Cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii. Mihaela Bilic: „Sunt prietenoase cu digestia și cu silueta”
Data publicării:
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt fructele prietenoase cu digestia, dar și cu silueta.

Vara aduce cu sine fructe care sunt nu doar delicioase, ci și benefice pentru sănătate. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt fructele ideale în această perioadă.

Cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii. Mihaela Bilic: „Sunt prietenoase cu digestia și cu silueta”

Caisele și piersicile, care se găsesc din iunie până în august, sunt fructe ideale pentru această perioadă datorită proprietăților lor. Acestea parfumate, zemoase și, în plus, prietenoase cu digestia și silueta. Potrivit Mihaelei Bilic, caisele, în special, sunt considerate desertul perfect al verii. Spre deosebire de pepeni și struguri, caisele satisfac pofta de dulce fără a avea multe calorii. Acest lucru se datorează conținutului mare de pectine și sorbitol. Pectinele, fibre solubile, se umflă la contactul cu apa, crescând senzația de sațietate și limitând absorbția de grăsimi și zaharuri în sânge. Sorbitolul, un alcool de zahăr, are un gust dulce dar conține cu 30% mai puține calorii și se absoarbe lent.

„Sunt prin definiție fructele verii. Sunt portocalii, parfumate și zemoase. Sunt prietenoase cu digestia și cu silueta. Este vorba de caise și piersici de care trebuie să profităm, sezonul lor e scurt și ține doar 3 luni pe an, din iunie până în august.

De ce putem considera caisele desertul ideal al verii? Spre deosebire de pepeni și struguri, caisele satisfac eficient pofta de dulce și nu îngrașă. Secretul stă în conținutul mare de pectine și sorbitol. Pectinele sunt fibre solubile care se umflă la contactul cu apa, cresc senzația de sațietate și reduc absorția de grăsimi și zahăr în sînge. Sorbitolul este un alcool de zahăr care satisface gustul dulce, dar are 30% mai puține calorii și se absoarbe lent/parțial”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa și: Mihaela Bilic, top patru preparate delicioase pentru zilele toride de vară: „Vă promit ca e gata în 20 de minute!”

„Avem și beneficii la capitolul protecție solară”

De asemenea, caisele și piersicile oferă beneficii și la capitolul protecție solară. Potrivit medicului nutriționist, culoarea portocalie a acestor fructe provine de la pigmenții vegetali cu acțiune antioxidantă, cum ar fi betacarotenul, care ajută pielea să se bronzeze uniform, și licopenul, care protejează împotriva îmbătrânirii premature și a efectelor dăunătoare ale razelor ultraviolete. În plus, conținutul ridicat de potasiu ajută la menținerea unui echilibru adecvat al hidratării organismului, făcând caisele și piersicile o alegere excelentă pentru vara aceasta.

„Avem și beneficii la capitolul protecție solară: culoarea portocalie din caise și piersici este dată de pigmenți vegetali cu acțiune antioxidantă. Primul este betacarotenul, un precursor de vitamina A care ajută pielea să se bronzeze rapid și frumos. Celălalt este licopenul, o substanță care protejează pielea de îmbătrânire și de acționa nocivă a razelor ultraviolete. Și dacă vă spun că au un conținut mare de potasiu, care echilibrează gradul de hidratare al organismului, nu-i așa că o să puneți în geanta de plajă și niște caise/piersici bine coapte?”, a mai precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa și: Exercițiul banal care te ajută să reduci semnificativ stresul. Doctor Mihail: „Câinele, înainte să adoarmă seara, face asta”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate



sursa foto: Ozana Barabancea, Facebook

Ozana Barabancea, despre excluderea din juriul „Te Cunosc de Undeva”: „Niciodată nu mi s-a dat o explicație”

Sursă foto: Antena 1

Dany Boy a făcut-o cu ouă și cu oțet pe Mădălina Maricuț, fosta ispită de la Insula Iubirii. A spus public adevăratul motiv al despărțirii

Captură video: Pro TV. Captură video: Facebook/Poftiți pe la noi

Cătălin Cazacu nu s-a putut abține și a spus public ce crede despre Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu: „Na, pot să se supere pe mine”

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o săptămână excelentă

Captură video: Antena Stars. Sursă foto: Facebook/Larisa Uță

Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea, îl atacă pe Capatos! Prezentatorul TV i-a dat replica în direct la TV: „D-aia te-ai dus la Bursucu”

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Cornel de la Insula Iubirii nu s-a potolit nici după plecarea din emisiune, deși știa că Iustina e însărcinată. Ispita Loredana aruncă bomba

Sursă foto: Captură video „un PODCAST misto By Bursucu'”

Larisa Uță, mărturisiri cutremurătoare despre căsnicia cu Alin Oprea: „A fost și este alcoolic”

Captură video: Antena Stars. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Alin Oprea tună și fulgeră, după ce Larisa Uță a mărturisit că nu i-a fost infidelă. A spus în direct la TV cu cine l-ar fi înșelat, de fapt, fosta soție: „Au fost trei bărbați diferiți”

Captură video: Pro TV

Cătălin Cazacu, declarații neașteptate despre Lora în direct la TV. S-a dat de gol: „Stai, iartă-mă. Dăm înapoi”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 4 zodii cu noroc la bani în această toamnă. Mihai Voropchievici: „Sunt șanse mari să primești o mărire de salariu”

Sursă foto: Captură foto Facebook Larisa Uță

Ce avere au de împărțit Alin Oprea și Larisa Uță. Femeia a dat cărțile pe față

Sursă foto: Instagram Alin Oprea/Podcast „ un PODCAST mișto By Bursucu'”

Alin Oprea, replică tăioasă după declarațiile fostei soții. Artistul a desființat-o: „Femeia asta a fost blestemul vieții mele”




pixel