Cel mai nociv lucru pe care mulți români îl fac în vacanță. Medicul Vlad Ciurea: „Toate aceste suprasolicitări care vin din afară şi care vă conturbă creierul”
Data publicării:
Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit care este cel mai nociv lucru pe care românii obișnuiesc să-l facă în vacanță. 

Medicul Vlad Ciurea a oferit o serie de sfaturi pentru cei care pleacă în vacanță. Celebrul neurochirurg susține că există anumite obiceiuri nocive, care ne suprasolicită creierul și nu ne permite să ne relaxăm în vacanță, așa cum ne propunem. 

Cel mai nociv lucru pe care mulți români îl fac în vacanță

„Dacă mergeţi într-o vacanţă, faceţi tot posibilul să lăsaţi telefoanele, mailuri, să lăsaţi toate aceste suprasolicitări care vin din afară şi care vă conturbă creierul.

O solicitare, de exemplu, de la serviciu, într-o insulă grecească, îţi conturbă tot şi tot nu o rezolvi şi ţi-ai stricat vacanţa respectivă.

S-a inventat weekend-ul. Folosiţi-l! S-a inventat concediul. Folosiţi-l! S-a inventat relaxarea. Folosiţi-o! S-a inventat pădurea. Încă mai avem păduri. Vă rog să le folosiţi!”, a afirmat neurochirurgul Vlad Ciurea, unul dintre cei mai cunoscuți medici din România.

Greșeala care afectează creierul și pe care vârstinicii o fac adesea

Medicul Vlad Ciurea a precizat că este foarte important să ne hidratăm. 

„Am primit de multe ori întrebarea: <>. Înainte să înșir o întreagă listă cu alimente și nutrienți care nu ar trebui să lipsească din dieta noastră, mereu precizez: în primul rând este important să ne hidratăm corespunzător”, a explicat renumitul neurochirurg, într-o postare pe Facebook.

Celebrul neurochirurg a precizat că lipsa hidratării are efecte nocive pentru creierul uman. 

„Așa spun toate datele obținute din literatura de specialitate. În practică, dacă vedem o persoană mai în vârstă care face un RMN, ne grăbim să punem diagnostic:<<Aaaa, atrofie cerebrală>>. Nu! Persoanele în vârstă sunt persoane care se hidratează foarte puțin, nu vor să bea apă și atunci apare acea deshidratare a encefalului, care se vede pe RMN. Deci trebuie să bem apă, indiferent de vârstă, pentru că ne menține cât mai tineri. Am scris pe larg despre alimentele și obiceiurile alimentare care ne pot ajuta să ne menținem creierul sănătos în <<Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor>>”, a mai spus Prof. Dr. Vlad Ciurea.

Dulciurile care sunt sănătoase pentru creier

”Să mergem puțin spre dulce, dar dulcele care îi place creierului. Nu-i place orice! Este un organism foarte mofturos.Trebuie să îi dai miere, ciocolată seacă, nu însiropată. Cacao iar este foarte bună pentru activitatea cerebrală!

Să se mănânce mâncăruri seci, carne cât mai seacă, cât mai fără grăsime, carnea de curcan este recunoscută, pentru că are calorii reduse, peștele slab și salată, salată, salată”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

Doctorul Vlad Ciurea a ținut să precizeze că nu este bine să uităm de apă, deoarece apa curăță organismul, dar și creierul.

”Trebuie să bem apă. Toți uităm. Apa ne spală, ne curăță organismul, ne curăță creierul. De asemenea, se știe din vechime: există un tratament cu ceaiuri în Alzheimer, de prevenție. Și se insistă asupra ceaiurilor care fac prevenție, că sunt bune pentru celula nervoasă. Nu realizezi… Se spune că favorizează un anumit metabolism, că ceaiurile au microelemente care circulă”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea pentru sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori




pixel