Viorel Lis a ajuns la spital! Oana Lis a făcut dezvăluiri despre starea de sănătate a fostului edil
INGREDIENTE
8 ouă proaspete 300 g zahăr 250 g margarină (sau unt dacă nu folosești margarină) 225 g făină 1 litru lapte călduț 2 pliculețe zahăr vanilat
MOD DE PREPARARE
Margarina sau untul se topește la microunde sau la foc mic și o lași la răcit, separi albușurile de gălbenușuri. Într-un castron mai mare, pui gălbenușurile și peste ele pui zahărul și zahărul vanilat, amesteci bine bine până se încorporează toate și își dublează volumul, torni margarină (sau untul) topit/a și răcit/a.
Amesteci din nou bine de tot, adaugi făină cernută, amesteci din nou până se încorporează toată făînă, apoi torni încet și cu grijă laptele călduț amestecând încontinuu până obții o compoziție mai subțire decât cea pentru clătite. Albușurile le bați cu un praf de sare, și le încorporezi ușor în aluatul de mai sus.
Obții o compoziție cam că o smântână, o torni in tavă unsă cu unt și tapetata cu făină exact așa cum este. O dai la cuptorul încins cam 45-50 de minute. Foarte important este că în timpul coptului să NU deschizi deloc ușa cuptorului! Abia după cele 45 de minute poți deschide.
Dacă pe deasupra arată că un pandișpan și se ține de marginile tăvii, atunci e gata, dacă nu, o mai lași un pic la copt. Imediat ce o scoți din cuptor, ea se va lasă un pic, așa și trebuie. O lași să se răcească complet (cel puțin 3 ore, sau peste noapte chiar), altfel nu se taie bine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Florentina Arcu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: dietă prajitura rețetă