât gama sa de utilizare este una mult mai mare de atât. Mai mult, pe lângă beneficiile pe care ți le-am spus mai sus, această plantă mai are și alte avantaje uimitoare asupra organismului.

„Știți care e cel mai bun remediu când vorbim de memorie sau de creier sănătos și de o minte clară? Rozmarinul. Poate până acum te gândeai că el este bun doar în mâncărurile cu carne. Nu. De azi înainte fă-ți un ceai de rozmarin, o să-ți spun cum să-l prepari sau toacă frunze de rozmarin în salată și o să-mi dai dreptate că te ajută și când vorbim de o digestie bună, și când vorbim de capacitatea ta de memorare, dar și de a te apăra de boli ale sistemului nervos.

Pe de altă parte, ține minte un lucru foarte important: întărește procesul imunitar, te ajută și în procesul de slăbire, dar și în circulația sângelui. Ai toate motivele pentru care să introduci rozmarinul în alimentația ta fie sub formă de ceai, fie tocat  în salată sau supe creme.”, a dezvăluit Florentina Opriș pe rețelele de socializare. 

Citește și: Rețetă de ciorbă de miel. Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite: „Va fi mult mai gustoasă dacă faci asta”. Secretele pe care nu le știai

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Florentina Opris (@florentinaopris)

Alimentele de evitat pentru sănătatea creierului

Revenind la sănătatea mintală, pe lângă alimentele bune pe care trebuie să le consumi pentru un creier sănătos, este necesar să eviți și câteva obiceiuri, care nu vor face decât să-ți afecteze memoria pe termen lung. Despre toate aceste lucruri ne vorbea în exclusivitate nutriționistul Wasin Nazer, care spune că trebuie să ne ferim cât mai mult de ele. 

„Primul pas este să spunem ce să nu consumăm pentru sănătatea creierului. Alcoolul, fumatul, distrug creierul, drogurile, dacă ne îndepărtăm de ele, am rezolvat jumătate de problemă. După, venim cu suplimente. Gama de top, după mine, este peștele, somonul, conține zinc, vitamina D, omega3. După, mai e nuca, pe care o găsim peste tot, e foarte bună de consum. Le consumăm cu moderație, nu consumăm un kg de nucă.”, a declarat nutriționistul Wasim Nazer, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola.

VEZI și: Sorin Bontea, rețetă de pască fără aluat: „Nu e complicat și e foarte rapidă”. Secretele pentru cel mai bun desert de pe masa de Paște

Consumă asta pentru o sănătate mintală perfectă

Când vine vorba de lista de alimente bune pentru creier, nu trebui să uiți să mai incluzi aici, pe lângă rozmarin, uleiul de măsline, dar și anumite semințe și alune, niște ingrediente extrem de versatile, care te vor menține însă sănătos pe termen lung. 

„Uleiul de măsline, dacă e sănătos, presat la rece, e foarte bun să consumi o linguriță dimineața, dar dacă consumi mai mult, te îngrași, deja nu mai devine sănătos. Lingurița o poți lua pe stomacul gol, dacă mai pui și puțină lămâie, e perfect. Mai avem stafidele, susanul, broccoli, trebuie să le includem în meniul zilnic. Semințele de floarea soarelui, dar să nu consumăm mult. Tot ce zic eu îngrașă foarte mult, dar aceste grăsimi pe care le conțin ajută foarte mult creierul. Și migdalele sunt bune. Ca legume e tot ce e verde, astea sunt esențiale. Ficatul mai e foarte important, iar noi nu consumăm mult.”, mai spune specialistul.

Citește și: Mihaela Bilic, contrazisă în direct după ce a spus că produsele făinoase sunt bune: „Cunosc nutriționiști care spun că ele ne fac rău. Ea spune exact invers”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”

Teo Trandafir, pască fără aluat, sursa foto Instagram/ captură video Youtube, chef Sorin Bontea

Teo Trandafir, rețetă delicioasă de pască cu brânză dulce fără aluat: „Pentru cei ce nu au apucat să o testeze”. Cum se menține în formă de sărbători




pixel