Cele mai bune alimente care ajută la arderea grăsimilor. Pot avea un impact semnificativ în dieta ta
Data publicării:
Specialiștii au identificat cele mai bune alimente pentru dieta ta, care favorizează pierdea în greutate.

Frustrările care vin odată cu încercarea de a pierde în greutate pot fi uneori destul de mari, mai ales dacă dietele nu funcționează, motiv pentru care mulți oameni apelează la anumite produse care promit efecte miraculoase în timp scurt. Din nefericire însă, nu numai că aceste produse nu funcționează pe termen lung, dar pot deveni chiar extrem de dăunătoare pentru sănătatea ta.

Așadar, în timp ce îți propui să elimini cât mai multe alimente din dieta zilnică, pentru o greutate mai mică, specialiștii spun că tot secretul stă, de fapt, în adăugarea unor lucruri care au un impact semnificativ în acest proces. 

Așadar, una dintre cele mai eficiente modalități de a pierde în greutate este să adaugi în meniul zilnic anumite alimente care ard grăsimile, dar care, totodată, sunt și pline de nutrienți extraordinari pentru sănătate, spun specialiștii, potrivit EatThis.

Citește și: Mirela Vaida, rețetă de ciorbă de fasole cu afumătură. Ingredientul secret folosit de prezentatoare: „Pentru o aromă ieșită din comun”

Alimentele care te pot ajuta să slăbești

Somon

Somonul este un tip de pește extrem popular, plin de substanțe nutritive, precum ar fi proteine și grăsimi sănătoase. În primul rând, cantitatea de proteine slabe te poate ajuta să-ți atingi mai repede obiectivele, datorită efectului pozitiv pe care o dietă bogată în proteine îl are asupra pierderii în greutate și a reducerii grăsimii corporale. 

"Peștii grași, precum somonul, au un conținut ridicat de acizi grași omega-3, care au proprietăți antiinflamatorii și pot influența metabolismul grăsimilor", spun specialiștii.

Șunca de curcan

O altă modalitate eficientă de a ajuta la arderea grăsimii este să te asiguri că mănânci suficiente proteine, după cum spuneam și mai sus. 

"Proteinele au un efect termic ridicat, ceea ce înseamnă că organismul tău consumă mai multă energie pentru a digera proteinele în comparație cu grăsimile și carbohidrații. În plus, o dietă bogată în proteine te poate ajuta să te simți mai sătul, ceea ce poate duce la reducerea aportului de calorii și la pierderea în greutate.", mai spun specialiștii. 

O modalitate ușoară, delicioasă și versatilă de a obține mai mult proteine este cu ajutorul feliilor de șuncă de curcan. 

VEZI și: Metoda de depozitare care strică brânza. Mihaela Bilic, semnal de alarmă: „Determină apariția unui mucegai alb”

Ardei iute

Ardeii iuți nu sunt buni doar pentru a adăuga un plus de savoare mâncărurilor tale preferate, ci ei pot avea un rol semnificativ și în procesul de pierdere în greutate.

"Capsaicina din ardeii iuți poate crește temporar metabolismul prin promovarea termogenezei, care este procesul de producere al căldurii în organism. Acest efect este relativ mic, dar, în timp, poate contribui la pierderea de grăsime.", continuă specialiștii.

Scorțișoara

Fie că o presari pe terciul de ovăz de dimineață, fie că adaugi un strop la cafeaua cu lapte de dimineață, specialiștii spun că ea te poate ajuta mult în obiectivele de pierdere a grăsimilor.

"S-a constatat faptul că scorțișoara ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și îmbunătățește sensibilitatea la insulină, iar nivelul stabil al zahărului din sânge poate reduce poftele și mâncatul în exces, ajutând astfel la gestionarea greutății.", spun specialiștii

Un studiu mai recent, publicat în Journal of Food Biochemistry, a constatat că suplimentarea scorțișoarei a fost legată atât de reducerea IMC, cât și de greutatea corporală în ansamblu.

Fasolea neagră

Dacă nu mănânci fasole neagră în mod regulat, pierzi o modalitate importantă de a consuma mai multe fibre și proteine, precum și de a pierde mai multă grăsime corporală. În primul rând, fasolea neagră este încărcată cu 15 grame de fibre și proteine per cană, cifre care sunt greu de obținut cu multe alte alimente.

VEZI și: Simona Gherghe, rețetă simplă de supă de roșii: „E vedeta casei noastre. A ieșit un deliciu”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: alimente  dietă  pierdera grasimilor 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel