Cele mai bune moduri de a proteja animalele de companie în timpul iernii. Sfatul medicilor veterinari
Data actualizării:
Data publicării:
Iarna este un anotimp rece. Asigurați-vă că patrupezii familiei dvs. rămân în siguranță și la căldură, urmând aceste instrucțiuni simple.

1. Păstrați animalele de companie la adăpost

Țineți animalele de companie în casă, alături de dumneavoastră și de familie. În niciun caz nu trebuie lăsate pisicile de companie în aer liber, chiar dacă acestea umblă afară în alte anotimpuri. Câinii sunt mai fericiți atunci când sunt scoși frecvent afară pentru plimbări și exerciții fizice, dar sunt ținuți în casă în restul timpului. Nu lăsați animalele de companie în aer liber atunci când temperatura scade.

Dacă câinele tău se află afară o mare parte din zi, indiferent de motiv, trebuie să fie protejat de un adăpost uscat, fără curent de aer, care este suficient de mare pentru a-i permite să se miște confortabil, dar suficient de mic pentru a reține căldura corpului. 

Animalele de companie care petrec mult timp în aer liber au nevoie de mai multă hrană iarna, deoarece menținerea căldurii epuizează energia. Verificați în mod regulat vasul de apă al animalului dumneavoastră de companie pentru a vă asigura că apa este proaspătă și neînghețată. Folosiți boluri de plastic pentru mâncare și apă; atunci când temperatura este scăzută, limba animalului dvs. de companie se poate lipi și îngheța de metal.

2. Împachetați, ștergeți

Indiferent de temperatură, răcirea vântului poate amenința viața unui animal de companie. Pielea expusă de pe nas, urechi și labe sunt expuse riscului de degerături și hipotermie în timpul valurilor de frig extrem. Din acest motiv, câinii cu părul scurt se simt adesea mai confortabil purtând un pulover - chiar și în timpul plimbărilor scurte.

Sarea de stâncă și alte substanțe chimice folosite pentru a topi zăpada și gheața pot irita pernuțele picioarelor animalului dumneavoastră de companie. Ștergeți toate lăbuțele cu un prosop umed înainte ca animalul dvs. de companie să le lingă și să își irite gura.

3. Îndepărtarea otrăvurilor comune

Antigelul este o otravă mortală, dar are un gust dulce care poate atrage animalele și copiii. Ștergeți imediat orice deversare de antigel și păstrați-l, ca toate substanțele chimice de uz casnic, departe de îndemână. Lichidele de răcire și antigelul fabricate cu propilenglicol sunt mai puțin toxice pentru animalele de companie, animalele sălbatice și familie.

Câinii sunt deosebit de expuși riscului de intoxicare cu sare în timpul iernii, din cauza sării gemene folosite în multe zone - adesea atunci când o ling pe labele lor după o plimbare. Depozitați sarea de degivrare într-un loc sigur și ștergeți labele câinelui dumneavoastră, chiar și după plimbări scurte. Dacă câinele dumneavoastră ingerează sare gemă, apelați imediat la un medic veterinar.

4. Protejați animalele de exterior

Dacă în zona dumneavoastră există pisici în aer liber, fie că sunt animale de companie deținute sau pisici comunitare, nu uitați că acestea au nevoie de protecție împotriva intemperiilor, precum și de hrană și apă. Este ușor să le dați o mână de ajutor.

Vă puteți face propriul adăpost pentru pisici rapid și ușor cu o cadă de plastic.

Mașinile sunt unul dintre multele pericole pentru animalele mici - motoarele calde din mașinile parcate atrag pisici și animale sălbatice mici, care se pot strecura sub capotă. Pentru a evita rănirea animalelor ascunse, bateți în capota mașinii pentru a le speria înainte de a porni motorul.

De asemenea, puteți contribui la asigurarea siguranței proprietății dvs. pentru căprioare în timpul iernii așteptând până după prima săptămână din decembrie pentru a înșira luminițe, iar după aceea, numai pe copacii cu diametrul de peste 15 centimetri. Înainte de prima zăpadă, ar trebui, de asemenea, să depozitați materialele de agrement de vară, cum ar fi hamacele și leagănele, potrivit humanesociety.org

 


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   animale  iarna  sfaturi 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul



pixel